?>

Başbakan Davutoğlu: Tarihi bir gün, çünkü Kartal evine dönüyor

Vodafone arena'nın açılış töreninde konuşan başbakan ahmet davutoğlu, “bugün değil türkiye’nin, dünyanın en çağdaş statlarından birine sahip olmak suretiyle.

Spor - 10 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Vodafone Arena'nın açılış törenine katıldı. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beşiktaş Spor Kulübü Başkanı Fikret Orman, iş, sanat, siyaset ve spor camiasından tanınmış isim ile davetliler katıldı.Törende yapılan açılış konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Tarihi bir gün, çünkü Kartal evine dönüyor. Herhangi bir sosyal topluluk gibi spor kulüplerinin de varlıklarını sürdürebilmesi, itibarını koruyabilmesi için üç asgari şart vardır. Birisi sağlam bir geleneğe sahip olmak, biz hepimiz şahidiz ki Beşiktaş çok sağlam bir geleneğe sahip. Ve sembolü kartal dahi Selçuklu Devletimizin sembolüdür. Dolayısıyla sembolü ile de bu geleneğe sahiptir. Mekanı itibariyle ise Selçukludan sonraki devletimizin siyasi kalbinde doğmuştur. Sadece İstanbul’da değil, 1903 yılında Beşiktaş doğduğunda devletimizin kalbi Dolmabahçe Sarayı ile Yıldız arasında atıyordu, Yıldız Sarayı’ndaydı. Dolayısıyla Beşiktaş camiası her zaman devleti ile ve milleti ile beraber yürüdü, devleti ve milleti ile birlikte sevindi, üzüldü” diyerek sözlerine başladı.

Davutoğlu, “Dolayısıyla çok sağlam bir gelenekten bahsediyoruz. Bu geleneğe de çok sağlam bir stat gerekiyordu. İkinci şart gelenek dışında gelenek unsuru olarak ona gönülden bağlı bir insan unsuruna sahip olmak. Geleneğe sahip olabilirsiniz ama o geleneği yaşatacak bilinçte bir insan unsuruna sahip değilseniz, güçlü bir süreklilik sağlayamazsınız. Şundan büyük bir emniyet içerisinde bahsedebiliriz ki Beşiktaş camiası ve taraftarı en sağlam aidiyet bağıyla bağlı taraftarların arasında gelir. Olması gereken üçüncü şart, sağlam bir altyapıdır. Geleneğiniz ve taraftarlarınız olsa da eğer sağlam bir altyapınız olmazsa sporda sürekli başarı sağlamanız imkansızdır. Ve bugün değil Türkiye’nin dünyanın en çağdaş statlarından birine sahip olmak suretiyle Beşiktaş Kulübü kendi geleceğini garanti altına almıştır. Bu eserde emeği geçen herkese takdirlerimi ifade ediyorum. Geleneği, taraftarı ve altyapısıyla örnek bir kulüptür Beşiktaş camiası” dedi.Davutoğlu, şöyle devam etti: “Buradan dört temennimi de özellikle vurgulamak isterim. Birincisi burada bundan sonra oynanacak bütün müsabakalarda başarılar diliyorum ama özellikle de bu Kara Kartalı temsil eden maçlarda bu stattan hiçbir zaman başı eğik çıkmasın inşallah. Gönlündeki ay yıldızı sahaya yansıtsın ve hep başarılara mühür atsın. İkincisi bu stat sadece başarıların değil, edebin de yansıdığı bir stat olsun. Hiçbir hakaretin, kötü muamelenin, kötü sözün, centilmenlik dışında hiçbir faaliyetin olmadığı bir stat olsun. Onun için aldığı kararı hep uyguladığını gördüğüm ve sahip olduğu ilkeyi hep hayata geçirdiğini gördüğüm Beşiktaş taraftarına ve camiasına rica ediyorum; bu stat değil Türkiye’nin, dünyanın en mümtena, en nazik, centilmenlik dışı hiçbir hareketin görülmediği en nezih stat olsun. Üçüncü temennim, yaşayan bir spor tesis olsun, sadece maçtan maça açılıp kapanan değil.”

14 YIL İÇERİSİNDE BİN 789 SPOR TESİSİNE İMZA ATTIKSpor alanında yapılan yatırım ve çalışmalar hakkında bilgiler veren Başbakan Davutoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı büyük spor hamleleri içinde olağanüstü başarılara imza attık. Biz iktidara gelene kadar, 2002’ye kadar sadece bin 757 spor tesisi yapılmıştı. 14 yıl içerisinde bin 789 spor tesisine imza attık. Büyük bir altyapı gelişimi ve bu spor açılımı devam edecek. İsteriz ki stadyumlarımız sadece maçtan maça açılan ve büyük spor şölenlerinin yaşandığı alanlar olmasın, her an halkımıza ve gençlerimize açık olsun. Özellikle gençlerimizin spora ısındırılması hususunda son derece önemlidir. Ve son temennim bu statla ilgili ilk aşamada hepimizin ortak bir kaygısı vardı. Bu Beşiktaş için büyük bir şereftir ama bir taraftan da bir kaygı.. Dünyada bir devlete başkentlik yapan bir başşehirde, o devletin merkezi olmuş bir saraya en yakın stadyum bu stadyumdur yani Dolmabahçe Sarayı’na. Bu çok önemli bir meziyettir ve ayrıcalıktır. Başka hiçbir yerde bir saraya bu kadar yakın bir stadyum ve eser yoktu” dedi.

“HEPİMİZİN GÖNLÜNDEKİ HUSUS, BU STADYUMUN ESTETİK GÖRÜNTÜSÜYDÜ”Stadyumun tarihi değerlerin göz önünde tutularak estetik bir görünümle inşa edildiğini ifade eden Davutoğlu, “Ama bu mekanın Beşiktaş camiası için değerini bildiğimiz için bu mekanı Beşiktaş camiasına en güzel şekilde iade ve eve dönme anlamında verirken ve yeniden inşa edilmesine izin verirken hepimizin gönlündeki husus, bu stadyumun estetik görüntüsüydü. Onun için sayın başkanın dediği gibi 4 metre deniz seviyesinin altına kadar indirildi. Bundan sonra da ricam ve temennim İstanbul’un estetik görüntüsüne şu veya bu şekilde aykırı düşecek hiçbir şekilde bu stadyumda yer almamasıdır. Bu tarihi dokuyla bütünleşen, çevre dokusuyla bütünleşen ve mütevazi bir şekilde bu şehrin parçası olan bir geleneğin sürdürülmesi önem taşır. Şu veya bu ihtiyaçla bu yüksekliğin üzerine çıkılmaması, ileriki on yıllarda dahi bu tarihi dokuyla bütünleşik şekilde bu stadın muhafaza edilmesi önem taşır. Bu tarihi günde Kartal evine dönerken bütün Kartallara Selçuklu Devletinin devamı anlamında geleneğimizi de taşıyan bütün Kartallara hayırlı uğurlu olsun diyorum. Başarılı, nezih ve milletimizin ahlakına uygun bir şekilde centilmence müsabakaların yapılmasını temenni ediyorum. Ve dediğim gibi ay yıldız için çıkılan hiçbir maçta, ülkemiz için çıkılan hiçbir maçta bu statta başımız öne eğilmesin. Allah bize her zaman başarılar ve güzel günler nasip etsin” diye konuştu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fernebahçe kafilesi Konya’ya geldi

2016-04-08 21:10 - Spor

Mezar tahtası başucunda uyuyor

2016-04-04 13:52 - Gündem

9 Nisan 2016 yurtta hava durumu

2016-04-09 12:52 - Gündem

Fenerbahçe son saniyede güldü

2016-04-05 02:19 - Spor

3 kişinin katili cezaevine alkışlarla uğurlandı

2016-04-08 14:42 - Asayiş

Başbakan Davutoğlu: Tarihi bir gün, çünkü Kartal evine dönüyor

2016-04-10 22:09 - Spor

PKK'lı terörist böyle vuruldu!

2016-04-06 16:10 - Asayiş

Bakan Albayrak: Kılıçdaroğlu'nu özür dilemeye davet ediyorum!

2016-04-07 02:37 - Siyaset

Harem-i Şerif’teki portatif tavaf ünitesi sökülüyor

2016-04-05 15:11 - Dünya

Galatasaraylı yöneticiden sert sözler

2016-04-10 00:45 - Spor

İlgili Haberler

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 2026 CEV Avrupa Şampiyonası maç programı belli oldu

22:18 - Spor

Eden Hazard, Premier Lig Şöhretler Müzesi'ne seçildi

19:48 - Spor

Görme engelli halterciler, Mersin'de düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda yarışacak

17:58 - Spor

Real Madrid, Avrupa Süper Lig anlaşmazlığı nedeniyle UEFA'dan tazminat talep edecek

17:43 - Spor

NBA'de Philadelphia 76ers 4'te 4 yaptı

10:09 - Spor

Günün Manşetleri

Katar'daki sembol binalar Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türk bayrağıyla ışıklandırıldı

22:12 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı'nın kilometre taşlarını döşemeye devam ediyoruz

21:02 - Siyaset

Almanya, Yahudi soykırımından kurtulanlara yaklaşık 1 milyar avro ödeme yapacak

20:58 - Dünya

Lübnanlı uzmanlara göre, İsrail-Hizbullah savaşının yeniden başlaması 'muhtemel'

20:08 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Putin’den Erdoğan’a 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriği

20:07 - Özel Haber