Sakarya'da 'Sapanca Gölü Su Altı Fotoğraf Sergisi' açıldı

Gazeteci Hasan Coşkun'un objektifinden çıkan fotoğraflardan oluşan "Sapanca Gölü Su Altı Fotoğrafları Sergisi" Sakarya'da açıldı

Kültür Sanat - 7 ay önce

Sakarya
Serdivan ilçesindeki bir alışveriş merkezinde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında açılan sergide, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve Ekonomi gazetesi Sakarya Temsilcisi Coşkun'un 32 fotoğrafı yer alıyor.
Birçok su canlısının fotoğrafının bulunduğu sergiden elde edilecek gelir, Türk Kızılay ve İHH aracılığıyla Gazze'deki yetim ve öksüz çocuklara bağışlanacak.
"Sakarya'dan Gazze'ye" temasıyla düzenlenen sergi, 16 Ocak'a kadar ziyaret edilebilecek.

Serginin açılışında konuşan AK Parti Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık, Coşkun'un önemli bir çalışmaya imza atarak farkındalık oluşturduğunu söyledi.
Sapanca Gölü'nün Sakarya'nın geleceği olduğunu vurgulayan Kocacık, "Su hayattır, Sapanca Gölü, Sakarya'ya hayat veriyor. Sapanca Gölü'ne bakmak Sakarya'nın geleceğine sahip çıkmak anlamına geliyor. Sapanca Gölü'ndeki çalışmalar için Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Yusuf Alemdar'a teşekkür ediyorum, her zaman yanında olduğumuzu da belirtmek istiyorum." dedi.
Kocacık, serginin aynı zamanda Gazze'ye destek için de düzenlendiğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da dediği gibi 'Dünya 5'ten büyüktür.' Gazze'de yaşanan soykırımı bir kez daha lanetliyoruz. İnşallah oradaki Müslüman kardeşlerimiz bir an önce barışa, huzura kavuşur." diye konuştu.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci de Coşkun'u kutlayarak, Sapanca Gölü'ndeki çalışmaları için Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'a teşekkür etti.
Alemdar da Coşkun'u farkındalık oluşturan çalışmasından dolayı tebrik ederek, "Suyun kıymetini bilmekle beraber daha hassas ve dikkatli davranmaya, kullanırken koruma dengesini de göz ardı etmeden 'Su Hayattır' sloganımıza uygun Sapanca Gölü'nü korumaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.
Coşkun ise bugüne anlam katmak istediklerini belirterek, "Amacımız Sapanca Gölü'ndeki son zamanlarda yaşanan gelişmelere dikkati çekmek. Sanatsal ve çevre faaliyetini hayra dönüştürmek istedik. Bu konuda tablolardan elde edeceğimiz geliri Türk Kızılay ve İHH aracılığıyla Gazze'deki yetim ve öksüz çocuklara bağışlayacağız. Bu konuda bize destek olan bütün kurum ve kuruluşlar ile sergiye gelenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Programa, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdem Ercan, gazeteciler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Hititlerden kalan tuz mağarası geçen yıl yaklaşık 1,8 milyon ziyaretçi çekti

2026-01-07 13:43 - Gündem

CANLI-Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı Reform Programı'nı hayata geçireceğiz

2026-01-07 13:03 - Siyaset

Nijeryalı futbolcu Chibuike Nwaiwu, Trabzonspor için İstanbul'a geldi

2026-01-07 10:47 - Spor

Trabzonspor, Süper Kupa'da final peşinde

2026-01-04 11:33 - Spor

TCMB, Aralık Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayımladı

2026-01-06 20:17 - Ekonomi

Milli İstihbarat Teşkilatı 99 yaşında -MİT Başkanı Kalın, Teşkilatın çalışmaları ve hedeflerini yazdı-

2026-01-06 10:18 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci'yi Kasımpaşa'ya kiraladı

2026-01-08 15:48 - Spor

ASELSAN, AESA radarlarla hava platformlarına güç katıyor

2026-01-07 16:48 - Gündem

Japonya'nın batısında 6,2 büyüklüğünde deprem

2026-01-06 07:52 - Dünya

Güne dem… -Arzu Leyal yazdı-

2026-01-08 08:18 - En Son Yazılar

İlgili Haberler

Oyuncu ve yönetmen Mehmet Ali Nuroğlu'nun 'Dünyada' adlı tek kişilik performansı Londra'da sahnelendi

16:28 - Kültür Sanat

Hattuşa'da yaklaşık 2 bin 300 yıllık yeni mezarlar bulundu

11:07 - Kültür Sanat

Dans gösterisi "Pinokyo.exe" Bodrum'da sanatseverlerle buluşacak

14:28 - Kültür Sanat

Bakü Uluslararası Sanat Festivali 28 Ekim'de sanatseverlerle buluşacak

12:07 - Kültür Sanat

Aspendos'ta 2 bin 400 yıllık güreşçi mezarı keşfedildi

11:38 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem