?>

'Başaramazsak 'Allahaısmarladık' der ve giderim'

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, "Üst düzey bir takım kurmak için yola çıktık. Başarırsak herkes kazanır, başaramazsak 'Allahaısmarladık' der ve çeker giderim." dedi.

Spor - 7 yıl önce

STOCKHOLM

UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup ikinci maçında yarın deplasmanda İsveç ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, karşılaşmanın oynanacağı Friends Arena'da ay-yıldızlı takımın antrenmanından önce milli futbolculardan Oğuzhan Özyakup ile basın toplantısı düzenledi.

Milli takım oyuncularının genç ve yetenekli olduğunu söyleyen Lucescu, "Bu oyunculara sabretmemiz gerekir. Bu oyuncular, çok iyi oyuncular. Bu oyuncuları en iyi seviyeye çekmek için uğraşıyoruz. Üst düzey bir takım kurmak için yola çıktık. Başarırsak herkes kazanır. Başaramazsak 'Allahaısmarladık' der ve çeker giderim." ifadelerini kullandı.

Birçok sorunla karşı karşıya olduklarını belirten Lucescu, şöyle devam etti:

"Mayıs ayında çağırdığımız 8 oyuncu çeşitli neden ve problemlerden dolayı milli daveti kabul etmedi. Milli maçlara 2-3 gün kala toplanıyoruz. Herkes kendi ligi ve takımından birçok problemle geliyor. Biz ise uzun süreli ve başarılı bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kolay değil. Almanya gibi değişik ve farklı ülkelerden eğitim alıp gelenler var. 15-16 yaşından itibaren her kategoride beraber oynayan, 20-21 yaşlarına geldiğinde İzlanda, İsviçre gibi oluyor. Böyle olmalı. İspanya gibi büyük futbol ülkesinin milli takımı Real Madrid ve Barcelona'dan kurulu. Kazanmaya alışmış bir takım.''

Kaleci konusunda şikayetçi olan Lucescu, ''Volkan Babacan, Medipol Başakşehir'de hatalı gol yediği için oynamıyor. Harun Tekin'in Fenerbahçe'de ilk 11'de devamlı olmasını bekliyorum. İsveç maçında sahada Sinan Bolat olacak." şeklinde konuştu.

İsveç Milli Takımı'nın 1,5 yıldır beraber oynadığını ve iyi bir ekip kurduğunu kaydeden Lucescu, rakibe karşı kendi oyunlarını oynayıp kazanmak istediklerini belirtti.

Ay-yıldızlı futbolcu Oğuzhan Özyakup ise milli takım oyuncularının bir senedir beraber olduğunun altını çizerek, "Takım olarak çok çalışıyoruz. Bir yıldır da çok güzel şeyler yaptık. Hocamızla çok da ilerledik ama bunu artık sonuca yansıtmamız lazım." yorumunu yaptı.

İlk defa bu kadar genç bir milli takımın oluştuğunu kaydeden Oğuzhan Özyakup, "Takımın yaş ortalaması 25-26. Genç bir milli takım. İnşallah yarın iyi bir oyun ortaya koyup iyi sonuç almaya çalışacağız." şeklinde görüş belirtti.

Basın toplantısının ardından ay-yıldızlı takım, maçın oynanacağı başkent Stockholm'deki Friends Arena'da teknik direktör Lucescu yönetiminde son antrenmanını gerçekleştirdi.

İlk 15 dakikası basın mensuplarına açık tutulan idmanda koşu ve pas çalışması yapıldı. Daha sonra taktik çalışmasına geçildi.

Antrenman sırasında futbolcuların çektiği sert bir şut, saha kenarındaki milli takım şoförünün başına isabet etti. Saha kenarında baygınlık geçiren şoföre ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

A Milli Futbol Takımı, karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladıktan sonra kamp yaptığı otele hareket etti.

Muhabir: Atila Altuntaş

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Saklı cennet' Karagöl her mevsim ilgi görüyor

2018-09-06 18:02 - Çevre-Hayat

Zeytinburnu ve Kırşehir belediye başkanları bisiklet turunda

2018-09-07 21:02 - Çevre-Hayat

Yüksekova şehidi memleketine uğurlandı

2018-09-10 02:02 - Gündem

Rus sporcuların madalyaları geçersiz sayıldı

2018-09-06 02:33 - Spor

'Başaramazsak 'Allahaısmarladık' der ve giderim'

2018-09-10 02:32 - Spor

Soldado: 'Büyük hayal kırıklığı içindeyim'

2018-09-05 20:22 - Spor

Troya Antik Kenti'nde yeni keşif

2018-09-03 15:32 - Kültür Sanat

Nida Tunus Partisinden sekiz milletvekili istifa etti

2018-09-10 02:32 - Dünya

S-400’lerin üreticisi ve Putin’in KGB’den arkadaşı Rusya’nın Türkiye masası şefi Sergey Çemezov kim!

2018-09-06 07:14 - En Son Yazılar

Çini ustasının hayalini kızı gerçekleştiriyor

2018-09-03 18:02 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, koleksiyonunu tamamlamak için olimpiyat kotası kovalayacak

15:08 - Spor

24 olimpiyat, 34 bin sporcu, 13 ülke

14:39 - Spor

Çağdaş Atan, Konyaspor'la Süper Lig'de galibiyet sevinci yaşayamadı

14:39 - Spor

Türkiye, 19. kez kış olimpiyatlarında

14:08 - Spor

"Yeşilay Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası"nın Türkiye etabı tamamlandı

13:39 - Spor

Günün Manşetleri

İçişleri Bakanlığı 10 il için "sarı" kodlu meteorolojik uyarı yaptı

15:08 - Gündem

AB Komisyonu üyesi Lahbib: "İsrail'e karşı yaptırımlar halen masada"

15:07 - Dünya

MSB: Hafta içinde 5 PKK'lı terörist teslim oldu

15:03 - Gündem

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçları 9 Şubat'ta açıklanacak

15:03 - Gündem

ABD'de ICE'nin kaçma riski olmayan göçmenlere tutuklama emri olmadan gözaltı yapamayacağı

15:02 - Dünya