?>

Barış Pınarı Harekatı, sınır hattında huzuru sağladı

Türk Silahlı Kuvvetlerince geçen yıl 9 Ekim'de başlatılan Barış Pınarı Harekatı sayesinde Suriye'nin Tel Abyad kentinin YPG/PKK'lı teröristlerden temizlenmesi, bu şehir kadar, sınır komşusu Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde de huzuru sağladı.

Gündem - 5 yıl önce

Şanlıurfa

Türk Silahlı Kuvvetlerince geçen yıl 9 Ekim'de başlatılan Barış Pınarı Harekatı sayesinde Suriye'nin Tel Abyad kentinin YPG/PKK'lı teröristlerden temizlenmesi, bu şehir kadar, sınır komşusu Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde de huzuru sağladı.

Barış Pınarı Harekatı devam ederken terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca Tel Abyad'dan Akçakale'ye atılan roket ve havan mermileri nedeniyle yaralanan, 40 gün süren tedavisine rağmen kurtarılamayarak şehit düşen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü personeli Halil Yoğurt unutulmuyor.

Yoğurt'un oğlu Mehmet Yoğurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasını kaybettikleri günden bu yana devletin her kademesinin yanlarında olduğunu söyledi.

Barış Pınarı Harekatı ile Türkiye'nin, sınırlarını temizlediğini, bundan dolayı da ilçenin büyük bir huzura kavuştuğunu aktaran Yoğurt, şöyle devam etti:

"Eskiden beri 'biz eğer oraya girmezsek onlar buraya gireceklerdi' diyoruz. Onun için Türkiye'nin YPG/PKK'yı buradan defetmesi lazımdı. Babamı şehit vermemize rağmen mutluyuz, sevinçliyiz, acımız çok taze ama YPG/PKK belasından kurtulduğumuz için sevinçliyiz. Şu an Akçakale'nin durumu çok çok iyi. YPG/PKK'dan kurtulduk, Allah razı olsun devletimizden, milletimizden, bizi yalnız bırakmadılar. Askerimiz yanımızda durdu, biz de askerimizin yanında durduk. Şu an isteseler şehit çocukları olarak hepimiz savaşmaya hazırız."

Şaha Yoğurt da eşinin acısını halen derinden yaşadığını belirterek, torunlarına dedelerini anlatarak anılarını yaşattıklarını söyledi.

Terör örgütünün Akçakale sınırlarından uzaklaştırılmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Yoğurt, devletin kendilerine göstermiş olduğu ilgiden dolayı da memnun olduklarını sözlerine ekledi.

"Dünden çok daha farklı bir Akçakale ile karşı karşıyayız"

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya da Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı ile bir destan yazdığını ve kısa süre içerisinde bölgenin teröristlerden temizlendiğini hatırlattı.

Suriye'nin sınır hattında, ülkenin gerçek sahipleri olanların bayrağının dalgalandığını belirten Yalçınkaya, "Bugün itibarıyla Allah'a şükür şehrin güvenliği var ve karşımızda da bölücü terör örgütünün sözde bayrağı yok. Şu anda gümrük kapısı açıldı, büyük bir ticaret var, büyük bir hareketlilik var. Bütün bunları üst üste koyduğunuz zaman dünden çok daha farklı bir Akçakale ile karşı karşıyayız." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Öznur Sirene: Fransa her an patlamaya hazır bir düdüklü tencere!

2020-10-04 10:01 - Özel Haber

Fenerbahçe'nin 3. Arjantinlisi Diego Perotti

2020-10-06 15:45 - Spor

Merkez Bankası 89 yaşında

2020-10-03 23:41 - Ekonomi

Papiss Cisse: Fenerbahçe reddedilemeyecek kadar büyük bir kulüp

2020-10-07 18:13 - Spor

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti

2020-10-02 02:51 - Spor

Trump'ın doktorundan açıklama: Yorgun ancak keyfi yerinde

2020-10-03 02:46 - Dünya

Orman yangınlarından birçok canlı zarar görüyor

2020-10-04 15:31 - Gündem

Xbox'un yeni modelleri MediaMarkt’ta ön siparişe açıldı

2020-10-03 15:29 - Genel

Demirci'nin 'canlı' hafızası

2020-10-05 15:16 - Çevre-Hayat

New York'ta 9 mahalle Kovid-19 artışı nedeniyle tekrar kapatılacak

2020-10-05 00:56 - Dünya

İlgili Haberler

Türkiye'den Trump'ın Gazze'de ateşkes planına Hamas'ın verdiği cevapa ilişkin aç

02:18 - Gündem

İstanbul'da bazı bölgelerde sağanak etkili oluyor

23:58 - Gündem

Özgürlük Filosu Koalisyonu Türkiye Temsilcisi Songür: 3-4 gün içinde Gazze sınırlarına ulaşacağız

23:02 - Gündem

AFAD'ın "Sındırgı 6,1 Depremi Raporu" yayımlandı

21:57 - Gündem

Dışişleri: (Küresel Sumud Filosu) Konsolosluk görevlileri Türk vatandaşları ile bugün ilk defa yüz yüze iletişime geçti

19:51 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye'den Trump'ın Gazze'de ateşkes planına Hamas'ın verdiği cevapa ilişkin aç

02:18 - Gündem

Anket: ABD'de halkın yüzde 59'u İsrail'e karşı olumsuz görüş taşıyor

00:27 - Dünya

Türk Devletleri İşbirliği Günü'nde İstanbul ve Ankara'daki bazı köprü ve binalar turkuaza büründü

00:12 - Çevre-Hayat

İspanya ve Portekiz'de Nisan ayındaki elektrik kesintisi 'türünün ilk örneği' olarak kaydedildi

00:12 - Dünya

İstanbul'da bazı bölgelerde sağanak etkili oluyor

23:58 - Gündem