?>

'Batmanlılar kaliteli belediye hizmetine susamış'

KHK ile Batman Belediye Başkanlığına görevlendirilen Vali Yardımcısı Aksoy, "Bu göreve başladıktan sonra binlerce hayırlı olsun mesajı aldım. Bu da gösteriyor ki Batmanlılar kaliteli, iyi belediye hizmetine gerçekten susamış." dedi.

Gündem - 9 yıl önce

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman Belediye Başkanlığına görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, belediyedeki makamında yaptığı açıklamada, yeni görevi ile ilgili kentte halkın önemli bir bölümünden teveccüh gördüklerini söyledi.

"Bu göreve başladıktan sonra binlerce, on binlerce kutlama ve hayırlı olsun mesajı aldım. Bu da gösteriyor ki Batmanlılar kaliteli, iyi belediye hizmetine gerçekten susamış." diyen Aksoy, halkın gösterdiği teveccühe layık olmak için çalıştıklarını belirtti.

"Bu kenti halkımızla yöneteceğiz"

Aksoy, "yönetim" kavramı yerine "yönetişim" kavramının kullanılmaya başladığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu şu demek, 'ben yönettim', 'biz yönettik' ile artık olmuyor. Biz bu kenti halkımızla yöneteceğiz. Onların önceliklerini, dileklerini, şikayetlerini, sorunlarını yönetim anlayışımızın merkezine koymak zorundayız. Bununla ilgili olarak dilek ve şikayet mekanizmalarının hızla hayata geçirilmesi gerekiyor. Bundan sonra vatandaşlarımızın birimlere iletilmesi gereken dilek ve şikayetlerini iletebilecekleri bir muhatap bulacakları gibi, kamu kurumlarında, belediyelerde işlerinin yeterince hızlı ve şeffaf yürümediğine dair şikayet durumlarını bizzat benim mail adresime gönderecekler, bunların takipçisi olacağız."

"İmar ve ihaleler mercek altına alınacak"

Aksoy, gerek belediye bünyesinde, gerekse bakanlıkların denetim elemanları marifetiyle yapılan işlemleri tekrar gözden geçireceklerini, belediye ile ilgili şikayet ve ihbarları değerlendireceklerini söyledi.

Çok sayıda vatandaştan belediye ile ilgili yakınmalar duyduklarına dikkati çeken Aksoy, şöyle dedi.

"Özellikle imar ve ihaleler konusundaki yakınmalar mercek altına alınacak. Belediyede bundan önce yapılan yanlışlar varsa herkes hukuk kuralları çerçevesinde bunun hesabını vermek zorunda. Çünkü burada harcanan para halkın parasıdır. Hiç kimsenin bunları ziyan etmeye, zayi etmeye hakkı yoktur. Bundan sonra asla usulsüzlüğe izin veremeyeceğiz. Bunu bütün çalışma arkadaşlarımla paylaştım."

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

AYM'den 'yetkilendirilmiş veteriner hekim' kararı

2016-09-21 18:12 - Genel

Dereler düğün fotoğraflarına dekor oldu

2016-09-27 13:32 - Gündem

ETİS Lojistik yeni filosuna kavuştu

2016-09-27 15:00 - Genel

Aslıhan Doğan, Instagram'a geri döndü

2016-09-27 12:02 - Magazin

'Batmanlılar kaliteli belediye hizmetine susamış'

2016-09-27 17:17 - Gündem

Otoyol çarpışan otomobil pistine işte böyle döndü

2016-09-27 13:52 - Asayiş

Sağlığınız için 'hayır' demeyi öğrenin

2016-09-27 14:22 - Sağlık

Adana'da FETÖ operasyonu: 46 gözaltı

2016-09-27 13:47 - Asayiş

FETÖ soruşturmasında 'İl İmamı' öğretmen gözaltına alındı

2016-09-26 19:49 - Genel

Cerablus meydanlarında ÖSO tiyatrosu

2016-09-27 16:37 - Günün Fotoğrafı

İlgili Haberler

İstanbul'da okullarda uyum haftası ve haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yaşanıyor

09:33 - Gündem

Malatya'da depremzede sanayi esnafı için yapılan 714 dükkanın inşaatı tamamlandı

09:22 - Gündem

Balıkçılar "vira bismillah" diyerek denize açıldı

01:07 - Gündem

Emine Erdoğan'dan Çin Devlet Başkanı Şi'nin liderler onuruna verdiği yemeğe ilişkin paylaş

16:37 - Gündem

Su kesintisinin yaşandığı İzmir Çiğli'de bazı vatandaşlar çeşmede kuyruk oluşturdu

14:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Fed'den 9 ay sonra ilk kez faiz indirimi bekleniyor

11:17 - Ekonomi

Ekonomide toplam arzın yüzde 81,1'ini sanayi üretimi oluşturdu

10:52 - Ekonomi

Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4,8 ile beklentilerin üzerinde büyüdü

10:48 - Ekonomi

Pakistan'da şiddetli yağışların neden olduğu sellerde ölenlerin sayısı 33’e yükseldi

10:33 - Dünya

New York Times: ABD, Filistin pasaportu sahiplerinin vizelerini askıya aldı

09:58 - Dünya