Bakan Uraloğlu, Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı basın toplantısında konuştu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, "Bütün yaptığımız yatırım ve hizmet bir gencin yetiştirilmesi ile kıyaslandığında, bir gencin yetiştirilmesi bunların hepsinden daha kıymetli ve ağır." dedi.

Gündem - 2 yıl önce

İstanbul
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Bütün yaptığımız yatırım ve hizmet bir gencin yetiştirilmesi ile kıyaslandığında, muhtemelen bir gencin yetiştirilmesi bunların hepsinden daha kıymetli ve ağır. Bu alanda yapılan her çalışmayı anlamlı ve kıymetli buluyoruz." dedi.
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Okçular Vakfı tarafından 23-26 Ağustos'ta Muş'un Malazgirt ve Bitlis'in Ahlat ilçelerinde eş zamanlı düzenlenecek 953. Yıl Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı öncesinde düzenlenen basın toplantısı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Bakan Uraloğlu, toplantıdaki konuşmasına bu anlamlı etkinlik için Okçular Vakfı yöneticilerine teşekkür ederek başladı. Uraloğlu, 1071 Malazgirt Zaferi'nin, Sultan Alparslan liderliğindeki şanlı Türk ordusunun kendisinden dört kat daha kalabalık olan Bizans ordusunu yendiği, Anadolu'nun kapısını Türklere açan önemli bir zafer olduğunu söyledi.
Osmanlı ve Selçuklu'nun vakıfların en yüksek seviyeye çıktığı devletler olduğunu anımsatan Uraloğlu, şunları kaydetti:
"'Bir yerde bir canlı varsa, onun bir ihtiyacı vardır' anlayışıyla vakıflar kurulmuş, başta insan olmak üzere her türlü canlıya dokunulmuş ve onların ihtiyaçları karşılanmıştır. Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'daki ilk vakfiyesi olan Okçular Vakfı da okçuluk başta olmak üzere tüm sporlarda, kuruluşundan bugüne kadar ama özellikle son zamanlarda çok büyük gayretler gösterdi. Birçok olimpiyat sporcusunu yetiştirdi, yetiştiriyor. Gençlerimize sahip çıkmamız lazım, eğer biz sahip çıkmazsak başkaları sahip çıkıyor, farklı yönlendiriliyorlar. Milli ve manevi değerlere sahip çıkacak, ahlaklı, erdemli gençler yetiştirebilmek için bu tür vakıflar, spor etkinlikleri hepimiz için çok kıymetli. Bu noktada milli değerlerimizin taşıyıcısı olan ata sporlarımızı yaşatarak geçmişten geleceğe uzanan bir köprü misali bağ kuran Okçular Vakfına ve 'Ya Hakk' diyerek attıkları oklarıyla fetih ruhunu günümüze taşıyan tüm okçularımıza teşekkür ediyorum."

"Ülkemizin batısında ne varsa, doğusuna da onu getirdik"

Bakan Uraloğlu, Anadolu’nun Fethi 1071 Malazgirt Anma Programı'nı bu yıl da heyecanla beklediklerini ve etkinliklere katılacaklarını dile getirdi.
"Gidemediğin yer senin değildir" şiarıyla başlayıp "Yol medeniyettir" şiarıyla devam eden çalışmalar yürüttüklerine işaret eden Uraloğlu, bu çerçevede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Uraloğlu, "Ülkemizin her tarafına, yol, havalimanı, demir yolu yaptık, oralara iletişim ağları kurduk. Ülkemizin batısında ne varsa, doğusuna da onu getirdik. Elbette bunları yapacağız, ulaşıma, altyapıya yatırım yapacağız ve bunlar elbette kıymetli ama bütün yaptığımız yatırım ve hizmet bir gencin yetiştirilmesi ile kıyaslandığında, muhtemelen bir gencin yetiştirilmesi bunların hepsinden daha kıymetli ve ağır. Bu alanda yapılan her çalışmayı anlamlı ve kıymetli buluyoruz." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Tatlıoğlu, Romanya Deniz Kuvvetleri Günü kutlamalarına katıldı

2024-08-16 11:07 - Gündem

Arkadaş ziyareti için geldiği Osmaneli'yi beğenince konak satın alıp işletmeci oldu

2024-08-14 15:12 - Çevre-Hayat

İklimsel değişimler ve gal arısı, kestane balında verimi düşürdü

2024-08-12 14:07 - Çevre-Hayat

Rusya'da mesajlaşma uygulaması Signal yasaklandı

2024-08-10 00:38 - Medya

Milli güreşçi Taha Akgül 125 kilo serbest stilde bronz madalya kazandı

2024-08-10 21:47 - Spor

Güneye göçen leylekler İstanbul semalarında

2024-08-13 11:38 - Çevre-Hayat

Olimpiyat Oyunları'nda bisiklet branşında altın madalyalar sahiplerini buldu

2024-08-11 19:17 - Spor

Iğdır'da üretilen karpuzun dördüncü hasadı başladı

2024-08-13 17:33 - Ekonomi

Bergama'da düğünlerin vazgeçilmezi: Klarnetçi Ferit

2024-08-12 11:53 - Magazin

Bakan Uraloğlu, Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programı basın toplantısında konuştu

2024-08-16 13:28 - Gündem

İlgili Haberler

Barış Boyun suç örgütüne yönelik davada tahliye edilen 11 sanık hakkında yakalama kararı

16:03 - Gündem

Interpol tarafından Rusya'da yakalanan cinayet zanlısı Samsun'a getirildi

15:47 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Huzur ve güven içinde bir coğrafya, bir bölge istiyoruz

14:47 - Gündem

Kuraklıkla suyu çekilen Türkmenli Göleti yağışlarla yeniden dolmaya başladı

14:18 - Gündem

Başkentte Terörsüz Türkiye Platformunca iftar programı düzenlendi

14:07 - Gündem

Günün Manşetleri

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı

16:48 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten "K2 Kamikaze İHA" paylaşımı

16:42 - Siyaset

Bakan Bolat, TÜSİAD Başkanı Ozan Diren ve yönetim kurulunu kabul etti

16:28 - Ekonomi

TÜMOSAN Konyaspor, Kocaelispor'u 2-1 yendi

16:22 - Spor

Barış Boyun suç örgütüne yönelik davada tahliye edilen 11 sanık hakkında yakalama kararı

16:03 - Gündem