?>

Başpehlivan Fatih Atlı'nın gözü Kırkpınar altın kemerinde

653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı, 10 yıl önce aldığı altın kemeri 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde tekrar kazanma peşinde.

Spor - 11 ay önce

Edirne

Fatih Atlı, 2014 yılında düzenlenen 653. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde rakibi İsmail Balaban'ı yenerek altın kemeri kazanmıştı.

Antalya Manavgat Belediyesi adına güreşen Samsun Ladikli başpehlivan, 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde er meydanından altın kemerle ayrılmak istiyor.

"Ekip arkadaşlarımızla çok iyi hazırlandık"

Atlı, AA muhabirine, Kırkpınar'ın yağlı güreşin olimpiyatı olduğunu söyledi.

Kırkpınar için iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini belirten Atlı, "Manavgat'ta kamplarımızı yaptık. Son hazırlık kampımızı ise Elmalı'da gerçekleştirdik. Gayet iyi bir sezon geçirdik. Takım arkadaşlarım Ali Gürbüz, Osman Kan, Kemal Şahin Güzelyazıcı ve diğer ekip arkadaşlarımızla çok iyi hazırlandık. Nasibimizi aramaya geldik, 25 yıldır arıyoruz. Elimizden gelen mücadeleyi yapıp, altın kemeri Manavgat'a götürmek istiyoruz." diye konuştu.

"Altın kemerin adayıyız"

Başpehlivan Atlı, Kırkpınar'da er meydanına çıkan güreşçinin hedefinin başpehlivan olmak, başpehlivan olarak güreşen sporcunun hedefinin ise altın kemer olduğunu dile getirdi.

Kırkpınar'da bir kez altın kemerin sahibi olduğunu anımsatan Atlı, "O günden sonra tekrar altın kemeri kuşanmak için çıtamızı yükseltmeye çalışıyoruz. Onun için mücadele veriyoruz. Diğer güreşçi arkadaşlarımız gibi altın kemerin adayıyız. İnşallah kazasız belasız elimizden gelen bütün mücadeleyi verip, kemeri almak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Genç pehlivanlara destek

Genç pehlivanların da iyi şekilde yetiştiğine değinen Atlı, Manavgat Belediyesinin yağlı güreşlere büyük önem verdiğini aktardı.

Yağlı güreşe gönül veren genç pehlivanları desteklediklerini belirten Atlı, şunları kaydetti:

"Manavgat'ta çok iyi altyapı çalışmamız ve oluşumumuz var. İnşallah bizden sonraki bayrağı da Manavgatlı güreşçi arkadaşlarımız en iyi şekilde taşıyacak. Günümüzde güreşçi arkadaşlarımız bu işi akademik olarak yapıyor, okuyup araştırıyorlar. İddialı başpehlivan kesiminin bir kısmı 40 yaşına merdiven dayadı. Aslında bu işi ne kadar düzenli ve profesyonel yaptığını gösteriyor. Ustalarımıza saygımız sonsuz. Bizler de onları örnek alarak bugünlere geldik. Kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Hem yağlı güreşin hem genç pehlivanların gelişmesine katkıda bulunuyoruz."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tokyo'nun doğusunda 5,4 büyüklüğünde deprem

2024-07-04 09:52 - Dünya

DMM, "Suriyelilere vergi muafiyeti var" iddiasını yalanladı

2024-07-02 13:08 - Gündem

Başpehlivan Fatih Atlı'nın gözü Kırkpınar altın kemerinde

2024-07-04 12:32 - Spor

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon haziranda yüzde 2,5 oldu

2024-07-02 12:43 - Ekonomi

Kripto varlıklara ilişkin yasa Resmi Gazete'de yayımlandı

2024-07-02 15:52 - Ekonomi

Bakan Kurum: İklim kriziyle mücadele ve uyum politikalarımızı uygulamaya devam edeceğiz

2024-07-04 12:08 - Gündem

İsrail ordusu, Lübnan Hizbullahı tarafından iç kesimlere yaklaşık 100 roket atıldığını açıkladı

2024-07-03 21:08 - Dünya

Venezuela ve ABD "diyalog kanallarını" açık tutmaya karar verdi

2024-07-04 08:42 - Dünya

Hindistan'da aşırı yağışların yol açtığı sellerde ölenlerin sayısı 48'e yükseldi

2024-07-04 11:22 - Dünya

İsrail ordusunun Gazze kentine saldırılarında 5 Filistinli hayatını kaybetti

2024-07-03 18:52 - Dünya

İlgili Haberler

Milli futbolcu Merih Demiral: Bir ABD deneyimi yaşıyoruz, Dünya Kupası'nın provası

03:12 - Spor

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Montella: Buradayız seneye de burada olmak istiyoruz

03:07 - Spor

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Dünya Kupası'na doğrudan katılacağımıza inanıyorum

03:02 - Spor

Milli yüzücüler, Portekiz'deki kupayı 2'si altın 4 madalya ile tamamladı

20:38 - Spor

Türkiye, FIBA 3x3 Avrupa Kupası Elemeleri'nde mücadele edecek

19:59 - Spor

Günün Manşetleri

Wagner, Mali'den çekildiğini duyurdu

05:52 - Dünya

Kurban Bayramı'nın ilk gününde 14 bin 372 kişi sağlık tesislerine başvurdu

03:23 - Gündem

Elektrik akımına kapılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek, hastaneye kaldırıldı

03:18 - Gündem

Milli futbolcu Merih Demiral: Bir ABD deneyimi yaşıyoruz, Dünya Kupası'nın provası

03:12 - Spor

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Montella: Buradayız seneye de burada olmak istiyoruz

03:07 - Spor