Bakan Müezzinoğlu'dan ‘içerideki Fransızlar’ göndermesi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Fransa'nın, İtalya'nın büyüyen gelişen güçlü Türkiye'den, İsrail'in bölgesinde güç olmuş bir Türkiye'den rahatsız olması normaldir de içerideki Fransızların büyük bir Türkiye'den, büyük bir milletten rahatsız olmasını anlama

Siyaset - 10 yıl önce

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ümraniye Belediyesi tarafından Aşağı Dudullu Mahallesi’nde hizmete açılan Dudullu Halk Sağlığı Yaşam Merkezi'nin (HASAM Projesi) açılışına katıldı. Açılışa, Bakan Müezzinoğlu'nun yanı sıra Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, merkezin ilçe halkına hayırlı olmasını diledi. Müezzinoğlu, "Halk sağlığı HASAM'ımızın bu bölge insanına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah burada bölge insanımızın sağlıklı yarınlarına güçlü sağlık merkezi verecek bu merkezin Ümraniye'mize de farklı güzel örneklerinin sayısının arttırılmasını da temenni ediyorum" diye konuştu.

Vatandaşların sağlık sorunları için sürekli çalıştıklarını ifade eden Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Ümraniye Belediyesi'nde Anadolu Yakası AK Partili belediye başkanlarımızla bir araya geldik. Bölgenin sağlıktaki yarınlarını bölgemizdeki insanımızın, gençlerimizin, engellilerimizin, yaşlılarımızın bölgede yaşayan 4.5 milyon insanımızın sağlıklı geleceğine yerel yönetimler ve Sağlık Bakanlığı olarak birlikte gece gündüz demeden 24 saat nasıl daha iyi dokunabiliriz, nasıl daha iyi yapabiliriz diye değerlendirme yaptık. Birlikte yeni yeni projeleri sizlerin hizmetine sunmaya karar verdik. Kendi yapacağımız 3 tane tedbirle kanser olma riskimizi en az yüzde 50 azaltabiliyoruz. Kendi aldığımız tedbirlerle yaşamımıza verdiğimiz değerle sağlıklı yaşam kültürüyle şeker hastası olma ihtimalimizi yüzde 50 azaltıyoruz. Bunlardan kendimizi koruyabiliyoruz. Şayet ben kanser olma riskimi şeker hastası olma riskimi veya herhangi bir kronik hastalığa muhatap olma riskimi yüzde 50 kendim koruyabiliyorsam bunu yapmak herhalde benim için en anlamlı, en değerli bir hareket olacaktır" dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise yaptığı konuşmada, "Bugün Ümraniye'mizde 35 mahallemizde 35'in üzerinde aile sağlığı merkezi var. Bunların büyük bir kısmınını bizim bağışçılarımız ya da bizzat belediye imkanlarıyla yapılmış merkezlerdir" dedi.

MÜEZZİNOĞLU, EL EMEĞİ GÖZ NURU SERGİYİ GEZDİ Bakan Müezzinoğlu daha sonra Başkan Hasan Can'ın kullandığı araçla Ümraniye Meydanı'na gitti. Bakan Müezzinoğlu burada bu yıl 12'ncisi düzenlenen Meslek Edindirme Kursları “Osmanlı Motifleri Sergisi”nin açılışını da gerçekleştirdi. Sergiyi gezerek yapılan ürünleri ilgiyle inceleyen Müezzinoğlu, kursiyerleri tebrik etti.

"BU YOLCULUĞU YARINLARA TAŞIMAYA ÇALIŞIYORUZ" Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Müezzinoğlu, "Halkımızla, gençlerimizle beraber kadınlarımızla bir aile olarak bir büyük aile olarak yürüyeceğiz. Bu yürüyüşün önünde 100-150 yıldır zaman zaman fitneyle zaman zaman tuzaklarla zaman zaman ayrıştırmalarla bu yürüyüşü engelleyenler oldu. Hala bu büyük yürüyüşü engellemeye çalışanlar var ama Allah'a şükürler olsun ki 2002 yılında bugünkü cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kurduğumuz milletin partisi AK Parti bu yolculuğu her geçen gün daha güçlü hale getirebilmenin bütün alanlarını genişliyor ve hep birlikte bu yolculuğu yarınlara taşımaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"İÇERİDEKİ FRANSIZLARIN BÜYÜK BİR TÜRKİYE'DEN RAHATSIZ OLMASINI ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ" Dış güçlerin güçlü bir Türkiye görmek istemediklerini ifade eden Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Milletimizle birlikte milli irade adına, demokrasi adına, hukuk devleti adına güçlü bir yolculuğu 2002 yılından bu yana yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz. Biz diyoruz ki milletle beraber yürüyeceğiz. Millet için varız, milletin hayallerini milletin hedeflerinin öncülüğünü yapacağız. Bu yolcuktan rahatsız olanlar oldu. Bu yolculuğun önünü kesmek isteyenler oldu. Bu yolculuktan rahatsız olan Avrupa'sı gelişmiş ülkeleri AB'si, Alman'ı, Fransız'ı, İsrail'i oldu ama milletin bu güçlü yürüyüşünde onların rahatsız olmasını milletçe hep anlıyoruz. Çünkü Almanya'nın güçlü bir Türkiye'den, Fransa'nın, İtalya'nın büyüyen gelişen güçlü Türkiye'den, İsrail'in bölgesinde güç olmuş bir Türkiye'den rahatsız olması normaldir de içerideki Fransızların büyük bir Türkiye'den, büyük bir milletten rahatsız olmasını anlamakta zorlanıyoruz."  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İhlas Koleji Tübitak Yarışması’nda Türkiye ikincisi oldu

2016-05-06 20:32 - Eğitim

Kritik MYK toplantısı sona erdi

2016-05-05 16:00 - Politika

Bayılan adamı ’yardım’ bahanesiyle soydu

2016-05-07 00:48 - Asayiş

Dev derbide muhtemel 11’ler

2016-05-08 12:03 - Spor

Uzmanından annelere öneriler

2016-05-04 20:02 - Gündem

Davutoğlu’nun Denizli programı iptal oldu

2016-05-06 14:12 - Siyaset

Bakan Müezzinoğlu'dan ‘içerideki Fransızlar’ göndermesi

2016-05-11 20:02 - Siyaset

Avcının böylesi

2016-05-11 01:39 - Dünya

Ulucami'deki canlı bombanın ailesi kızlarının cenazesini aldı

2016-05-10 13:47 - Gündem

AK Parti 3 koldan yenileniyor. 10 isim değişecek!

2016-05-07 12:12 - Siyaset

İlgili Haberler

Bakan Işıkhan: Son 2 yılda 15 farklı sigorta prim teşviki uyguladık

10:47 - Siyaset

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, terör meselesini çözme yolunda çok önemli bir fırsat yakalamıştır

21:43 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Siyaset

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sırbistan'da Tuna Nehri'nin su seviyesinin düşmesiyle savaş gemisi enkazı yeniden ortaya ç

13:17 - Dünya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: AB ülkelerinin Rus gemilerine el koymasına karşılık vereceğiz

13:13 - Dünya

Rusya: Mütekabiliyet ilkesi kapsamında düşman ülkelerin ticari gemilerini tarafsız sularda hedef ala

13:03 - Dünya

İsrail, Suriye'nin Kuneytra ilinde tarım arazilerini kimyasallarla kullanılamaz hale getiriyor

12:57 - Dünya

Pakistanlı kaynaklar, ABD ve İran'ın ateşkesi uzatmayı kabul ettiğini söyledi

12:52 - Dünya