?>

BDDK, kredi vade sınırları ve kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinde değişiklik yaptı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kredi vade sınırları ve kredi kartı taksit sınırlarında bazı değişikliklerde bulundu.

Ekonomi - 5 yıl önce

İstanbul

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda, elektronik eşya alımlarında, mobilya ve elektrikli eşya alımlarında kredi kartlarında taksitlendirme sürelerini düşürürken, taşıt alımı amaçlı kredilerde de vade sınırlarını indirdi.

BDDK, kredi vade sınırları ve kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinde değişiklik yapıldığını duyurdu.

Buna göre basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda kredi kartlarında taksitlendirme süresi 8 aydan 6 aya indirildi.

Kredi kartlarında taksitlendirme süresi fiyatı 3 bin 500 liraya kadar olan televizyon alımları hariç elektronik eşya alımlarında 6 aydan 4 aya, mobilya ve elektrikli eşya alımlarında da 18 aydan 12 aya düşürüldü.

Öte yandan taşıt kredilerinde de vade sınırlarında değişiklik yapıldı.

Buna göre nihai fatura değeri 300 bin liranın üzerinde olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırı 48 aydan 36 aya indirildi.

Nihai fatura değeri 750 bin liranın üzerinde olan taşıt alımı amacı ile kullandırılan kredilerde vade sınırı 48 aydan 24 aya çekilirken, taşıt teminatlı kredilerde vade sınırı 48 aydan 36 aya düşürüldü.

Duyuruda, bilgisayar ve tabletin elektronik eşya kategorisine dahil olmadığı ifade edildi.

Bazı harcamalarda kredi kartlarında taksitlendirme süreleri ve taşıt alımlarında kredi vade sınırları şöyle:

Taksit süresi/kredi vade sınırı (Eski)Taksit süresi/kredi vade sınırı (Yeni)Basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda86Fiyatı 3 bin 500 TL'ye kadar olan televizyon alımları hariç elektronik eşya(1)64Mobilya ve elektrikli eşya(2)1812Nihai fatura değeri 300 bin TL'nin üzerindeki taşıt alımlarında kredi vade sınırı4836Nihai fatura değeri 750 bin TL'nin üzerindeki taşıt alımlarında kredi vade sınırı4824Taşıt teminatlı kredilerde vade sınırı4836(1)Elektronik eşya: Televizyon, video kamera, ses sistemleri vb. (Bilgisayar ve tablet bu kategoriye dahil değildir.)(2)Elektrikli eşya: Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli küçük ev aletleri vb.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

FIFA En İyiler Ödülleri'nin finalistleri açıklandı

2020-12-11 23:56 - Spor

F1 Abu Dabi Grand Prix'sinde 'pole' pozisyonu Verstappen'in

2020-12-12 22:26 - Spor

Trabzonspor'da 3 futbolcu kadro dışı bırakıldı

2020-12-18 02:37 - Spor

Borsa günü düşüşle tamamladı

2020-12-16 21:26 - Ekonomi

Kayseri merkezli 3 ilde suç örgütü operasyonu: 14 gözaltı

2020-12-15 20:32 - Gündem

n11.com'dan ikinci el otomobil platformu “garaj11“

2020-12-14 15:22 - Genel

Balıkesir'de 4,1 büyüklüğünde deprem

2020-12-11 21:37 - Gündem

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2020-12-14 01:04 - Sağlık

Genel devlet açığının GSYH'ye oranı 2019'da yüzde 4,5 oldu

2020-12-14 13:46 - Ekonomi

Avrasya Tüneli'ne uluslararası inovasyon ödülü

2020-12-17 19:30 - Ekonomi

İlgili Haberler

Hasadına başlanan Iğdır kayısısı Avrupa, Rusya, Gürcistan ve Azerbaycan'a ihraç ediliyor

13:57 - Ekonomi

Trabzon'da balıkçı tezgahlarında bolluk yaşanıyor

13:38 - Ekonomi

Karadeniz'deki kafeslerde yetiştirilen Türk somonu hasadı bereketli geçiyor

13:28 - Ekonomi

Emtia piyasalarında, jeopolitik risklerin gölgesinde makroekonomik veriler izlendi

13:18 - Ekonomi

Sigortacılar elektrikli araçların kasko poliçelerine özel teminat eklenmesi önerisinde bulundu

12:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Trump ve Starmer, telefonda İran'ın müzakere masasına dönmesinin önemini görüştü

00:53 - Dünya

ABD: İran'a, nükleer tehdidi ortadan kaldırmak ve İsrail'i korumak amacıyla saldırı düzenl

00:32 - Dünya

Türkiye'den, Suriye'de kiliseye yapılan terör saldırısına ilişkin açıklama

00:17 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç, Türk Devletleri Teşkilatı Yargı Kurulları Ağı'nın kurulduğunu bildirdi

00:02 - Siyaset

İsrail ordusu, İran’ın batısı ve Tahran’a hava saldırıları düzenlediklerini açıkladı

23:53 - Dünya