'Beklentimiz Hocalı Katliamı'nın hesabının sorulması'

TBMM Başkanı Kahraman, "Birleşmiş Milletler teşkilatından beklentimiz, Hocalı Katliamı'nın hesabının sorulması." dedi

Siyaset - 8 yıl önce

ANKARA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, "Birleşmiş Milletler teşkilatından beklentimiz, Hocalı Katliamı'nın hesabının sorulması, Dağlık Karabağ ve Azerbaycan'ın diğer bölgelerindeki Ermenistan işgalinin sona erdirilmesinde aktif rol üstlenmesidir." ifadesini kullandı.
Kahraman, Hocalı Katliamı'nın 26. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, insanlık tarihinin en hunharca katliamlarından birinin Hocalı'da gerçekleştirildiğini, Ermenistan ordusu tarafından işgal altında tutulan Hocalı'da 26 yıl önce gerçekleştirilen katliamda, 613 silahsız masum insanın acımasız bir şekilde katledildiğini hatırlattı.
"Ermenistan ordusunun himayesindeki çeteciler, tüyler ürpertici yöntemlerle gerçekleştirdikleri katliamda 487 sivili ağır şekilde yaralamış, 150 kardeşimizden de bir daha haber alınamamasına sebep olmuşlardır. Ermenistan devletinin bugünkü yöneticilerinin de parmağının olduğu bu katliam, insanlık tarihine utanç belgesi olarak kaydedilmiştir." ifadesini kullanan Kahraman, aradan 26 yıl geçmesine rağmen, Hocalı'yı kan gölüne çeviren eylemi gerçekleştirenler hakkında uluslararası mahkemeler tarafından hesap sorulmadığına dikkati çekti.
Hocalı Katliamı'nın acısını yüreklerimizde hissediyoruz.
"Vahşice katledilen Azerbaycanlı kardeşlerimizi rahmetle anıyorum"
Kahraman, Türkiye ve Azerbaycan'ın kederde ve sevinçte ortak tek milletin, iki ayrı devleti olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Coşkumuz ve hüznümüz birdir. Hocalı Katliamı'nın acısını yüreklerimizde hissediyoruz. İnsanlık tarihinin yüzkarası katliamın hesabı faillerinden sorulmadıkça ve Ermenistan devleti özür dilemedikçe bu acı hiç dinmeyecektir. Birleşmiş Milletler teşkilatından beklentimiz, Hocalı Katliamı'nın hesabının sorulması ve Dağlık Karabağ ve Azerbaycan’ın diğer bölgelerindeki Ermenistan işgalinin sona erdirilmesinde aktif rol üstlenmesidir. Barış içinde yaşanan bir dünya meydana getirmek için, Hocalı Katliamı gibi vahşetlerin hesabının sorulması gerekmektedir. Bu vesile ile 26 yıl önce Hocalı'da vahşice katledilen Azerbaycanlı kardeşlerimizi rahmetle anıyor, katliamı gerçekleştiren canileri nefretle lanetliyorum."

Muhabir: Yasemin Kalyoncuoğlu

Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Felçli eşine ve engelli oğluna bakıyor

2018-02-24 21:32 - Çevre-Hayat

'Beklentimiz Hocalı Katliamı'nın hesabının sorulması'

2018-02-25 18:02 - Siyaset

Sudan’da Türk Okçuluk Kursu başladı

2018-02-20 09:47 - Dünya

Osmaniye'de pazar yerinde büyük yangın

2018-02-25 07:02 - Asayiş

Türk zırhlısı Senegal'i koruyacak

2018-02-25 16:51 - Dünya

Trump'tan Kuzey Kore'ye 'en büyük yaptırım'

2018-02-24 02:14 - Genel

Boydak ailesine yönelik FETÖ operasyonu: 4 kişi adliyede

2018-02-19 13:44 - Genel

Fatma Avlar'ın adı okulundaki parkta yaşatılacak

2018-02-19 16:32 - Çevre-Hayat

16 yaşındaki genç 'Mavi Balina' kurbanı oldu

2018-02-22 02:02 - Asayiş

Hamsi Karadeniz'de sualtı doğal ortamında görüntülendi

2018-02-24 14:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakalamıştır

21:43 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Siyaset

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Siyaset

COP31 Danışma Kurulu, Bakan Kurum başkanlığında toplandı

19:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Tavuk eti üretimi haziranda yıllık bazda yüzde 14,7 arttı

10:52 - Ekonomi

Bakan Işıkhan: Son 2 yılda 15 farklı sigorta prim teşviki uyguladık

10:47 - Gündem

TÜİK haziran ayı dış ticaret endekslerini açıkladı

10:42 - Ekonomi

Lozan'ın Gölgesinde: Batı Trakya Türklerinin Bir Asırlık Hak Mücadelesi

10:38 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Belçika'da ülke geneli sıcak hava alarmı verildi

10:32 - Dünya