?>

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko: Rusya’dan değeri 1 milyar doların üzerinde silah alımı planlıyoruz

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Rusya'dan değeri 1 milyar doların üzerinde silah alımı planladıklarını söyleyerek "Bu, NATO askeri birlikleri ile doğrudan sınırlarımızın bulunduğu batı yönünü ciddiye aldığımızı gösteriyor." dedi.

Dünya - 4 yıl önce

Minsk

Belta haber ajansına göre, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Rusya-Belarus ortak askeri tatbikatı Zapad-2021'i, Obuz-Lesnovskiy poligonundan takip etti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Lukaşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede savunma ve güvenlik konusunu detaylı bir şekilde ele aldıklarını belirtti.

Belarus'a S-400 hava savunma füze sistemleri sevkiyatı konusunu da müzakere ettiklerini söyleyen Lukaşenko, "Rusya'dan değeri 1 milyar doların üzerinde silah alımı planlıyoruz. Rusya ile 2025'e kadar Belarus'a sağlanacak silah listesi üzerinde anlaştık. Bir kısmı teslim edilen yaklaşık bir düzine uçak, birkaç düzine helikopter. Bu, NATO askeri birlikleri ile doğrudan sınırlarımızın bulunduğu batı yönünü ciddiye aldığımızı gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Avrupa sınırında yaşanan mülteci krizi ile ilgili olarak sorumluluğun Avrupa tarafında olduğunu kaydeden Lukaşenko, Avrupalı yöneticilere bu sorunu çözmek için bir araya gelme çağrısında bulundu.

Lukaşenko, "Ancak şimdilik, bu akılsızca yaptırımları ve vatansever halkımızı aşağılamayı kaldırıncaya kadar onlarla kimse konuşmayacak. Dizlerimizin üzerine çökmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Rusya-Belarus Zapad-2021 tatbikatı sürüyor

10 Eylül’de başlayan Rusya ve Belarus ortak askeri tatbikatı Zapad-2021 her iki ülkenin poligonlarında devam ediyor.

Avrupa sınırına yakın bölgeler dahil olmak üzere Rusya’da 9, Belarus’ta 5 poligonda süren tatbikatlarda Rusya ve Belarus ordusundan 200 bine yakın asker ve personel görev yapıyor. Tatbikata 80 uçak ve helikopter ile 290 tank, 240 top, çoklu roket fırlatma sistemi dahil 760 askeri araç ve 15 savaş gemisi katılıyor.

Zapad-2021 tatbikatı 16 Eylül'de sona erecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sivasspor'da Leke James'in omurga kemiğinde kırık tespit edildi

2021-09-10 03:17 - Spor

Futbolda yaz transfer dönemi tamamlandı

2021-09-09 16:51 - Spor

Türkiye genelinde uygulanan Kovid-19 aşısı 100 milyon dozu geçti

2021-09-09 17:48 - Sağlık

Taliban Pencşir vilayetini tamamıyla kontrolüne aldığını duyurdu

2021-09-06 11:51 - Dünya

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko: Rusya’dan değeri 1 milyar doların üzerinde silah alımı planlıyoruz

2021-09-12 19:56 - Dünya

Müteahhitler çimento fiyatlarına tepki için 15 gün iş bıraktı

2021-09-09 14:31 - Ekonomi

Trabzonspor-Galatasaray rekabetinde 132. randevu

2021-09-11 12:26 - Spor

Kazakistan Ticaret Bakanı Sultanov: Kazakistan ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi 15 kat arttı

2021-09-08 16:46 - Ekonomi

Lille'de ağustos ayının futbolcusu Burak Yılmaz

2021-09-07 03:03 - Spor

Beyaz Saray, Eşref Gani hakkındaki suçlamalar için BM'yi işaret etti

2021-09-10 00:51 - Dünya

İlgili Haberler

Trump: ABD Çin'e zarar vermek değil, yardım etmek istiyor

22:22 - Dünya

ABD Başkan Yardımcısı Vance, İsrailli esirlerin 24 saat içinde bırakılabileceğini belirtti

22:18 - Dünya

Gazze'de ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından yarın bölgeyi yoğun bir gündem bekliyor

22:08 - Dünya

İsrailli hak örgütü, Özgürlük Filosu'ndan alıkonulanların tamamının serbest bırakıldığını duyurdu

20:17 - Dünya

Filistin ile AB, Gazze Şeridi'nde ateşkes sonrası döneme ilişkin düzenlemeleri görüştü

19:47 - Dünya

Günün Manşetleri

AFAD'dan Türkiye'nin Gazze'ye yönelik yardımlarına ilişkin açıklama

22:27 - Gündem

Trump: ABD Çin'e zarar vermek değil, yardım etmek istiyor

22:22 - Dünya

ABD Başkan Yardımcısı Vance, İsrailli esirlerin 24 saat içinde bırakılabileceğini belirtti

22:18 - Dünya

Boğaziçi Üniversiteliler Derneğinin 18. Olağan Genel Kurulu yapıldı

22:13 - Gündem

Gazze'de ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından yarın bölgeyi yoğun bir gündem bekliyor

22:08 - Dünya