?>

Bakan Uraloğlu, Şam'da resmi temaslarda bulunuyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve beraberindeki heyet, Suriye'nin başkenti Şam'da resmi temaslarda bulunuyor.

Gündem - 3 ay önce

Bakan Uraloğlu öncülüğündeki Türk heyetini, Şam Havalimanı'nda Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Büyükelçi Burhan Köroğlu ve Suriye Ulaştırma Bakanı Yarub Süleyman Bedir karşıladı.

Burada ortak basın toplantısında konuşan Bakan Uraloğlu, Suriye'ye iki günlük çalışma ziyareti vesilesiyle geldiklerini ve sıcak karşılamalarından dolayı Suriyeli meslektaşı Bedir'e teşekkür etti.

Sözlerine Suriye'yi bağımsızlığına kavuşturdukları için yeni yönetimi tebrik ederek başlayan Uraloğlu, ulaştırmanın önemine değindi.

Ulaştırma alanında olası işbirliklerini görüşeceklerini kaydeden Uraloğlu, havacılık, kara, deniz ve demir yolu ile iletişim alanında atılabilecek adımlar konusunda görüşmeler yapılacağını söyledi.

Suriyeli Bakan Bedir'i Türkiye'ye davet eden Bakan Uraloğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Sayın bakanın beş yıllık bir bakanlık tecrübesi olduğunu biliyorum ve Türkiye ile Suriye ilişkilerine ne kadar kıymet verdiğini biliyorum. Onun için kendisinin bu bakanlıkta olması iki ülke için şanstır diye düşünüyorum. İki ülke arasındaki tesis edeceğimiz güzel ilişkiler hem iki ülkenin gelişmesine hem de bölgemizdeki barışa katkı sağlayacaktır diye umut ediyorum. Konuşmasının başında ikinci ülkenize hoş geldiniz demiş olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir."

Suriye Ulaştırma Bakanı Bedir de Türk Bakan Uraloğlu'nu Suriye'de ağırlamaktan şeref duyduğunu belirterek, "İkinci ülkeniz Suriye'ye hoş geldiniz. Bu ziyaretiniz Türkiye ve Suriye arasındaki derinliği yansıtan ziyaretlerdir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Suriye'ye verdiği desteklerden dolayı "sonsuz teşekkür" eden Suriyeli Bakan Bedir, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın bakanla ortak işbirliğinden ötürü umarım bu desteği pratiğe, gerçek hayata dönüştürürüz. Suriye ve Türkiye arasında ulaştırma alanlarındaki ilişkileri daha önceki parlak dönemine kavuşturmayı umuyorum."

Ekonomik ve ticari ilişkilerin etkin biçimde canlanması için taşımacılık ve ulaşımın zaruri olduğunun altını çizen Bakan Bedir, "Suriye ve Türk halkı olarak birlikte iyi şeyler başaracağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu.

Havalimanından ayrılan Bakan Uraloğlu ve beraberindekiler, gün içinde İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığında ikili ve heyetler arası görüşmeler yapacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Bak, Rusya'da voleybol finalini izledi, şampiyon takıma kupasını verdi

2025-04-19 21:12 - Spor

Meclis, açılışının 105. yılını kutlayacak

2025-04-21 12:03 - Gündem

Özgül ebe 42 yıldır anne adaylarının sevincine ortak oluyor

2025-04-20 12:13 - Çevre-Hayat

Türkiye son 35 yılın en kurak mart ayını yaşadı

2025-04-20 11:22 - Çevre-Hayat

Bilecik'te çocuklar unutulmaya yüz tutmuş oyunlarla eğlendi

2025-04-22 14:18 - Çevre-Hayat

Erzincanlı anne ile kızı devlet desteğiyle koyun sayılarını 100'den 900'e çıkarttı

2025-04-20 13:28 - Çevre-Hayat

Taksim metro istasyonu ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı 17.00'den itibaren kapatılacak

2025-04-19 15:23 - Çevre & Seyahat

TFF Merkez Hakem Kurulu, nisan ayı hakem kampını düzenledi

2025-04-19 12:08 - Spor

Aliağa Petkimspor Başantrenörü Burak Gören, kariyerindeki 400. maçına çıkacak

2025-04-19 15:37 - Spor

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yapıldı

2025-04-18 20:22 - Ekonomi

İlgili Haberler

Kırklareli'nde ağaçlık alanda çıkan yangın nedeniyle Avrupa Otoyolu trafiğe kapatıldı

15:12 - Gündem

Günün ilk yarısında sıcaklıklar 6 kentte 40 dereceyi aştı

14:52 - Gündem

Damla Kent projesi için talep toplama süreci başladı

14:47 - Gündem

Akademisyenler kenelerin hastalık bulaştırma yüzdelerini araştırıyor

13:58 - Gündem

Türk Kızılay'ın Gazze'ye gıda malzemesi taşıyan 165 tırı Refah Sınır Kapısı'ndan geçm

12:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Türk takımlarının Avrupa kupalarındaki muhtemel rakipleri belli oldu

15:32 - Spor

Anket: Almanların çoğunluğu olası ülke savunmasında eline silah almak istemiyor

15:28 - Dünya

Temsilciler Meclisi'nde 13 Demokrat üye, ABD yönetimine Filistin'i tanıma çağrısı yaptı

15:22 - Dünya

Kırklareli'nde ağaçlık alanda çıkan yangın nedeniyle Avrupa Otoyolu trafiğe kapatıldı

15:12 - Gündem

İsrail’in kıtlığa sürüklediği Gazze’de 9 yaşındaki Meryem, 25 kilodan 10 kiloya düştü

15:02 - Dünya