?>

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko: Müslümanlara karşı saldırganlık aptallık

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına ilişkin Müslümanlara karşı saldırganlığın "aptallık" olduğunu söyledi.

Dünya - 2 yıl önce

Minsk

Lukaşenko, başkent Minsk'te ulusal ve yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fransız polisinin 27 Haziran'da Nanterre'de 3 kişinin bulunduğu araca ateş açması sonucu 17 yaşındaki bir gencin öldürülmesinin ardından ülke genelinde başlayan protesto gösterilerini değerlendiren Lukaşenko, "Avrupa'da bir iç savaşın yaşanacağını dışlamıyorum. Ancak bunun Avrupa'da yaşanmasını istemiyorum. Ancak onlar (Avrupalılar) bir çatışmaya doğru gidiyorlar. Durum, Fransa'dakinden daha vahim olabilir. Fransa'da, yönetim inatçı olmasaydı, olanlar çoktan yatıştırılabilirdi. Suçluysanız, insanlarla konuşmanız lazım. Fransa'da olanlarda yönetimin de suçu var." dedi.

Lukaşenko, İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli kişinin Kur'an-ı Kerim yakmasına da değinerek, "Müslümanlara karşı saldırganlık aptallıktır. Bunun yetkililerin himayesi altında yapılmasına ne gerek var? İsveç yönetimi bunu durduramaz mıydı? Durdurabilirdi. Ancak onlar, bunun yasal olduğunu söyledi. Bu nedenle, bir iç savaşa neden olabilecek sorunlar yaratmaya gerek yok." diye konuştu.

"Rusya'dan nükleer füze başlıkları Belarus'a getirildi"

Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Rusya'dan nükleer füze başlıklarının ülkesine getirildiği bilgisini paylaşarak, "Bu başlıklar sıkı koruma altındadır. Bunları biz kara yoluyla getirmedik. Kimseyi rahatsız etmedik. Bunu ABD, Almanya ve İngiliz dış istihbarat teşkilatı MI6 bilemedi." ifadesini kullandı.

Söz konusu başlıkların güvenliğini sağladıklarını dile getiren Lukaşenko, bunların korunmasını da Rusya ile birlikte sağlayacaklarını aktardı.

Lukaşenko, Belarus'taki nükleer silahların savunma amaçlı olduğunu ifade etti.

"Ukrayna konusunda anlaşmak için hala fırsat var"

Ukrayna'daki duruma değinen Lukaşenko, Ukrayna'nın 11 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'te gerçekleşecek NATO zirvesi öncesi kendi gücünü göstermeye çalıştığını ve bunun tehlikeli olduğunu belirtti.

Lukaşenko, "Onlar (Ukraynalılar), savaş kabiliyetini yitirecek. Bu olunca da Rusya karşı saldırı düzenleyecek ve Ukraynalıların kendilerini savunması için hiçbir şeyi kalmayacak. Ukrayna, Karadeniz'den ve en değerli topraklarından mahrum kalacak. Buna odaklanılması gerekiyor. Ukrayna'nın güneyine yönelik Transdinyester'e kadar saldırı onlar için tehlikeli olacak. Sonunda Ukrayna devleti ile ilgili sorun çözülecek." ifadelerini kullandı.

Aleksandr Lukaşenko, Ukrayna konusunda anlaşmak için hala fırsat olduğundan emin olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

En prestijli bisiklet turu başlıyor

2023-06-30 11:32 - Spor

Boğazlardan gemi geçişinde zamlı tarife başlıyor

2023-06-30 22:53 - Ekonomi

Milli futbolcu Ozan Kabak'ın gözü Almanya'daki EURO 2024'te

2023-07-05 12:13 - Spor

Muğla'da gönüllü gençler sahil temizliği yaptı

2023-07-06 14:02 - Çevre-Hayat

Galatasaray, yeni sezonda 3 kulvarda başarı hedefliyor

2023-07-04 21:07 - Spor

BES, 561 milyar lirayı aştı

2023-07-04 15:45 - Ekonomi

Milli tenisçi İpek Öz: Kesinlikle antrenörümüz yok. Türk tenisinde sorun burada

2023-07-05 12:14 - Spor

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın hedefi kulübün ekonomisini düzeltmek

2023-07-06 18:47 - Spor

Yılın ilk yarısında 182 milyon 895 bin 180 kitap bandrolü satışı gerçekleşti

2023-07-06 10:52 - Ekonomi

TDT ile AB arasında sağlam zemin için adımlar atılıyor

2023-07-04 20:38 - Dünya

İlgili Haberler

Fransa, Mali’de büyükelçilik çalışanı bir vatandaşının gözaltına alınmasına tepki gösterdi

02:47 - Dünya

Netanyahu'nun partisinin genel merkezi önünde polis ile protestocular çatıştı

02:42 - Dünya

Suriye'de "Okulumu bana geri verin" kampanyası başlatıldı

01:53 - Dünya

TotalEnergies'in Güney Afrika kıyıları açıklarında petrol ve doğal gaz arama ruhsatı iptal edil

01:33 - Dünya

Cezayir'in Tebessa kentinde 5,8 büyüklüğünde deprem

01:27 - Dünya

Günün Manşetleri

Fransa, Mali’de büyükelçilik çalışanı bir vatandaşının gözaltına alınmasına tepki gösterdi

02:47 - Dünya

Netanyahu'nun partisinin genel merkezi önünde polis ile protestocular çatıştı

02:42 - Dünya

Suriye'de "Okulumu bana geri verin" kampanyası başlatıldı

01:53 - Dünya

TotalEnergies'in Güney Afrika kıyıları açıklarında petrol ve doğal gaz arama ruhsatı iptal edil

01:33 - Dünya

Cezayir'in Tebessa kentinde 5,8 büyüklüğünde deprem

01:27 - Dünya