?>

BAU Bosphorus Sailing Cup, İstanbul Boğazı'nda başladı

Bahçeşehir Üniversitesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen BAU Bosphorus Sailing Cup organizasyonu İstanbul Boğazı'nda başladı.

Spor - 5 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Bahçeşehir Üniversitesi'nin Beşiktaş'taki kampüsünün önünden başlayan yarışa 40'tan fazla tekne katıldı.

Anadolu Hisarı'na kadar süren parkur boyunca sahildeki vatandaşların teknelere gösterdiği ilgi dikkati çekti.

Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Yelken Kulübü Derneği Komodoru Doğancan Öz ilerleyen yıllarda bu organizasyonu uluslararası hale getirmeyi planladıklarını belirterek, "Üniversite bünyesinde bir yelken kulübü kurduk. Bu spor kulübü altında yarışlar düzenliyoruz. Bu sene Bosphorus Sailing Cup'ın 8'inci yılı. Üniversitemiz de deniz üniversitesi olduğu için 8 yıldan beri bu işe destek veriyor. Önümüzdeki yıllarda da destek verecek. Bu işi uluslararası hale getirmeyi ve önümüzdeki yıllarda katılımı arttırmayı planlıyoruz." diye konuştu.

İstanbul Boğazı'nın çok zor bir parkur olduğunu kaydeden Öz, "Şu an 40 üzeri tekne katılım gösteriyor. Bugün havada 10-15 knot rüzgarlı bir havamız var, yelken için ideal bir hava. Boğaz parkuru akıntılar ve hava değişimleri olduğu için zorlu bir parkur. Dünyanın en zorlu parkurlarından biri diyebiliriz. Ekipler bugün kıyasıya yarışacaklar. Normalde uluslararası katılımı almıştık, geçen sene Cambridge, Oxford gibi üniversitelerden katılım gelmişti fakat pandemi sebebiyle bu sene yurtdışından katılım almadık. Bu yıl yarışanların hepsi Türk, kurumsal şirket takımları." diye konuştu.

Yelken sporu ile ilgili kamuoyunun 'zengin sporu' şeklinde önyargısının olduğunu ancak bunu aşmaya başladıklarını aktaran Öz, "İstanbul Boğazı aslında doğal bir tribün. İnsanların yelkenli tekneleri görerek teşvik olmasını sağlıyoruz. Akıntı Burnu'nda neredeyse karaya dokunacak kadar yakın geçiliyor. İnsanlar burada yelkenle tanışmış oluyorlar, insanları yelkene teşvik etmiş oluyoruz. Kamuoyunun ilgisi iyi. Eskiden zengin sporu diye bir önyargıyla bakılıyordu ama artık bu önyargıyı aştık." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

İtalya'da Kovid-19 salgınında sağlık sistemi alarm veriyor

2020-11-12 17:11 - Dünya

Uzmanlardan 'Organ bağışıyla hayat kurtarın' çağrısı

2020-11-12 18:37 - Sağlık

Vergi yapılandırmasında yapılması gerekenler

2020-11-12 18:40 - Genel

'Ermenistan'ın işgal ettiği topraklardan çekilecek olması Azerbaycan adına büyük bir başarı

2020-11-10 17:01 - Siyaset

Oğuzeli nar ekşisi 'coğrafi işaret' aldı

2020-11-12 14:51 - Çevre-Hayat

Myanmar'da ana muhalefet partisinden seçim sonuçlarına itiraz

2020-11-11 22:16 - Dünya

Milli Savunma Bakanlığından 'imza' paylaşımı

2020-11-12 01:51 - Siyaset

İran: Azerbaycan ile Ermenistan'ın ateşkesi kabul etmesini memnuniyetle karşılıyoruz

2020-11-10 17:36 - Dünya

CHP Ekonomi Masası heyeti, Hatay'da iş dünyası temsilcileriyle buluştu

2020-11-14 16:31 - Siyaset

Irak'ta yaklaşık 4 bin iç göçmen evlerine döndü

2020-11-11 20:41 - Dünya

İlgili Haberler

Fransa Açık'ta son şampiyon Carlos Alcaraz finale yükseldi

18:57 - Spor

Fenerbahçe'de futbol direktörlüğü görevine Devin Özek getirildi

17:18 - Spor

Milli para tenisçi Ahmet Kaplan, Fransa Açık'ta çiftlerde ikinci oldu

17:12 - Spor

Patronunun yönlendirmesiyle haltere başlayan Rümeysa Balıkaya'nın hedefi büyük

13:03 - Spor

Fenerbahçe Beko oyuncusu Sertaç Şanlı'da birinci evre kas yaralanması tespit edildi

12:51 - Spor

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump'tan Fed'e faiz indirimi baskısı

18:07 - Ekonomi

Çin'de 2024'te demir yollarında 4,31 milyar yolcu taşındı

17:52 - Ekonomi

Trump, Elon Musk'ın "aklını kaçırdığını" söyledi

17:47 - Dünya

Bundesbank: Ekonomik büyüme ticaret savaşları nedeniyle zorlanmaya devam edecek

17:42 - Ekonomi

Fenerbahçe'de futbol direktörlüğü görevine Devin Özek getirildi

17:18 - Spor