Bakan Kirişci, Düzce'de selden etkilenen alanları inceledi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Düzce'de selden etkilenen İçmeler köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.

Gündem - 4 yıl önce

Düzce
Gölyaka ilçesi İçmeler köyüne gelerek selden etkilenen bölgeleri gezen Kirişci, vatandaşlarla sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kirişci, Sinop, Kastamonu, Karabük, Bartın, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Sakarya'nın su taşkını ve selden farklı düzeylerde etkilendiğini söyledi.
AFAD başta olmak üzere Tarım ve Orman, İçişleri, Aile ve Sosyal Hizmetler, Ulaştırma ve Altyapı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlıkları olarak illere dağıldıklarını anlatan Kirişci, alanlarda incelemeler yaptıklarını kaydetti.
Düzce'de selden etkilenen bölgelere havadan baktıklarını anımsatan Kirişci, geniş bir alana yayılan taşkının sonuçlarını görme imkanlarının olduğunu söyledi.
Kaynaşlı ilçesinde selden etkilenen bölgede çalışma yürütürken önceki gün köprünün bir tarafının çökmesi sonucu kepçenin suya kapılmasıyla operatör Okan Bayrak'ın kaybolduğunu ve arama çalışmalarının devam ettiğini anımsatan Kirişci, Bayrak'ın sağ kurtarılmasını temenni etti.
AFAD bünyesinde yürütülen arama çalışmalarına çeşitli kurum ve kuruluşlardan 434 görevlinin katıldığı bilgisini veren Kirişci, ilgili tüm kurumların selden etkilenen alanda gerekli çalışmaları yaptığını kaydetti.

"Sahada tespit çalışmaları süratle yapılacak"

Maddi kayıplarla ilgili suyun çekilmesini bekleyeceklerini anlatan Kirişci, "Suyun çekilmesiyle birlikte sahada tespit çalışmaları süratle yapılacak. Bu tespit çalışmaları sonrasında da devletimizin bu konuya ilişkin usul ve esasları devreye girecek." dedi.
Kirişci, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak'ta meydana gelen sel-su baskını, heyelan ve kaya düşmesi afetlerinden etkilenen bölgelerin "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" olarak ilan edildiği açıklamasına değindi.
Bu kapsamda, vatandaşlara ve yerel unsurlara sağlayacağı desteklerin olacağını belirten Kirişci, "Bir şekilde maddi kayıplar yerine tekrar konulmak üzere karşılanacak ama can zayiatının şu ana kadar olmaması en büyük tesellimiz." ifadelerini kullandı.
Vatandaşların önerilerini dikkate alarak kalıcı bir çözümü devreye alacaklarını aktaran Kirişci, bölgede aynı sorunu yeniden vatandaşlara yaşatmayacaklarını sözlerine ekledi.
Bakan Kirişci'ye, Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu ve kurum müdürleri eşlik etti.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bolu Dağı'nda sis nedeniyle görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü

2022-06-27 11:59 - Çevre - Seyahat

Masa tenisinde hedef Akdeniz Oyunları'nda madalya kazanmak

2022-06-25 12:41 - Spor

Kasımpaşa, Sadık Çiftpınar'ı transfer etti

2022-06-25 16:35 - Spor

THY OPET’ten Büyük Fedakarlık

2022-06-27 12:35 - İnsan-Hayat

Ekvador'da olağanüstü hal kaldırıldı

2022-06-26 11:06 - Dünya

Kadın Voleybol Milli Takımı, Milletler Ligi'nde yarın Kanada ile karşılaşacak

2022-06-28 09:28 - Spor

NATO’nun doğu kanadında asker sayısı 10 bine yaklaştı

2022-06-28 16:20 - Dünya

Bisiklet yarışlarının en büyüğü başlıyor

2022-06-30 11:28 - Spor

Bakan Kirişci, Düzce'de selden etkilenen alanları inceledi

2022-07-01 20:40 - Gündem

İngiliz Milletler Topluluğu'na 'Frankofon Afrika' ülkelerinin ilgisi arttı

2022-06-27 14:13 - Dünya

İlgili Haberler

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem

Bosphorus Diplomasi Forumu'nda "Yapay Zeka ve Ekonomi Arasındaki Asimetrik İlerleyiş"

19:22 - Gündem

Sıfır Atık Vakfı, Tavşan Adası'ndaki koruma modelini COP31'e taşıyacak

18:17 - Gündem

Ankara'da Terör Suçları Değerlendirme Toplantısı yapıldı

16:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya