Ankara
Türkiye'nin gözde turizm merkezi Antalya'da hava 22, deniz suyu sıcaklığı 21 derece ölçüldü, nem oranı ise yüzde 83'e ulaştı.
Güzel havanın tadını çıkarmak isteyenler sahillerde vakit geçirdi. Kent sakinleri ve turistlerden bazıları Konyaaltı Sahili'nde denize girdi, su sporları yaptı. Bazıları da plajlarda güneşlendi.
Bazı tatilciler deniz kenarına kurdukları kamp sandalyelerine oturarak kitap okurken, bazıları bisiklet sürdü, bazıları da parklarda zaman geçirdi.
Çok sayıda genç, kayalıklardan denize atlayarak eğlendi, adrenalin tutkunları ise yamaç paraşütüyle deniz üzerinde uçmayı tercih etti.
Sahildekilerden Mustafa Ceylan, kentte çok güzel havanın hakim olduğunu söyledi.
Çocuğuyla açık havada vakit geçirmek için deniz kenarına geldiğini belirten Ceylan, "Hava çok güzel. O nedenle çocuğumu dışarı çıkarıp gezdirmek istedim. Deniz ve güzel havadan nasiplensin istedim. Antalya'nın havası çok güzel. Antalya'ya yaz geldi, insanlar şimdiden denize girmeye başladı." dedi.
Konya'dan tatil için kente gelen Hülya Şengül ise havanın oldukça güzel olduğunu, Antalya'yı ve denizini çok sevdiğini dile getirdi.
Muğla
Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte hava sıcaklığı 29, deniz suyu sıcaklığı da 22 derece ölçüldü.
Güneşli havayı fırsat bilen vatandaşların yanı sıra yerli ve yabancı turistler plajlarda güneşlendi, denize girdi, su sporları merkezlerinde denizin keyfini çıkardı.
Turistler Marmaris'te Uzunyalı, İçmeler, Turunç ve Kız Kumu plajlarında şezlonglarda güneşlenirken, zaman zaman denize girdi. Bazı turistler, su sporları istasyonlarında jet ski ve deniz paraşütüyle keyif yaşadı.
Bodrum ilçesinde de sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı tatilciler, Kumbahçe başta olmak üzere Paşatarlası, Gümbet, Ortakent ve Torba gibi sahillerde yoğunluk oluşturdu. Bazı tatilciler sahilde sıcak havada denize girmeyi tercih ederken, bazıları da kafe ve restoranlarda vakit geçirdi.
Bodrum açıklarında teknelerde de yoğunluk oluştuğu gözlendi.
Fethiye ilçesinde ise vatandaşlar ve yabancı turistler Ölüdeniz Mahallesi'ndeki Kumburnu ile Belcekız plajlarında denize girdi.
Babadağ'daki pistlerden pilotlar eşliğinde yamaç paraşütü uçuşu yapan macera tutkunları, Ölüdeniz'in eşsiz manzarasını kuşbakışı izledi.
Ula'nın Akyaka Mahallesi'nde de tatilciler, plajlarda güneşli havanın ve denizin tadını çıkardı.
Kocaeli ile Mersin'de sıcak havayı fırsat bilen çocuklar ve gençler denize girdi
Kocaeli'nin Karamürsel ilçesi ile Mersin'in Erdemli ilçesinde, güzel havayı fırsat bilen çocuklar ve gençler denizde yüzerek vakit geçirdi.
Hava sıcaklığının 26 dereceye, deniz suyu sıcaklığının 12 dereceye ulaştığı Karamürsel'de, yüksek nem nedeniyle bunaltıcı hava oluştu.
Serinlemek amacıyla Mavi Bayraklı Altın Kemer Plajı'na gelen çocuklar ve gençler, denize girip plajda güneşlendi.
Mersin
Kentin önemli turizm merkezlerinden Kızkalesi'nde hava sıcaklığı 24 dereceyi buldu, deniz suyu sıcaklığı ise 20 derece ölçüldü.
Sıcak havanın tadını çıkarmak isteyen bazı vatandaşlar ve turistler, kumsalda güneşlendi.
Ziyaretçilerden bazıları denizde yüzdü, bazıları da sahilde yürüyüş yaptı.
Denize giren bir grup genç de top oynadı.
Bayburt'ta mayısta karla mücadele sürüyor
Öte yandan, kış aylarında sorumluluk bölgelerindeki yolların açık kalabilmesi için mesai yapan ekipler, ilkbaharda da karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.
Aydıntepe ilçesine yaklaşık 23 kilometre uzaklıktaki Soğanlı Dağları'nın zirvesinde bulunan Günbuldu ve Dumlu köyleri ile Limonsuyu, Kuşmer ve Sultanmurat yayla yollarında çalışmalarını tamamlayan ekipler, Kavlatan köyü yolunda kar kalınlığının iş makinelerinin yüksekliğini aşması nedeniyle güçlükle ilerleyebiliyor.
Zorlu doğa koşullarında göçerlerin de yaylaya çıkmak için kullandığı güzergahta 15 Nisan'dan bu yana çalışma yapan ekipler, bazı noktalarda güçlükle ilerleyebilmelerine rağmen çalışmalarını bir haftada tamamlamayı hedefliyor.
Dozer, kepçe ve greyderlerle sahada yer alan ekipler, olumsuz hava koşulları nedeniyle yolda kalan sürücülere ve hastalara ulaşamayan 112 Acil Sağlık ekiplerine de destek sağlıyor.
"Ulaşıma kapalı sadece bir köy yolu kaldı"
Aydıntepe İlçe Özel İdare Şantiye Şefi Ümit Eraslan, AA muhabirine, bu yıl karla mücadele yoğun bir dönem geçirdiklerini söyledi.
Kasım ayında yağan karla birlikte, Vali Mustafa Eldivan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit'in koordinesinde çalışmalara başladıklarını belirten Eraslan, "İlçemize 20 kilometre uzaklıkta ulaşıma kapalı sadece bir köy yolu kaldı. Onu açmak için de yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bir hafta içerisinde onu da ulaşıma açmayı planlıyoruz." dedi.
Doğu Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayan Yeşil Yol'un Bayburt sınırlarından geçen bölümünde ulaşımı sağladıklarını dile getiren Eraslan, "Bulunmuş olduğumuz mevki Derebaşı virajlarının da bulunduğu Soğanlı Dağları'nın zirvesi. Buradan Uzungöl'e de ulaşım sağlanıyor. Dolayısıyla burası, turizmi için de önem arz etmekte. Yoğun bir şekilde çalışmamızı sürdüreceğiz ve bir haftalık sürede bu dağlarda kapalı yolumuz kalmayacaktır." diye konuştu.
İş makinesi operatörü Ercan Kayaoğlu ise kasım ayından bu yana canla başla mücadele ettiklerini vurguladı.
Çalışmalarını 3 bin rakımlı Kavlatan köyünde sürdürdüklerini dile getiren Kayaoğlu, şunları kaydetti:
"Bu yıl çok fazla kar yağdı. Bazı yerlerde kar kalınlığı 4 metreyi buldu. Yaklaşık bir hafta daha burada karla mücadelemizi sürdüreceğiz. İnşallah bütün yollarımızı bir haftada açmış olacağız. Çalıştığımız yer riskli bir bölge. Bu bölgede güvenlik tedbirlerimizi alarak yol çalışmasını devam ettirmekteyiz. İnşallah kazasız belasız bir şekilde çalışmalarımızı tamamlayacağız."
Sarıkamış'ın zirveleri karla kaplandı
Kars'ın Sarıkamış ilçesinde de sağanağın ardından yüksek kesimlerde kar etkisini gösterdi.
Sarıkamış'ı çevreleyen 2 bin 600 rakımlı Soğanlı Dağları, Kızılçubuk Bölgesi ve Kumru tepedeki sarıçam ormanları, beyaz örtüyle kaplandı.
Çayırlık alanda yetişen ve baharı müjdeleyen su nergisi çiçekleri de kar altında kaldı.
Yaban kuşları, bitki tomurcuklarından beslenmeye çalıştı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com