?>

Özgürlük Filosu Koalisyonu Türkiye Temsilcisi Songür: 3-4 gün içinde Gazze sınırlarına ulaşacağız

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Özgürlük Filosu Koalisyonu Türkiye Temsilcisi Beheşti İsmail Songür, 430 millik mesafelerinin kaldığını, 3 ya da 4 gün içinde Gazze sınırlarına kadar ulaşacaklarını söyledi.

Gündem - 2 ay önce

Ankara

Songür, yaptığı görüntülü açıklamada, Gazze’ye giden Vicdan gemisinin öncülüğündeki Özgürlük Filosu Koalisyonuna ilişkin değerlendirmede bulundu.

Vicdan gemisinin amirallik yaptığı Özgürlük Filosu'nda 10 geminin daha bulunduğunu belirten Songür, filoda dünyaca ünlü sağlık çalışanları, doktorlar, hemşireler ve basın kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra Türkiye’den 3 milletvekilinin de yer aldığını söyledi.

????

Songür, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye hiçbir şekilde ilaç, sağlık veya medikal malzemelerin girişine müsaade etmediğine dikkati çekerek, Vicdan gemisinin yüklü medikal malzemeler, sağlık çalışanları ve doktorlarla Gazze’nin bu ihtiyacını yerine ulaştırmak için yola çıktığına dikkati çekti.

"Gazze’ye son 430 millik mesafemiz kaldı"

Gazze'ye doğru yol aldıklarını vurgulayan Songür, “Gazze’ye son 430 millik mesafemiz kaldı. Allah izin verirse önümüzdeki 3 ya da 4 gün içinde Gazze’nin kara sularına girmeyi, bu ablukanın kırılmasını ve Sumud Filosu’ndaki kardeşlerimizle dayanışmada olduğumuzu göstermek için Gazze sınırlarına kadar ulaşmış olacağız." dedi.

Gazze'nin en büyük sorununun abluka olduğuna dikkati çeken Songür, İsrail’in bu insanlık dışı ablukasının kırılması ve Gazze’ye gidecek insani yardım yüklü gemilerin yolunun açılması için bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerinin altını çizdi.

Songür, sözlerini şöyle tamamladı:

“Aslında burada anlaşılması gereken büyük bir mesaj var. Biz, 7 Ekim’den sonra Vicdan gemisini hazırlayıp yola çıkarmıştık. Hemen sonrasında Madleen gemisini, hemen akabinde Hanzala'yı yola çıkarmıştık. Elhamdülillah, artık bu ablukanın kırılacağı ve bunun denizden olacağı tüm dünyanın sivil vicdanlı halkları tarafından kabul edildi. Şu an Sumud Filosu'yla yola çıkan onlarca kişi, İsrail hapishanelerinde tutuluyor ama İsrail’in anlaması gereken bir hakikat var. Her ne kadar bu filoları engellemeye çalışırsa çalışsın, bu filolar giderek büyüyecek ve bu sivil öfke, bu haklı öfke Filistin’in sınırlarına gelecek ve bu ablukayı kıracak."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM'de 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla tören düzenlendi

2025-10-01 14:08 - Siyaset

Fitch: ABD'de hükümetin kapanması, politika yapma zorluklarını ortaya koyuyor

2025-10-01 21:07 - Dünya

Irak'tan petrol akışının yeniden başlaması Türkiye'nin enerji arzına güç katacak

2025-09-28 11:48 - Ekonomi

Dışişleri Bakanlığı, Türk Devletleri İşbirliği Günü'nü kutladı

2025-10-03 10:03 - Gündem

Büyükşehirlerde Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlıkları yaygınlaştırılacak

2025-09-30 13:12 - Gündem

Yozgat'ta yapımı tamamlanan TOKİ konutları hak sahiplerine teslim edildi

2025-09-28 18:22 - Gündem

Fuarlar, ev ve mutfak eşyası alanındaki 26 milyar dolarlık ihracatta büyük rol oynadı

2025-10-03 11:37 - Ekonomi

Can Holding'e yönelik soruşturmada 18 şirkete kayyum atandı

2025-09-30 20:42 - Gündem

KADEM'in "Kadın ve Aile" temalı fotoğraf yarışmasının ödül töreni düzenlendi

2025-10-03 15:52 - Gündem

İran'a BM yaptırımları yeniden devreye girdi

2025-09-28 12:58 - Dünya

İlgili Haberler

Ankara'da drift atarak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücü yakalandı

19:02 - Gündem

Bodrum'da sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi

18:03 - Gündem

Diyarbakır'da yangın çıkan binada 8 kişi dumandan etkilendi

17:37 - Gündem

Mardin'de boğazına yemek kaçan öğrenciyi müdür yardımcısı Heimlich manevrasıyla kurtardı

17:23 - Gündem

İstanbul’da gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

17:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Ankara'da drift atarak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren sürücü yakalandı

19:02 - Gündem

Putin'in temsilcisi Dmitriyev: Avrupa, Rus gazını bırakarak 1,4 trilyon dolar kaybetti

18:28 - Ekonomi

Abu Dabi'de yapılması planlanan 54 milyar dolarlık projeler Türkiye'de yatırımcılara tanıt

18:18 - Ekonomi

Bodrum'da sağanak günlük yaşamı olumsuz etkiledi

18:03 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Gelecek nesiller adına evliliklere destek sunuyoruz

17:58 - Siyaset