?>

Baloya değil soyguna

Bursa’da bir iş yerine akşam üzeri girip soygun yapmak isteyen fakat iş yeri sahibinin direnmesi üzerine yaralayıp kaçan Anonymous maskeli 2 soyguncu gözaltına alındı. Zanlıların cezaevine giderken bile maskelerini çıkarmamaları dikkat çekti.

Asayiş - 8 yıl önce

Edinilen bilgiye göre, olay geçen hafta merkez Yıldırım ilçesi Otosansit Sanayi Bölgesinde oto cam üzerine faaliyet gösteren bir iş yerinde akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, yüzlerinde ünlü hacker grubu Anonymous maskesi takılı ve silahlı iki kişi, iş yeri sahibi D.İ.’ye (52) silah doğrultarak paraları istedi. İşyeri sahibinin direnmesi üzerine de şahıslar silahın kabzasıyla D.İ.’yi yaralayıp olay yerinden kaçtı. Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Gasp Bürosu dedektifleri aynı bölgedeki 55 farklı güvenlik kamerası görüntüsünü izleyerek olayı gerçekleştiren maskeli 2 şüphelinin işyerinde çalışan K.Ç (17) ile irtibatlı olduklarını ve bu kişi sayesinde işyerinde olay saatinde para olduğunu öğrendiklerini tespit etti.

Yapılan kamera incelemesi ve gözaltına alınan K.Ç. nin beyanları doğrultusunda, olaya karışan maskeli H.G. (19 ) ve A.K. (19) Yıldırım ilçesinde yapılan eş zamanlı operasyonla olayda kullandıkları maskeler ve suç aleti silahla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetteki ifadeleri tamamlanan 3 zanlı sevkedildikleri adli mercilerce tutuklandı. Anonymous maskeli soyguncuların maskelerini adliyeye giderken bile çıkarmamaları dikkat çekti.

İŞTE O MASKENİN SIRRI

Keskin, üçgen hatlı, hınzırca gülümseyen suratlı bugünkü maskeler, aslında ilk kez 1982 yılında yayınlanan ’V for Vendetta’ çizgi romanında ortaya çıktı. Çizgi roman, maskeli bir anarşistin, İngiliz hükümetini devirme girişimini konu alıyordu. V for Vendetta ve ünlü maske figürünün dünya çapında popülerliğini artırması 2005 yılında ’V for Vendetta’ kitabından esinlenerek çekilen ve aynı adı taşıyan Hollywood yapımı film sayesinde oldu. Filmde başrollerde Natalie Portman ve Hugo Weaving bulunuyordu. Filmle birlikte maskelerin kullanımı dünya çapında yayılmaya başladı.

Süleyman Aydın

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İtalya'dan Katalonya açıklaması

2017-10-11 10:57 - Dünya

AP, Kırım Tatarlarına yönelik zulmü kınadı

2017-10-05 17:52 - Dünya

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz Moskova'da

2017-10-05 03:07 - Dünya

'Megalodon II' ile Avrupa'yı fethedecekler

2017-10-07 16:07 - Teknoloji

Irak 'IKBY sınır kapılarının kapatılmasını' talep etti

2017-10-07 10:32 - Dünya

A Milli Futbol Takımı yarın İzlanda'yı konuk ediyor

2017-10-05 14:42 - Spor

'Daha da iyiye gidiyoruz'

2017-10-10 16:15 - Spor

Baba oğul demire şekil veriyor

2017-10-06 15:37 - Çevre-Hayat

Askerlik arkadaşları 31 yıl sonra tekmil verdi

2017-10-07 18:32 - Çevre-Hayat

Türk Kızılayından Türkmenlere insani yardım

2017-10-05 00:44 - Genel

İlgili Haberler

Arife günü 863 trafik kazasında 10 kişi hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Çorum’da sahipsiz köpeklerinin saldırdığı motosikletli yaralandı

08:53 - Asayiş

Konya'da devrilen yolcu otobüsündeki 1 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

07:53 - Asayiş

Trabzon'daki taşkında suyun yükselme anı güvenlik kamerasınca kaydedildi

23:17 - Asayiş

Diyarbakır'da 13 katlı binada çıkan yangında 3'ü çocuk 4 kişi hayatını kaybetti

22:52 - Asayiş

Günün Manşetleri

Wagner, Mali'den çekildiğini duyurdu

05:52 - Dünya

Kurban Bayramı'nın ilk gününde 14 bin 372 kişi sağlık tesislerine başvurdu

03:23 - Gündem

Elektrik akımına kapılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek, hastaneye kaldırıldı

03:18 - Gündem

Milli futbolcu Merih Demiral: Bir ABD deneyimi yaşıyoruz, Dünya Kupası'nın provası

03:12 - Spor

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Montella: Buradayız seneye de burada olmak istiyoruz

03:07 - Spor