?>

'Bayramda tesislerimizde yüzde 100 doluluk yakalayacağız'

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı, Kurban Bayramı döneminde tesislerde yüzde 95 ya da yüzde 100 doluluk yakalayacaklarını bildirdi.

Ekonomi - 6 yıl önce

Antalya

Deniz, kum, güneş üçgeninin yanı sıra doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve antik kentleriyle de ön plana çıkan Antalya'da, Kurban Bayramı öncesi otellerde hareketlilik yaşanıyor.

Gelen yabancı turist sayısında da günlük rekorların kırıldığı kentteki otellerin birçoğu bayram öncesi yüzde 100 doldu.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı, AA muhabirine, Kurban Bayramı'nın sezonun en yoğun olduğu döneme denk geldiğini, yabancı pazarda da çok ciddi bir artışın olduğunu söyledi.

Bayram dolayısıyla doluluk oranlarının iyi olduğuna dikkati çeken Yağcı, şunları kaydetti:

"Kurban Bayramı döneminde tesislerimizde yüzde 95 ya da yüzde 100 doluluk yakalayacağız. Kurban Bayramı çok yoğun geçecek. Bizim her zaman bayram döneminde tatillerin ne olacağıyla ilgili erkenden açıklanması yönünde talebimiz devam ediyor. Bu, vatandaşımız için esneklik sağlıyor. Otellerin yüzde 20 civarı iç pazar için ayrılıyor."

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı

Yağcı, Rusya'nın vize kosunda yaptığı çalışmanın önemine değinerek, özellikle son iki yılda Rusya'dan gelen turist sayısında çok iyi bir ivme yakalandığını vurguladı.

Geçen yıl 6 milyon civarında Rus turistin Türkiye'ye geldiğini ifade eden Yağcı, bunun 4 milyon 800 bininin Antalya'ya geldiğini anlattı.

Rusya pazarında rakamları daha da artırmak istediklerini belirten Yağcı, "Bizim uzun yıllardır vizenin kaldırılması noktasında talebimiz vardı. Böyle bir adımın atılması iki ülke arasındaki ilişkilerin özellikle halklar bazında da olumlu bir ivme katacaktır. Antalya'da çok fazla yerleşik Rus var. Bunların hayatına da olumlu katkısı olacaktır." diye konuştu.

"İç pazarda ciddi hareketlilik olacak"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca ise Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldığını, rezervasyonların devam ettiğini söyledi.

"Otellerde yer kalmadı diye düşünüyorum. Çünkü çok ciddi bir talep oldu. Birçok yer doldu, çok az yer kaldı. İyi bir bayram geçmesini bekiyoruz. İç pazarda ciddi bir hareketlilik olacak. Henüz 9 günlük bayram tatili bildirilmedi ama öncesinde rezervasyonlar almıştık." diyen Atmaca, Antalya, Bodrum, Çeşme, Marmaris ve Fethiye'de yoğunluğun fazla olacağını bildirdi.

Öncesinde iç pazarda küçük bir daralma olduğuna değinen Atmaca, bayram öncesi hareketliliğin iyice arttığını dile getirdi.

"Temmuz ayı da rekorla kapanacak"

Bayramlarda ve okullar açılmadan eylülde yoğun talep olduğunu hatırlatan Atmaca, yabancı turist rakamlarının da iyi olduğunu bildirdi.

Atmaca, temmuz ayının rekorla kapanacağını belirterek, bu yıl gelen turist rakamlarında sık sık rekorlar kırıldığını, bütün pazarlarda ciddi artış olduğunu kaydetti.

Kurban Bayramı için rezervasyon konusunda acele edilmesi gerektiğine işaret eden Atmaca, "Çok az yer kaldığını düşünüyorum. Tüketici, uygun tatil yapabilmesi için kasım, aralıkta rezervasyonun yaptırmalı." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

61 yıllık lezzet turist çekiyor

2019-07-25 14:32 - Gündem

Müzik tutkunlarına 'plak evi'nde nostalji yaşatıyor

2019-07-30 14:37 - Magazin

'Kedi'yi fuel-oil dolu kuyudan kurtardı

2019-07-27 17:47 - Gündem

TFI TAB Gıda Yatırımları'ndan Üsküp'te iki restoran açılışı

2019-07-30 17:41 - Genel

Kafatası olmayan 2 bin 700 yılık iskelet araştırılıyor

2019-07-28 15:07 - Teknoloji

Batı Trakya Türklerinin savunucusu Sadık Ahmet

2019-07-24 19:47 - Dünya

'İnsan ticareti mağdurlarının yüzde 30'u çocuk'

2019-07-25 23:32 - Dünya

'Bayramda tesislerimizde yüzde 100 doluluk yakalayacağız'

2019-07-31 15:17 - Ekonomi

Yıldız güreşçiler Bulgaristan'da mindere çıkacak

2019-07-28 13:57 - Spor

Merkez Bankası faiz indirdi

2019-07-25 17:12 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kapasitesi artırılan Mersin Limanı'nın yeni terminaline 400 metrelik konteyner gemisi yanaştı

21:08 - Ekonomi

Türkiye İş Ahlakı Zirvesi'nin sonuç bildirgesi açıklandı

17:22 - Ekonomi

Japonya'da "2. Türkiye-Japonya Yatırım Forumu" yapıldı

17:07 - Ekonomi

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "TOBB Ticaret Merkezleri-Hedef Pazar ABD Zirvesi"nde konuştu

15:32 - Ekonomi

Karapınar'da 500 megavatlık yeni GES'te çalışmalar başladı

15:28 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Filistin'den, BM'ye üye ülkelere UCM'yi destekleme ve İsrail'in dokunulmazlığına

02:43 - Dünya

Suriye, DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyona katıldı

00:02 - Dünya

BM'ye göre ateşkesten beri Gazze'ye bir kez bile günde 600 yardım kamyonu ulaşmadı

23:37 - Dünya

Düşen askeri uçakta şehit olan askerler için başsağlığı mesajları

23:32 - Dünya

‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ iddianamesinde bazı şüpheliler hakkında istenen cezalar

23:28 - Gündem