Bakan Yumaklı, yaralı tay "Nazlı" için yapılan yardım çağrısını karşılıksız bırakmadı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Nazlı" adını verdiği yaralı tayının tedavisi için kendisinden yardım isteyen 8 yaşındaki Eyüphan Acar'ın çağrısını karşılıksız bırakmayarak, tayın sağlığına kavuşmasını sağladı.

Çevre-Hayat - 1 yıl önce

Ankara
Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, Kurbağalık Mahallesi'nde yaşayan ve ailesi tarımla uğraşan ilkokul 1. sınıf öğrencisi Eyüphan Acar, merada otladığı sırada kürek kemiğinde çıkık ve ayak kısmında çatlak meydana gelen "Nazlı" isimli tayının tedavisi için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığıyla Bakan Yumaklı'dan yardım talebinde bulundu.
????
Acar dilekçesinde, "Merhaba İbrahim Amca. Benim ismim Eyüphan Acar. 8 yaşındayım. Benim bir tayım var, adı Nazlı. Maalesef ayağı kırıldı, lütfen bana yardım edin. Nazlı'yı kaybetmek istemiyorum, tek umudum sizsiniz. Tedavisi için bana yardımcı olur musunuz? Lütfen atımın tedavisi için bana yardım edin. Saygılarımı sunarım." ifadelerini kullandı.
Acar'ın talebi kendisine iletilen Bakan Yumaklı, "Nazlı"nın tedavisinin yapılması için Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine talimat verdi. Eyüphan ve ailesiyle iletişime geçen il ve ilçe tarım ve orman müdürlüğü yetkilileri de tayı muayene etti.
???? “Merhaba İbrahim Amca” diye başlayan bir mesaj geldi CİMER’den…???? Minik kardeşimiz Eyüphan, tayının ayağı kırılınca üzülmüş, "Nazlı’yı kaybetmek istemiyorum" demiş. Biz de hemen harekete geçtik.???? Kayseri’deki veteriner hekimlerimiz Nazlı’nın tedavisini tamamladı. Şimdi… pic.twitter.com/uJRnms14as

Yumaklı'dan "geçmiş olsun" telefonu

Yumaklı, tayın sağlığına kavuşması üzerine Acar'ı telefonla arayarak "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.
Bölgedeki Bakanlık ekiplerinden tayın sağlık durumuyla ilgili bilgi alan Yumaklı, "Dün geceden itibaren tayla ilgilenen hem veteriner hekim arkadaşlara hem de il ve ilçe müdürlüğümüzdeki arkadaşlara teşekkür ediyorum. Aynı zamanda tebrik de ediyorum. Eyüphan'ın çağrısını hızla cevaplamış olduk." değerlendirmesinde bulundu.
Acar'ı, Bakanlığın Pınarbaşı'ndaki fahri temsilcisi ilan eden Yumaklı, Acar'dan benzer şekilde problemli durumları kendilerine bildirmesini istedi.
Yumaklı, Acar'ın tayını iyileştirdiği için kendisine teşekkür etmesi üzerine, "Ben de senin hassasiyetin için teşekkür ederim. Çok önemli başka bir şey daha var. Sen kime ulaşacağını hemen bilmişsin, yazmışsın. Bunlar çok önemli. Ben de teşekkür ederim CİMER'e yazdığın için. Ben kendim gelemedim ama arkadaşlarım geldi. İnşallah Kayseri’ye geldiğimde yüz yüze görüşürüz." karşılığını verdi.

"Çocukların hayvanlara duyduğu merhamet yolumuzu aydınlatıyor"

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da, "Merhaba İbrahim Amca" diye başlayan bir mesaj geldiğini belirterek, "Minik kardeşimiz Eyüphan, tayının ayağı kırılınca üzülmüş, 'Nazlı'yı kaybetmek istemiyorum.' demiş. Biz de hemen harekete geçtik. Kayseri'deki veteriner hekimlerimiz Nazlı'nın tedavisini tamamladı. Şimdi hem Eyüphan hem de Nazlı çok iyi. Çocukların sevgisi, hayvanlara duyduğu merhamet bizim yolumuzu aydınlatıyor. İyi ki varsın Eyüphan." ifadelerini kullandı.
Yumaklı'nın paylaşımında, Acar'la yaptığı telefon görüşmesi ve tayın tedavisine dair görüntüler de yer aldı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda en çok yarış kazanan ikinci isim oldu

2025-06-14 16:27 - Spor

İsrail'in İran'a saldırılarına tepkiler

2025-06-13 10:52 - Dünya

Küresel piyasalar merkez bankaları haftasına odaklandı

2025-06-14 11:22 - Ekonomi

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, Türkiye'ye dönüyor

2025-06-16 12:48 - Gündem

İsrail Savunma Bakanı Katz, Refah'ta toplanacak protestoculara saldırı tehdidinde bulundu

2025-06-11 20:28 - Dünya

İsrail'in sahip olduğu ve doğrulamadığı nükleer silahlar dünyayı riske atıyor

2025-06-13 11:27 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölgemizdeki krizlerin menfi etkilerinden ülkemizi inşallah uzakta tutacağız

2025-06-16 18:48 - Siyaset

Türk Kızılay 2,3 milyon gönüllü kan bağışçısıyla dünyada 3'üncü oldu

2025-06-13 13:00 - Gündem

Dedesinin köyde kullandığı sepetlerden etkilenip örme konusunda ustalaştı

2025-06-12 12:03 - Çevre-Hayat

BİLSEM öğrencileri musluktan akan suyu elektriğe dönüştürdü

2025-06-12 12:23 - Teknoloji

İlgili Haberler

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Mikroplastik kirliliğiyle mücadelede seri denetimler sürüyor

15:07 - Çevre-Hayat

Bursa'da "Perseid meteor yağmuru gözlem etkinliği" düzenlendi

14:13 - Çevre-Hayat

Bursa'da binlerce gökyüzü meraklısı Perseid meteor yağmurunu izledi

14:56 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İran’daki sertlik yanlısı dönüşümün arkasında Mekke Anlaşması mı var? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

06:23 - En Son Yazılar

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya