?>

Bakan Koca, enkaz altından çıkarılan Yamış ile 'onu hayata bağlayan' Kuştepe'yi buluşturdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ'daki depremde enkaz altından çıkarılışı sırasında sedyenin taşınmasına yardım ettiği Fatma Yamış'ı, UMKE görevlisi Emine Kuştepe ile ziyaret etti.

Gündem - 6 yıl önce

Ankara

Elazığ'daki 6,8 büyüklüğündeki depremde Mustafapaşa Mahallesi'ndeki çöken binanın enkazından sağ kurtulanlardan biri de Azize Çelik'in komşusu Fatma Yamış oldu.

UMKE görevlisi Emine Kuştepe'nin Azize Çelik'e telefondaki önerileri, enkaz altındaki Fatma Yamış'ı da hayata bağladı. Enkaz altından çıkarılışı sırasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da başında yer aldığı, sedyenin taşınmasına yardım ettiği ve elini tuttuğu Fatma Yamış, tedavi gördüğü hastanede, sesiyle onu hayata bağlayan Emine Kuştepe'yi görme isteğini dile getirdi. Fatma Yamış'ın bu isteğini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yerine getirdi.

Bakan Koca, Elazığ Fethi Sekin Hastanesinde tedavi gören Fatma Yamış'ı ziyarete UMKE görevlisi Emine Kuştepe ile gitti. Emine Kuştepe'yi karşısında gören Fatma Yamış, çok mutlu olduğunu vurgulayarak, Koca'ya teşekkür etti.

UMKE görevlisi Emine Kuştepe, Yamış'a, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da enkazdan çıkarıldığı sırada taşınmasına yardım ettiğini anlattı. Azize'yle telefon konuşmasının, enkazdan kurtarılmalarının yolunu açtığını anlatan Kuştepe, "Sizi sesli tutmak zorundaydım." dedi.

Fatma Yamış da enkaz altında yaşananları, "Azize bize sürekli 'Uyumayın, yatmayın, burnunuzdan nefes alın' diyordu. Ağzım toprakla dolmuştu, konuşamıyordum, su istiyordum." şeklinde anlattı.

"Tüm dünyaya yardımlaşmayı, sevgiyi hatırlatan bir andı"

Sağlık Bakanı Kocada "Emine, sevginin, merhametin, yardımlaşmanın bu dönemde sembolü oldu.

Bütün çalışanların, özellikle sağlık personelinin ve orada yardıma koşan herkesin bu duygularla hareket ettiğine bizzat şahidiz.

Bütün dünyaya merhameti, yardımlaşmayı, sevgiyi hatırlatan bir an oldu. Rabb'im milletimize bu tür acıları bir daha yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

Emine Kuştepe de "Siz ne zaman isterseniz biz hep varız. Ben tek değilim. 12 bin kişiyiz biz.

Siz enkaz altındayken yukarıda artçılar devam ediyordu. Yıkılma tehlikesi vardı.

Sayın Bakanımız da oradaydı. Bizzat omurga tahtasını tuttu. Kendi canımızı düşünmeden yerde atan kalbi düşündük." şeklinde konuştu.

Bakan Koca, daha sonra hastanede tedavisi devam eden Azize Çelik'in eşi Cengiz Çelik ve oğlu Muhammed Çelik ile diğer yaralıları ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı, onlarla sohbet etti.

Enkaz altında yaşadıklarını anlattı

Koca'nın ziyareti sırasında, Azize Çelik'in eşi Cengiz Çelik, enkaz altında yaşadıklarını anlattı.

Sürekli uyanık kalmaya çalıştıklarını ifade eden Cengiz Çelik, "Yukarıda kurtarma çalışmalarının sesini duyuyorduk. Moloz sesleri geliyordu sürekli. Onları duydukça bize ulaşacaklarını düşündük.

Sesler kesilince umudumuzu kaybediyorduk ama ses gelmeye devam edince 'Şimdi bize ulaşacaklar' dedik ve çok uzun sürmedi." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

BM Koordinatörü Mladenov'dan İsrail'e 'ilhak' uyarısı

2020-01-22 20:07 - Dünya

Gazzeliler ABD'nin sözde barış planını protesto etti

2020-01-28 20:32 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Keşmir'deki durumu çok yakından izliyoruz

2020-01-22 00:37 - Dünya

Roma derbisinin ardından Cengiz Ünder'e övgü dolu sözler

2020-01-27 12:36 - Spor

Netanyahu’ya yakın gazete, Hakan Fidan’ı hedef gösterdi

2020-01-28 15:52 - Dünya

İhracatçılar 'Turkey' yerine 'Türkiye'yi kullanacak

2020-01-23 17:17 - Ekonomi

Hamas: 'Yüzyılın Anlaşması' planı Filistinliler için yeni bir büyük felakettir

2020-01-28 05:42 - Dünya

BM Yemenli tarafları anlaşmalara bağlı kalmaya çağırdı

2020-01-28 06:42 - Dünya

'e-Adalet Vatandaş' uygulaması 'WSIS 2020' ödüllerine aday

2020-01-24 19:32 - Gündem

Yeni Peugeot SUV 2008'in Türkiye fiyatı açıklandı

2020-01-24 19:37 - Genel

İlgili Haberler

Sındırgı’da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor

20:57 - Gündem

Balıkesir'de depremin şiddetini ve yaşanan paniği gösteren yeni görüntülere ulaşıldı

20:52 - Gündem

İzmir'de iki ilçede su kesintileri uygulanacak

16:28 - Gündem

Polis memuru, dolandırıcılık yöntemlerini kitap haline getirdi

18:43 - Gündem

AFAD'dan deprem öncesinde ve anında yapılacaklara ilişkin paylaşım

14:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Konut Fiyat Endeksi temmuzda aylık bazda yüzde 0,9 arttı

10:22 - Ekonomi

Borsa haftaya yükselişle başladı

10:10 - Ekonomi

ABD'li Senatör Van Hollen, Trump'ın Putin tarafından 'kandırıldığını' savundu

10:08 - Dünya

Organize suç örgütlerine yönelik 5 ilde yürütülen operasyonlarda 41 şüpheli yakalandı

10:03 - Asayiş

Trump yönetiminin Ulusal Muhafızlar gönderdiği Washington'da 68 kişi gözaltına alındı

09:42 - Dünya