?>

Balkan Yol Bisikleti Şampiyonası'na katılanlar, parkurdaki köy yollarına tam not verdi

Edirne'nin sıcak asfaltla kaplı köy yolları, Balkan Yol Bisikleti Şampiyonası'na katılan sporculardan tam not aldı.

Spor - 6 ay önce

Edirne

Türkiye Bisiklet Federasyonu ile Balkan Bisiklet Birliği iş birliğinde Edirne'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyona 10 Balkan ülkesinden 145 sporcu katılıyor.

Organizasyon, Edirne Valiliğince başlatılan sıcak asfalt çalışmalarıyla yenilenen köy yollarında gerçekleştirilirken, sporcular kaliteli sürüş imkanı sunan yollara tam not verdi.

Asfalt yollarda pedal çeviren sporcular, parkurda sorunsuz ve rahat bir yarış çıkardıklarını belirtti.

Fotoğraf: Gökhan Zobar/AA

"Valiliğimiz tarafından yenilenen bu yollar çok beğenildi"

Türkiye Bisiklet Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Utku Zorlutuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne'de önemli bisiklet organizasyonlarına ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Sporcuların kentteki bisiklet şampiyonalarına heyecanla katıldıklarını ifade eden Zorlutuna, kurumlarla iş birliği içinde çok güzel organizasyonlar gerçekleştirildiğine dikkati çekti.

Balkan Yol Bisikleti Şampiyonası'nın yapıldığı köy yollarının ve organizasyonun kusursuz olduğunu anlatan Zorlutuna, şunları kaydetti:

"Yarış parkurunun önemli bölümlerinde sporcular yeni yolları geçiyor. Asfalt kalitesi standartların üzerinde, otoban ayarında yollarımız var. Valiliğimiz tarafından yenilenen bu yollar çok beğenildi. Şampiyona Sırbistan'da gerçekleştirilecekti ancak bazı aksaklıklar nedeniyle yapılamadı. Federasyonumuz tarafından çok hızlı şekilde hazırlık yapıldı ve Edirne'de şampiyonayı yapıyoruz."

Milli sporcu Sudenur Satıcı ise yarışların gerçekleştirildiği yollarda keyifle bisiklet sürdüğünü dile getirdi.

Köylerde yapılan şampiyonanın etkinliğe ayrı bir heyecan getirdiğini belirten Satıcı, "Köy yolları bisiklet sporuna çok uygun bir parkurdu. İniş ve çıkışlar normaldi. Yeni asfaltlanan yer güzeldi ve iyi bir parkurdu. Türkiye'de böyle bir etkinliğin olması çok güzel. Balkan ülkelerinden gelen sporcularla keyifli bir şampiyona yaşıyoruz." diye konuştu.

Yıldızlar kategorisinde erkeklerde birinci olan Ege Erülkü de kaliteli bir parkurda pedal çevirdiklerini vurgulayarak, "Yollar sürüş için çok uygundu. Parkur çok güzeldi. Federasyonumuz yine güzel bir organizasyon düzenledi. Birinci olduğum için mutluyum." ifadelerini kullandı.

Köy yollarındaki sıcak asfalt çalışmaları

Edirne Valiliği köy yollarını uzun ömürlü ve konforlu sıcak asfaltla buluşturmak için çalışma başlattı.

Bu kapsamda Vali Yunus Sezer'in talimatıyla İl Özel İdaresince geçen yıl Havsa ilçesinde sıcak asfalt üretim şantiyesi kuruldu.

Şantiyede üretilen asfalt, köy yollarının kalitesinin artırılmasında kullanılıyor. Geçen yıl başlanan çalışmalarda 200 kilometre köy yolunun sıcak asfaltla kaplanması hedefleniyor.

Yol yapım ekipleri bir yılda yaklaşık 120 kilometre yolu sıcak asfaltla kapladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor, bu sezon hayal kırıklığı yaşatıyor

2024-10-27 11:27 - Spor

Yeni Kaledonya'da seçimlerin ertelenmesini amaçlayan tasarı Fransız Senatosundan geçti

2024-10-24 17:28 - Dünya

Oyuncak araba tutkunu çocuk, arabalarını evindeki "müze" gibi alanda sergiliyor

2024-10-27 15:02 - Çevre-Hayat

Japonya'da halk erken genel seçim için sandık başına gitti

2024-10-27 11:58 - Dünya

Meclis, bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerini araştıracak

2024-10-22 22:57 - Siyaset

Genç milli halterci Merve İlden'den Avrupa Şampiyonası'nda 2 bronz madalya

2024-10-27 20:02 - Spor

Türkiye'nin "yol haritası"nda 2025 rotası belli oldu

2024-10-29 11:22 - Gündem

AB ve Çin ekonomisi için "en kötü senaryo" Trump olabilir

2024-10-25 11:12 - Dünya

Avrupa Toplantılar ve Etkinlikler Konferansı 2025, İstanbul'da gerçekleştirilecek

2024-10-22 16:33 - Gündem

Çorum ve Mersin'de vatandaşlar 101 metrelik Türk bayrağı ile yürüdü

2024-10-28 19:52 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Süper Lig'de 34. haftanın perdesi yarın açılacak

09:12 - Spor

Son şampiyon Panathinaikos, seride 2-1 öne geçti

23:34 - Spor

TFF, Ziraat Türkiye Kupası final maçı organizasyon toplantısı düzenledi

23:13 - Spor

60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 4. etabını Wout Poels kazandı

19:33 - Spor

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini hakem Yasin Kol yönetecek

18:02 - Spor

Günün Manşetleri

Japonya Merkez Bankası politika faizini değiştirmedi

09:47 - Ekonomi

Mısır ithalatında 1 milyon tonluk tarife kontenjanı açıldı

09:43 - Ekonomi

Van'da yolcu otobüsünün devrildiği kazada 28 kişi yaralandı

08:13 - Asayiş

Muğla'da 4,1 büyüklüğünde deprem

03:56 - Gündem

İstanbul'da kentsel dönüşüm uygulamalarındaki yardım kararında değişikliğe gidildi

03:53 - Gündem