Bedensel engelli çift, şampiyonalara birbirlerinden güç alarak hazırlanıyor

Aksaray'da yaşayan bedensel engelli milli para atıcı Hakan ile Suzan Çevik çifti, hayatın her alanında olduğu gibi gönül verdikleri spor dalında da ortak hareket ediyor.

Spor - 3 yıl önce

Aksaray
Bebek yaşlarda çocuk felci geçiren 47 yaşındaki Hakan ile 46 yaşındaki Suzan Çevik zamanla yürüme yetisini kaybetti.

Arkadaşlarının tavsiyesiyle para atıcılığa yönelen çift, Aksaray'da 2008'de düzenlenen Para Atıcılık Türkiye Şampiyonası'nda tanıştı. Bir süre sonra evlilik kararı alan Hakan ile Suzan Çevik çifti, 14 yıldır mutlu bir yaşam sürüyor.

Ulusal ve uluslararası birçok şampiyonada milli formayı giyen çiftin hedefi, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda ay-yıldızlı formayla Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek.

Aksaray Paralimpik Oyunları Hazırlık Merkezi'nde hazırlıklarını sürdüren çift, Hollanda'da 8-20 Ağustos'ta düzenlenecek Avrupa Paralimpik Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor.

Hakan Çevik, eşini yalnız bırakmamak için çok çalıştı

Hakan Çevik, AA muhabirine, 1 yaşında geçirdiği çocuk felcinin ardından yüzde 90 engelli kaldığını söyledi.

Atıcılık sporuna, milli sporcu arkadaşının tavsiye etmesiyle başladığını anlatan Çevik, "Eşimle bu spor sayesinde tanıştım. Eşim sürekli ülke içinde ve dışında şampiyonalara gidiyordu. Onu yalnız bırakmamak için azimle çalıştım ve milli takıma kadar yükseldim. Milli formayı giymeyi çok istiyordum, bunu başarmak beni mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Çevik, milli takımdaki antrenörlerinin kendisine çok şey kattığını belirterek, şöyle konuştu:
"Kamplarda öğrendiklerim, tecrübelerim ve diğer sporculardan gördüğüm atış teknikleriyle kendimi geliştirdim. 2016 Paralimpik Oyunları'na katıldım. 2018'de Kore'de düzenlenen Paralimpik Atıcılık Dünya Şampiyonası'nda, dünya üçüncüsü oldum. Avrupa ikinciliğim var. Birçok uluslararası şampiyonada derecelerim var. Milli takımın başarısı için yaz kış demeden eşimle, poligonda antrenman yapıyoruz."

Suzan Çevik: "Zorlukları aşarak ailelerimizin de desteğiyle güzel bir hayat kurduk"

Yüzde 90 engelli Suzan Çevik ise 2002'de arkadaşıyla gittiği poligonda atış yaptığını, o günden sonra bu spora başladığını dile getirdi.

İlk atışlarında iyi dereceleri vurduğunu aktaran Çevik, şunları söyledi:
"Hocam da atışlarımı beğenince kısa bir çalışmanın ardından katıldığım Denizli'deki Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü oldum. Bu da beni çok mutlu etti. Ardından 2008'deki Türkiye Şampiyonası için Aksaray'a geldim. Eşim Hakan ile burada tanıştım. O bu spora yeni başlamıştı, ona tavsiyelerde bulundum. Ardından birbirimizi tanıdık, kişiliğimizin uyduğunu fark ettik. Yedi ay görüştükten sonra da hayatımızı birleştirmeye karar verdik. İki engelli için hayatı birleştirmek kolay değil. Bizler zaten soru seven insanlarız. Zorlukları aşarak ailelerimizin de desteğiyle güzel bir hayat kurduk."

2008, 2016 ve 2020'de Paralimpik Oyunları'na katıldığını, sayısız Avrupa ve dünya şampiyonalarında milli formayı giydiğini vurgulayan Çevik, sporun insanın hayatını değiştirdiğini, engellilerin sporla yaşamını şekillendirebileceğini kaydetti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ankara'da vatandaşlar lavanta hasadına katıldı

2023-08-05 20:42 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık alım fiyatlarını açıkladı

2023-08-07 19:42 - Ekonomi

ECOWAS, Nijer için yeniden toplanıyor

2023-08-07 17:12 - Dünya

Bedensel engelli çift, şampiyonalara birbirlerinden güç alarak hazırlanıyor

2023-08-09 12:28 - Spor

Muhalefetin hâli -Nuray Mert yazdı-

2023-08-06 02:47 - En Son Yazılar

ABD Dışişleri Bakanlığından Nijer'e üst düzey ziyaret

2023-08-08 09:27 - Dünya

Taliban yer altı kaynaklarına odaklandı

2023-08-08 11:18 - Dünya

Avustralya polisi, "dark web"te cinsel istismar mağduru 13 çocuğu kurtardı

2023-08-08 11:53 - Dünya

60 saniyede ekonomide bugün (02 Ağustos 2023)

2023-08-02 17:09 - Genel

Ukrayna: Rusya’nın silahlı saldırganlığı sonucu ülkede 499 çocuk öldü

2023-08-06 15:12 - Dünya

İlgili Haberler

TVF Başkanı Mehmet Üstündağ: İnşallah bu yıl Milletler Ligi şampiyonluğuna Avrupa şampiyonluğunu da

13:23 - Spor

Beşiktaş, Hradec Kralove maçının hazırlıklarını tamamladı

12:23 - Spor

Galatasaray'ın bu sezonki rakipleri karşısındaki karnesi

12:02 - Spor

Galatasaray'ın lig tarihindeki performansı

11:52 - Spor

Süper Lig tarihinin "en"leri

11:38 - Spor

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, 13-14 Ağustos'ta Mısır'ı ziyaret edecek

13:37 - Gündem

Mülki idare amirlerine yönelik sosyal medya rehberi yayımlandı

13:32 - Gündem

İngiltere'de sıcak hava dalgaları nedeniyle 4,4 milyar sterlinlik ekonomik kayıp öngörülüyor

13:27 - Ekonomi

Ziraat Bankasından yılın ilk yarısında 74,2 milyar lira net kar

13:22 - Ekonomi

Sırbistan'da Tuna Nehri'nin su seviyesinin düşmesiyle savaş gemisi enkazı yeniden ortaya ç

13:17 - Dünya