?>

Bakan Varank'ın oylamada tercihi 'ABD'de göstericilere polis müdahalesi'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "Yılın Fotoğrafları" oylamasında tercihini "Muhammed bebeğin mutluluğu", "Hamilton'un zaferi" ve "ABD'de göstericilere polis müdahalesi" isimli fotoğraflardan yana kullandı.

Gündem - 4 yıl önce

Ankara

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

Varank, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve dışında çektiği "haber", "yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.

Yaşam kategorisinde Muhammed Said'in "Muhammed bebeğin mutluluğu" isimli fotoğrafına oy veren Varank, "Bu sene doğuştan bacakları ve kolları olmayan bir yavrumuz Suriye'den özel olarak getirildi, kendilerine protez bacak takıldı. Emine Erdoğan Hanımefendi de bu işle özel olarak ilgilendi, böyle bir hususta dünyaya mesaj verdi, bu gerçekten çok önemli." dedi.

Varank, spor kategorisinde Salih Zeki Fazlıoğlu'nun "Hamilton'un zaferi" isimli fotoğrafını seçti. Yıllar sonra Formula 1 DHL Grand Prix'sinin Türkiye'ye geldiğini anımsatan Varank, "Çok güzel bir organizasyon oldu, özellikle İstanbul'daki çekimlerde güzel görüntüler gördük. Lewis Hamilton şampiyonluğunu İstanbul'da ilan edince bu kareyi seçmek mecburi hale geldi." ifadelerini kullandı.

Bakan Varank'ın haber kategorisindeki tercihi ise Lokman Vural Elibol'un "ABD'de göstericilere polis müdahalesi" isimli fotoğrafı oldu. Varank, "ABD'de bu dönemde oldukça yoğun gösteriler gerçekleştirildi ve özellikle polis şiddeti gündemden düşmedi. Bu fotoğraf, dünyaya özgürlük dersi verenlerin ve başka ülkeleri çok kolay eleştirenlerin ülkelerinde polislerin vatandaşlarına nasıl müdahale ettiğinin bir göstergesi." diye konuştu.

AA'nın servis ettiği fotoğrafların dünya basınındaki yansımalarını da takip ettiğini dile getiren Varank, ABD ve dünya medyasına böyle anlamlı bir fotoğrafı Türk foto muhabirinin geçmiş olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Varank, AA muhabirlerinin başarılı işler yaptığına işaret ederek, Anadolu Ajansını "Yılın Fotoğrafları" organizasyonunu dünyaya ve Türkiye'ye yaymasından ve başarılı işlerinden dolayı tebrik etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

FIFA En İyiler Ödülleri'nin finalistleri açıklandı

2020-12-11 23:56 - Spor

Resmi ilanlar gazetelerin çevrimiçi yayınlarında haber şeklinde duyurulacak

2020-12-12 15:10 - Medya

KİT'lerde sözleşmeli personel pozisyonlarına alınanlar, 3 yıl geçmedikçe atanamayacak

2020-12-16 13:11 - Ekonomi

Bakan Varank'ın oylamada tercihi 'ABD'de göstericilere polis müdahalesi'

2020-12-18 14:16 - Gündem

Sağlık görevlilerinin telefonla yönlendirdiği babaanneden 'hayat kurtaran müdahale'

2020-12-12 14:56 - Çevre-Hayat

İran'ın Ankara Büyükelçisi Ferazmend, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

2020-12-12 01:21 - Dünya

Milli Savunma Bakanlığı Akar: Yunanistan Türkiye ile görüşmek yerine başka kapılardan medet umuyor

2020-12-15 01:46 - Siyaset

Fransız tarihci Bauberot: Müslümanları hedef alan ayrılıkçı yasa tasarısı temel özgürlüklere aykırı

2020-12-14 23:12 - Dünya

TİKA Gürcistan'daki bir sosyal merkezde 2 sera kurdu

2020-12-15 21:17 - Dünya

Yerli antikorla Kovid-19 antijen testi üreten Türklab, ürünün satışına başladı

2020-12-13 15:51 - Teknoloji

İlgili Haberler

Beşiktaş'ta toplanmayan çöpler vatandaşları ve esnafı rahatsız ediyor

15:08 - Gündem

CHP'li milletvekillerini taşıyan otobüsü polisin üzerine süren şoför hakkında suç duyurusu

14:53 - Gündem

ÖSYM Başkanı Ersoy'dan Sağlık Bakanlığının sözleşmeli personel alımına ilişkin açıklama

14:37 - Gündem

"Türkiye'nin huzuru" için 30 bini aşkın bekçi gece nöbetinde

14:27 - Gündem

Afyonkarahisar'da 3 beldeden "yüksek maliyetli" düğünlere sınırlama kararı

14:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Çiftçilere yaklaşık 3,1 milyar lira destek ödemesi bugün yapılacak

15:52 - Ekonomi

Gaziantep'ten nisan ayında 777 milyon 529 bin dolarlık ihracat yapıldı

15:47 - Ekonomi

Datça'da turfanda patates hasadı yapılıyor

15:18 - Ekonomi

Beşiktaş'ta toplanmayan çöpler vatandaşları ve esnafı rahatsız ediyor

15:08 - Gündem

BM, küresel yardım fonu kesintilerinin mülteciler için riskler oluşturduğunu bildirdi

15:03 - Dünya