Barış Pınarı Harekatı bölgesinde binlerce öğrencinin terörle kararan geleceği aydınlanıyor

Barış Pınarı Harekatı'yla terörden arındırılan Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde 19 bin 470 öğrencinin terör örgütü YPG/PKK'nın sekteye uğrattığı eğitim hayatı, Şanlıurfa Valiliğinin katkılarıyla canlandırıldı.

Dünya - 6 yıl önce

Tel Abyad/Rasulayn
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}
Barış Pınarı Harekatı bölgesinde binlerce öğrencinin terörle kararan geleceği aydınlanıyor Barış Pınarı Harekatı'yla terörden arındırılan Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde terör örgütü YPG/PKK'nın sekteye uğrattığı eğitim hayatı, Şanlıurfa Valiliğinin katkılarıyla canlandırıldı. Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki Tel Abyad'da bulunan okullarda telafi dersleri verilirken, eğitimin kalitesinin artırılması için de özen gösteriliyor. ( Bekir Kasım - Anadolu Ajansı )

AA muhabirleri, 24 Ocak Uluslararası Eğitim Günü vesilesiyle Barış Pınarı Harekatı bölgesinde eğitim alanındaki gelişmeleri derledi.
Suriye'nin kuzeyindeki Tel Abyad ve Rasulayn ilçeleri, Ekim 2019'da, 4,5 yıllık YPG/PKK zulmünden kurtulmuştu.
İlçelerde hayatın normale dönmesi için eğitim de dahil olmak üzere birçok alanda yoğun çaba sarf edilmeye başlanmıştı.
Tel Abyad ve Rasulayn'da terör örgütünün kullanılamaz hale getirdiği onlarca okul, Şanlıurfa Valiliğince eğitime hazırlandı.
Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM), binlerce öğrenciye ders kitabı ve kırtasiye malzemeleri dağıttı.
Bugün itibarıyla Tel Abyad ve Rasulayn'da 180 okuldaki 963 öğretmen, 19 bin 470 öğrencinin geleceğini inşa ediyor.
Okullarda aralıksız telafi dersleri verilirken, bir yandan da eğitimin kalitesinin artırılması için özen gösteriliyor.

"Tüm öğrenciler kitaplarına kavuşacak"
Tel Abyad Eğitim Sorumlusu Samir Hammud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Ders kitapları bulunmayan öğrencilere kitaplarını dağıtmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde tüm öğrenciler kitaplarına kavuşacak." dedi.
Zeynep binti-Hüseyin İlkokulu öğretmenlerinden Nurettin Muhammed de çocukların okullarına dönmeleri için çalıştıklarını vurguladı.
Muhammed, "Birinci sınıftan altıncı sınıfa kadar öğrencilerimiz var. Çocuklar okula gelmeye önem veriyorlar. Tel Abyadlı ve bölgeye iç göçle gelen birçok çocuk birlikte eğitim görüyor. Çocukların ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz." diye konuştu.

"Derslerde geride kalsak da, öğretmenlerimiz telafi ediyor"
Tel Abyad’da ortaokula giden 15 yaşındaki Yasin Seyyid de kitaplarını aldıklarını ifade ederek, "Çok şükür bütün derslerin öğretmenleri var. Allah’ın izniyle diploma alacağız." ifadelerini kullandı.
Bir diğer öğrenci 13 yaşındaki İbrahim Said de "Derslerde geride kalsak da, öğretmenlerimiz telafi ediyor." şeklinde konuştu.
"Doktor olacağım"
Mustafa Halaf isimli 13 yaşındaki öğrenci de biyoloji, Arapça ve matematik derslerini çok sevdiğini belirterek, "Derslere sürekli katılıyorum. Karne almak istiyorum ve ilerde doktor olacağım." diye konuştu.
Tel Abyadlı 12 yaşındaki Zehra Derviş de doktor olmayı hayal ettiğini söyledi.

2'nci sınıf öğrencisi Mutasim Muhammed de, "Okumayı, resim çizmeyi, biyoloji ve matematik derslerini çok seviyorum." diyerek, büyüyünce doktor olmak istediğini ifade etti.
Okula yeni başlayan Ömer Hüseyin de, "Büyüyünce babam gibi doktor olmak istiyorum." dedi.
Terör örgütü, işgal ettiği alanlardaki okullarda, öğrencilere etnik aidiyeti esas alan militarist ve İslamiyet'e karşı ön yargılı görüşler aşılıyor. Çocuklarını örgüt propagandasından uzak tutmak isteyen veliler ise özel okullara yöneliyor. Ancak örgüt, bu okullara da baskın yaparak kapatmakla tehdit ediyor ya da kendisi kilit vuruyor.
Barış Pınarı Harekatı sırasında Tel Abyad ve Rasulayn'da çok sayıda okulunun sözde karargaha çevrildiği tespit edilmiş ve bazılarının altında tünellere rastlanmıştı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu'ndan Dicle Elektrik'e teşekkür belgesi

2020-01-21 19:01 - Genel

UEFA 2018 finans yılı raporunu yayımladı

2020-01-17 18:02 - Spor

Türk bilim insanları magnezyumun ağrıyı azalttığını kanıtladı

2020-01-20 16:19 - Sağlık

Kanaat önderi Abdülkerim Çevik ömrünü barışa ve toplumsal huzura adadı

2020-01-20 18:22 - Gündem

Naturelgaz halka arza hazırlanıyor

2020-01-21 16:56 - Ekonomi

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde binlerce öğrencinin terörle kararan geleceği aydınlanıyor

2020-01-23 15:42 - Dünya

'Mısır'da gözaltına alınan çalışanlarımızın tamamı serbest bırakıldı'

2020-01-19 17:07 - Gündem

Rönesans Holding’den uluslararası bir başarı daha

2020-01-18 14:14 - Genel

Adalet Bakanı Gül: Ceza infaz düzenlemesinin son hali TBMM'de ortaya konacak

2020-01-19 17:17 - Siyaset

Berlin'de Libya Konferansı nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındı

2020-01-19 17:27 - Genel

İlgili Haberler

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 72 bin 126'ya yükseldi

13:43 - Dünya

Ukrayna: Rusya bir haftada yaklaşık 1750 İHA, 1530 güdümlü bomba ve 39 füze ile saldırdı

13:23 - Dünya

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 38 kişi hayatını kaybetti

13:13 - Dünya

Axios: ABD ile İsrail, İran'daki uranyumu ele geçirmek için özel kuvvet göndermeyi değerlendiri

12:02 - Dünya

TDT Dışişleri Bakanları Konseyi, Orta Doğu'daki gelişmelere yönelik ortak bildiri yayımladı

11:53 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı 72 bin 126'ya yükseldi

13:43 - Dünya

Bursa, yüksek hızlı tren ağına entegre olan 12'nci il olacak

13:38 - Ekonomi

AK Parti Sözcüsü Çelik "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutladı

13:32 - Siyaset

Aile destek merkezleri 162 bin kadının hayatına dokundu

13:28 - Gündem

Ukrayna: Rusya bir haftada yaklaşık 1750 İHA, 1530 güdümlü bomba ve 39 füze ile saldırdı

13:23 - Dünya