?>

Basın İlan Kurumunun görev alanındaki 362 gazete için uyum süresi 31 Mart'ta bitecek

Basın İlan Kurumunun (BİK) görev alanına 2020 yılında dahil olan 362 gazete için uyum süresi 31 Mart'ta sona erecek

Medya - 2 yıl önce

İstanbul

BİK'ten yapılan açıklamaya göre, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çankırı, Düzce, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Uşak, Yalova ve Yozgat illerinde valilik görev alanında bulunan toplam 362 gazete, BİK Genel Kurulu'nun 25-27 Şubat 2020 tarihli kararı ve Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği'nin 47. maddesinin ikinci fıkrası uyarınca bu illerde BİK Şube Müdürlüğü açılınca kurumun görev alanına dahil edildi.

Söz konusu gazetelere, mevzuatta belirtilen vasıf ve ödevlere ilişkin gerekli düzenlemeleri yapabilmeleri için kurum şubesi açılış tarihlerinden itibaren uyum süresi verildi. Gazetelerin, bu süre içerisinde Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği'nin birinci ve üçüncü kısımlarında belirtilen vasıfları taşımaları ve yükletilen ödevleri yerine getirmeleri gerekiyordu.

Resmi ilan yayını ile alakalı olarak valiliklerin görev alanındayken 2020 yılında BİK'in görev alanına dahil olan 40 ildeki 362 gazete için tanınan uyum süresi 31 Mart Cuma günü bitecek.

Gazeteler, 13 Ocak'taki BİK Genel Kurulu'nda kabul edilen ve 1 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlanan, büyük bölümü 1 Nisan tarihinden itibaren yürürlükte olacak Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği'ne tabi olacak.

Belirlenen asgari şartların 1 Nisan itibarıyla yerine getirilmesi gerekiyor

Resmi ilan ve reklamların gazete, dergi ve internet haber sitelerinde yayımını düzenleyen yönetmelikte, süreli yayınların vasıfları ve ödevleri yeniden düzenlendi.

Resmi ilanların kamuoyuna duyurulması noktasında önemli bir dönüşümü kapsayan yönetmelikte, Kurumun sorumluluk alanı genişletildi, internet haber sitelerinin resmi ilan yayımlayabilmesi için yerine getirmeleri gereken şartlar belirlendi.

Yönetmelikte, aralarında 31 Mart'ta uyum süresi sona erecek olan 40 ildeki gazetelerin de mevcut resmi ilan yayımı mekanizmasındaki yerleri korunurken hak kaybı yaşamamaları için hassasiyet gösterildi.

Isparta ve Kütahya illeri dışındaki 38 ilde resmi ilan yayımlama hakkına sahip olan ve Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği uyarınca 5. kategoride bulunan gazetelerin 4 fikir işçisi, 1,12 metrekare yüzölçümü, asgari bayi satış oranı yüzde 30 olmak üzere günlük 300 fiili satış adedi şartlarını; 4. kategoride yer alan Isparta ve Kütahya illerinde yayımlanan gazetelerin ise 5 fikir işçisi, 1,12 metrekare yüzölçümü, asgari bayi satış oranı yüzde 40 olmak üzere günlük 400 fiili satış adedi şartları ile yönetmelikteki diğer yükümlülükleri, 1 Nisan itibarıyla yerine getirmeleri gerekecek.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Depremzede öğretmen, çadır kentteki öğrencileri sınavlara hazırlamak için çaba harcıyor

2023-03-23 11:48 - Çevre-Hayat

Rize 2 ayda çay ihracatından 1,3 milyon dolar kazandı

2023-03-19 11:08 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak başvurusu YSK

2023-03-21 16:43 - Siyaset

Adıyaman'da selin ardından başlatılan aramada bir çocuğun cansız bedenine ulaşıldı

2023-03-20 21:03 - Asayiş

AFAD personeli, enkazdan 56 saat sonra çıkardıkları kadını kurtarma anlarını anlattı

2023-03-21 13:27 - Gündem

Cumhurbaşkanı adaylığı için başvuru süreci başladı

2023-03-19 09:43 - Siyaset

Fransız politikacı Abisror De Lieme, emeklilik reformu krizinden Cumhuriyetçileri sorumlu tuttu

2023-03-21 12:32 - Dünya

Yüksek Seçim Kurulu kararları Resmi Gazete'de

2023-03-24 10:52 - Gündem

Depremler Adıyaman'daki cami ve türbelere ağır hasar verdi

2023-03-18 15:27 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1447

Kahramanmaraş'ta depremzede çocuklara doğum günü sürprizi

2023-03-18 22:28 - Magazin

İlgili Haberler

İsrail medyasına göre Netanyahu, ekibiyle yarın Suriye ile olası güvenlik anlaşmasını görüşecek

23:32 - Medya

ABD basınına göre, Netanyahu Trump yönetiminden Mısır'a baskı yapmasını istedi

20:27 - Medya

RTÜK'ten 'milli ve manevi değerlere aykırılık' gerekçesiyle 5 dijital platforma ceza

16:48 - Medya

İngiliz basını, İngiltere'nin bu hafta Filistin devletini tanıyacağını bildirdi

23:57 - Medya

Google, 2025 UEFA Şampiyonlar Ligi'ni 'doodle' yaptı

12:53 - Medya

Günün Manşetleri

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Netanyahu ile mukayese edilmesine tep

16:28 - Siyaset

Antalya'da toptancı halinde meydana gelen patlamada 4 kişi yaralandı

16:23 - Gündem

ECB: ABD ile ticaret gerilimleri Avro Bölgesi’nde tüketici davranışlarını etkiledi

16:17 - Ekonomi

Gazzeliler, Filistin'i tanıyan ülkelerin artmasıyla İsrail soykırımının durmasını ümit ediyor

16:03 - Dünya

Arap ülkeleri İngiltere, Kanada ve Avustralya'nın Filistin'i tanımasından memnun

15:58 - Dünya