?>

Balkanlar'da çalışan foto muhabirlerinden Istanbul Photo Awards'a övgü

Sırbistan'daki "Beta" haber ajansı foto muhabirlerinden Miskov, "Istanbul Photo Awards, her geçen sene daha da önemli bir yarışma haline geliyor." dedi.

Medya - 4 yıl önce

Bosna-Hersek, Belgrad

Dünya genelinde basın fotoğrafçılığını desteklemek amacıyla Anadolu Ajansı (AA) tarafından gerçekleştirilen uluslararası haber fotoğrafı yarışması "Istanbul Photo Awards" Balkanlar'da da her geçen yıl tanınırlığını artırıyor.

Bölge ülkelerinden Sırbistan ve Bosna Hersek'teki farklı medya kuruluşlarında çalışan foto muhabirleri, bu yıl yedincisi düzenlenen yarışmanın basın fotoğrafçılığı alanında yetenekli isimlere fırsatlar sunduğunu düşünüyor.

Sırbistan'daki "Beta" haber ajansında çalışan foto muhabiri Milos Miskov, Istanbul Photo Awards'ın her geçen sene daha da önemli bir yarışma haline geldiğini belirterek, bu alanda yetenekli isimlere bu yarışmaya başvurmaları çağrısında bulundu.

Yarışmanın genç yeteneklerin de marifetlerini göstermeleri adına iyi bir fırsat olduğunu söyleyen Miskov, "Yarışmalara başvurmak çalışma kalitesini de artırıyor. Çünkü, başvurunuz kabul alırsa yaptıklarınızın kalitesi ortaya çıkar. Almazsa da hatalarınızı gözden geçirip daha iyiye ulaşmanızı sağlar." ifadelerini kullandı.

Miskov, bu yılki yarışmada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) konulu fotoğrafların baskın olacağını tahmin ettiğini belirterek, alışılagelmiş maske ve kalabalık fotoğraflarının ötesinde "hikaye içinde hikaye" fotoğrafları da beklediğini söyledi.

"Nova.rs" foto muhabirlerinden Vesna Lalic ise yıl boyunca yaptıklarını gösterme şansı bulacak yetenekler için bu yarışmanın çok iyi bir fırsat olduğunu kaydederek, "Diğer çalışma arkadaşlarınızın aksine siz, size ilginç gelen anı ölümsüzleştirmeye çalışın. Aynı görevde farklı bakış açıları bulmaya özen gösterin." ifadelerini kullandı. Vesna Lalic

Bosna Hersek'teki farklı yerel ve uluslararası haber ajansları için çalışmış Jasmin Brutus ise geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Istanbul Photo Awards'a başvuracağını belirterek, "Istanbul Photo Awards, tüm dünyadan fotoğrafçılar ve foto muhabirleri için çok önemli bir yarışmaya dönüşüyor." dedi.

Istanbul Photo Awards'ın özellikle genç foto muhabirlerine ciddi katkı sağlayabileceğini vurgulayan Brutus, yetenekli gençlerin bu yarışma aracılığıyla isimlerini duyurabileceğini kaydetti.

Brutus, bu yılki yarışmaya iki farklı kategoride başvuracağını aktararak, "Yarışmaya fotoğraf göndermek benim için çok önemli. Muhtemelen her yıl başvuran sayısı da artıyor. Meslektaşlarım arasında da bu yarışmaya ilgi sürekli büyüyor." dedi. Jasmin Brutus

Başvurular bugün sona eriyor

Dünya genelinden profesyonel fotoğrafçılar, yarışmaya geçen yılın küresel olaylarını ele alan çalışmaları ile "www.istanbulphotoawards.com" adresi üzerinden başvurabiliyor.

Fotoğrafçılar yarışmaya, "Tekil Haber", "Seri Haber", "Tekil Spor", "Seri Spor", "Seri Günlük Yaşam" ve "Seri Portre" olmak üzere altı kategoride katılabiliyor.

Uluslararası jüri, başvuruları değerlendirmek üzere mayıs ayında online olarak toplanacak.

AA ekibi tarafından yarışma için özel hazırlanan platform üzerinden takip edilecek eleme işlemleri sonrasında kazananlar, 11 Mayıs'ta açıklanacak.

Yarışmanın büyük ödülü olan "Yılın Fotoğrafı"nı çeken foto muhabiri 6 bin dolar ödül kazanacak.

Kategori birincilerine 3 bin, ikincilerine bin 500, üçüncülerine ise biner dolar ödül takdim edilecek. “Seri Günlük Yaşam" ve "Seri Portre" kategorilerinde ise sadece birincilik ödülü verilecek.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de dünyanın farklı ülkelerinden yüzlerce kişinin başvuru yaptığı yarışmanın 2021 jüri üyelerine dair bilgilere ve geçmiş yıllara ait ödüllü fotoğraflara web sitesinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

BM'den Doğu Kudüs'teki tehlikeli tırmanışın daha fazla şiddete ve can kaybına neden olacağı uyarısı

2021-05-11 03:36 - Dünya

Ata tohumları Güney Ege'nin verimli topraklarında yeşerecek

2021-05-13 17:26 - Gündem

Japonya Pfizer'dan 50 milyon doz Kovid-19 aşısı daha alacak

2021-05-15 11:06 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası camia İsrail'e güçlü ve caydırıcı bir ders vermeli

2021-05-16 19:14 - Siyaset

'Istanbul Photo Awards 2021' kazananları açıklandı

2021-05-11 21:01 - Politika

Beşiktaş'ın Göztepe maçı kamp kadrosu belli oldu

2021-05-14 17:31 - Spor

TSK için yeni roketatar sistemi

2021-05-12 16:21 - Teknoloji

İsrail savaş uçakları Gazze’yi bombaladı

2021-05-15 10:11 - Dünya

THY nisan ayında 2,4 milyon yolcu taşıdı

2021-05-11 16:46 - Ekonomi

Uğur Soylu Bulgaristan Rallisi'nde ikinci oldu

2021-05-17 02:56 - Spor

İlgili Haberler

Kanada, TikTok'un ülkedeki çok sayıda çocuğun hassas verilerini topladığını bildirdi

11:53 - Medya

Sosyal medya platformlarında yayımlanan 'Soğuk Savaş' programına soruşturma

22:32 - Medya

İsrail medyasına göre Netanyahu, ekibiyle yarın Suriye ile olası güvenlik anlaşmasını görüşecek

23:32 - Medya

ABD basınına göre, Netanyahu Trump yönetiminden Mısır'a baskı yapmasını istedi

20:27 - Medya

RTÜK'ten 'milli ve manevi değerlere aykırılık' gerekçesiyle 5 dijital platforma ceza

16:48 - Medya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü

18:48 - Siyaset

Çinli otomobil üreticisi Chery borsaya açılıyor

18:42 - Ekonomi

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Nükleer bomba üretme peşinde değiliz ve olmayacağız

18:28 - Dünya

KAGİDER Türk iş kadınlarının vizyonunu Avrupa Parlamentosu'na taşıdı

18:23 - Gündem

SEDDK Başkanı Davut Menteş: Sigorta sektöründe sermaye yeterliliği tarihi zirvede

18:17 - Ekonomi