?>

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: ABD Zeytin Dalı Harekatı’nın mahiyetini hala anlamamış

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Son açıklamaları göstermektedir ki ABD Zeytin Dalı Harekatı’nın mahiyetini hala ya anlamamış ya da anlamak istememektedir." dedi.

Genel - 8 yıl önce

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabı Twitter'dan, ABD'nin Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamada bulundu.

ABD'nin son açıklamalarının Zeytin Dalı Harekatı'nın nedenlerini, hedeflerini ve mahiyetini anlamadığını ya da anlamak istemediklerini belirten Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bilinmelidir ki Zeytin Dalı Harekatı masum sivillere veya Kürtlere karşı bir harekat değildir, terör örgütlerine karşı bir harekattır. Bölgeyi terörden arındırmayı, halkı terörün baskı ve zulmünden kurtarmayı, bölgeye huzur, barış, güven ve istikrar getirmeyi hedefleyen bir harekattır."

"Terör örgütlerinin SDG kılıfıyla desteklenmesi"

Zeytin Dalı Harekatı'nın "DEAŞ ile mücadeleyi zayıflattığı" iddiasının temelsiz ve yalan olduğunu vurgulayan Bozdağ, DEAŞ terör örgütünün en çok eylem yaptığı ülkelerden birisinin Türkiye olduğuna işaret etti.

Bozdağ, DEAŞ'a karşı en etkili, samimi ve kararlı mücadeleyi ve DEAŞ'a en büyük darbe vuran ülkenin Türkiye olduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Terörle mücadeleyi zayıflatan ve terörle mücadeleye zarar veren asıl yanlış, DEAŞ terör örgütüyle mücadele kılıfı altında, bölgede PYD/YPG terör örgütlerinin SDG kılıfıyla desteklenmesidir, DEAŞ'ı bahane ederek PYD/YPG'nin silahlandırılmasıdır, eğitilmesidir.

Asıl yanlış olan bölgede bir terör koridoru/terör devleti kurulmasına destek olacak adımlar atmaktır. Türkiye'nin kaygılarını ve uyarılarını dikkate almamaktır. Türkiye ile işbirliği ve dayanışma yerine terör örgütleriyle işbirliği ve dayanışma içine girmektir."

"Bölgedeki sivil halkın bir sorunu yok"

Bozdağ, Zeytin Dalı Harekatı'nda, sivillere zarar verilmediğini, sivillerin su, gıda, ilaç ve benzeri insani ihtiyaçlara erişimine hiçbir zaman engel olunmadığına değinerek, şu anda da bölgedeki sivil halkın bir sorunu olmadığını bildirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, bu konuda bir sorun oluşmaması için de her türlü tedbiri aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye, sivillere zarar vermeden, yerleşim yerlerini yakıp yıkmadan ve bölgede tahribata yol açmadan bir askeri harekatı başarıyla yürütmüştür. Bundan dolayı Türkiye'yi takdir etmesi gerekenlerin hala yalan ve yanlış bilgilerle algı oluşturmaya çalışmaları, Türkiye düşmanlığıdır. Türkiye, kınayıcının kınamasına bakmadan, kimseden de takdir beklemeden doğru olanı yapmaya ve bildiği doğru yolda ilerlemeye devam edecektir."

Muhabir: Sefa Şahin,Hamdi Çelikbaş

Haftanın Öne Çıkanları

Stephen hawking kimdir kısaca, kaç yaşında, keşifleri neler?

2018-03-14 12:47 - Gündem

Çanakkale şehitleri yurdun dört bir yanında anılıyor

2018-03-18 19:32 - Gündem

Korgeneral Gürak, Kara Havacılık davasına müdahil oldu

2018-03-14 19:32 - Gündem

Göçük altında kalan sürücüden acı haber

2018-03-16 22:02 - Asayiş

İstanbul İmar Yönetmenliğinde değişiklik

2018-03-17 02:28 - Genel

Diyaliz hastaları el sanatlarıyla hayata bağlandı

2018-03-17 22:17 - Çevre-Hayat

İbadi'den, bütçenin reddedilmesine tepki

2018-03-14 05:32 - Dünya

Afrin için Kurtuluş Kongresi toplanıyor

2018-03-17 21:32 - Dünya

Sanayi üretim endeksi açıklandı

2018-03-16 14:50 - Ekonomi

'Aslan Mehmetçik' marşının klibini izleyince duygulandı

2018-03-16 00:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Ankara'da skuter düzenlemesi UKOME'de onaylandı

14:18 - Gündem

Katar'da 24-25 Kasım'da "Dünya Eğitim İnovasyon Zirvesi 12" düzenlenecek

14:12 - Dünya

Japonya'nın tahvil piyasasında ekonomik paket endişeleri öne çıkıyor

14:07 - Ekonomi

Emine Erdoğan'dan 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'ne ilişkin paylaşım

14:03 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için Güney Afrika'ya gidecek

13:58 - Siyaset