?>

Bakan Yumaklı: Kent tarımını özellikle büyükşehirlerin çevresinde geliştirmek istiyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kent tarımını özellikle büyükşehirlerin çevresinde geliştirmek istediklerini, bu konuda yerel yönetimlere büyük iş düştüğünü belirtti.

Gündem - 2 yıl önce

Ankara

"Vatandaşlarla Buluşma ve Tohum Dağıtımı" programı, Bakan Yumaklı, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl ve Mamak Belediye Başkan Adayı Asım Balcı'nın katılımıyla Mamak Kutludüğün Bilim ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Yumaklı, burada yaptığı konuşmada, 40 ili ilçe ilçe gezerek oradaki insanlarla bir araya geldiklerini ve onların talep ve isteklerini dinlediklerini anlattı.

Ankara'nın çevresi itibarıyla tahmin edilenin de ötesinde ciddi bir tarımsal üretim potansiyeline sahip olduğunu, bunu harekete geçirmek için zaman zaman projeler yapıldığını aktaran Yumaklı, şöyle devam etti:

"Son 1,5 yıldır kent tarımını devreye almaya çalışıyoruz. Ankara, İstanbul, İzmir gibi şehrin merkezi itibarıyla kendisi üretmeyen ama etrafı büyük potansiyele sahip şehirlerde kent tarımını yapmak istiyoruz. Bunu yapabilmek için en önemli şey, sizleri temsil eden yerel yönetimlerdeki idarecileriniz. Bununla alakalı Mamak'ta da başlayan projeler vardı, bunları hızlandırmalıyız. Sizlerin ürettiklerinin kıymete ulaşması ve sizlerin refahına katkı sağlamak için daha fazla ve bilinçli üretmemiz gerekiyor. Burada özellikle yerel yönetimlerin son derece önemi var. Onlar sürekli sizlerle hemhal olduğu için daha hızlı ve çabuk sonuç alınacak konuları sıkı şekilde takip ediyorlar."

"Projeleri geciktirmeden hayata geçireceğiz"

Bakanlık olarak 2023'ün mayıs ayından itibaren Türkiye'deki tarım anlayışını gelecek yıllara ilişkin şekillendirmeye başladıklarını vurgulayan Yumaklı, her yapılan işin ve üretimin planlanması gerektiğini söyledi.

Yumaklı, suyu da verimli kullanmanın önemine işaret ederek, "Eğer su götürmemiz gereken yerler varsa, planlamamızı hızla yapalım. Türkiye'deki 925 ilçe ve bütün il merkezlerinin yeniden tarımsal üretim ürün desenini yeniden çalışmaya başladık. İlçe ve il tarım müdürlerimiz sizler için daha uygun neler üretilebilirsiniz diye çalışma yaptılar. Nisandan itibaren sizlerle konuşmaya başlayacaklar." ifadelerini kullandı.

Mamak'ın her noktasının önemli tarım potansiyeline sahip olduğunun altını çizen Yumaklı, gelecek dönemde Asım Balcı ile Mamak için omuz omuza vereceklerini dile getirdi. Yumaklı, Tarım ve Orman Bakanlığını ilgilendiren tüm projelerini geciktirmeden hayata geçirecekleri mesajını vererek, şunları kaydetti:

"Öncelikle Mamak'ta sizlerin bu konuda teveccühleriniz gerekli. AK Parti iktidarının 'yaparım' dediği ile diğerlerinin 'yapacağız' dediği arasındaki farkı siz biliyorsunuz. Önümüzdeki dönemin sizler için verimli olması ve buranın daha fazla gelişebilmesi için sizin desteğiniz gerekli. Büyükşehir belediyesinin de bunlara katkı sağlaması lazım. 3-5 yıl yattıktan sonra 'yapacağız' demekle bu iş olmaz. Yaptıkları, yapacaklarının teminatı olan Turgut Altınok başkanımıza da teveccühlerinizi bekliyoruz."

Konuşmaların ardından Bakan Yumaklı, "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi Tohum Dağıtım Programı" kapsamında çiftçilere nohut tohumu dağıttı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye, COST'ta en çok bütçe aktarılan 3. ülke oldu

2024-03-19 13:43 - Ekonomi

Sosyal bilimlerin öncü ismi İbn Haldun vefatının 618. yılında anılıyor

2024-03-19 17:04 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır: Küresel uzay ekonomisinden yıldan yıla daha fazla pay alacağız

2024-03-18 21:08 - Ekonomi

Bilim insanları, eylüle kadar yeni bir yıldız patlamasının gözlemlenmesini bekliyor

2024-03-20 13:43 - Teknoloji

Makine ihracatı ilk 2 ayda 4,4 milyar dolar oldu

2024-03-23 11:22 - Ekonomi

İklim krizinin 2050'de neden olacağı hava durumunu çocuklar sundu

2024-03-21 12:47 - Dünya

Bakan Yerlikaya'dan İstanbul'daki trafik kazasında şehit olan polis memuru için taziye mes

2024-03-23 08:17 - Gündem

Ticaret Bakanlığı 79 şirkete "dış ticaret sermaye şirketi" statüsü verdi

2024-03-22 08:42 - Ekonomi

Tokyo Camisi'ne randevu alarak gelen Japonlar toplu iftarlara katılıyor

2024-03-19 11:32 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Muhsin Yazıcıoğlu, Kahramanmaraş'taki "Muhsin Dağı"nda anıldı

2024-03-25 11:42 - Gündem

İlgili Haberler

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

01:05 - Gündem

Gazze Görev Gücü'ne gönüllü katılmak isteyenlerden CİMER'e başvuru

21:12 - Gündem

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Acar'dan Bursa'daki su sorununa ilişkin açıklama

20:02 - Gündem

Uluslararası Sıfır Atık Forumu katılımcılarından Türkiye'nin sıfır atık çabalarına övgü

19:42 - Gündem

Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik soruşturmada gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklan

18:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Gazze'de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana enkaz altından 280 Filistinlinin naaşı çıkarıl

03:43 - Dünya

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

01:05 - Gündem

Trump'tan Putin ve Zelenskiy'e "artık anlaşma yapmanın zamanı geldi" çağrısı

01:03 - Dünya

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğüne Abdulkadir Çay atandı

00:27 - Medya

Trump, Çin ile iki taraf için de iyi bir anlaşma yapılabileceğini düşündüğünü söyledi

22:58 - Dünya