?>

Bakan Kasapoğlu: 20 bin 427 kişi yurtlardan ayrıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, yurtlarda 12 bin 912 vatandaşın karantinada olduğunu, 20 bin 427 vatandaşın ise yurtlardan ayrıldığını açıkladı.

Gündem - 5 yıl önce

İstanbul

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında yurt dışından gelen vatandaşların bakanlığa bağlı 57 ildeki 84 yurtta misafir edildiğini belirtti.

Şu anda yurtlarda 12 bin 912 vatandaşın karantinada olduğunu, 20 bin 427 vatandaşın ise bu süreci tamamladığını vurgulayan Kasapoğlu, yurt dışından gelen toplam 33 bin 339 kişiye ev sahipliği yaptıklarını aktardı.

Türkiye'nin devlet-millet işbirliğiyle bu virüsten kurtulmaya çalıştığını anlatan Bakan Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Devletimizin tüm kurumları elini taşın altına koyuyor. Biz de başta Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu olmak üzere ilgili kurumların tamamıyla gerçekleştirdiğimiz toplantılar sonucunda, bakanlığımıza bağlı öğrenci yurtlarımızı yurt dışından ülkemize dönen vatandaşlarımızın 14 günlük gözlem altında kalma süreçlerini geçirmeleri için hazırladık.

Şu anda ülkemizin dört bir yanında otel konforundaki yurtlarımızda, dünyanın dört bir yanından ülkemize dönen vatandaşlarımızı ağırlıyoruz."

Karantinadaki misafirlere spor malzemesi ve kitap hediye edildiğini dile getiren Kasapoğlu, tüm odaların dezenfekte edildiğini, her odaya özel kişisel temizlik ve hijyen malzemeleri bırakıldığını ifade etti.

Görevlilerin maske, gözlük, tulum giyerek odalara girdiğini vurgulayan Kasapoğlu, "Üç öğün yemek, çay ve meyveler sürekli odalara servis edilmekte, misafirlerimizin koridorlara çıkmalarına izin verilmemektedir. Ayrıca, misafirlerimizin moral ve motivasyonu için odalarından çıkmadan müzik vb. etkinlikler yapılmaktadır.

Misafirlerimizin günlük tutmaları için her birine özel 'Yurdumda Hayat Var' adıyla 14 sayfalık anı defterleri gönderilmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Kasapoğlu, bakanlık yurtlarında kalan misafirleri için memnuniyet anketi yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Koronavirüsü yenen doktor alkışlarla görevine döndü

2020-04-13 15:57 - Sağlık

İthalatta gözetim uygulaması

2020-04-14 13:17 - Ekonomi

Dergilik’ten 23 Nisan’a özel dergi

2020-04-09 15:41 - Genel

Yurt genelinde 'evde kal' çağrısına uyuluyor

2020-04-11 18:37 - Gündem

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2020-04-14 02:56 - Gündem

Polis okulunun 'Fethi Sekin' gururu

2020-04-10 15:07 - Gündem

Borsa güne yükselişle başladı

2020-04-10 13:11 - Ekonomi

Martta en fazla reel getiri avrodan oldu

2020-04-08 14:47 - Ekonomi

Koronavirüste mayısta gerileme beklentisi

2020-04-09 14:32 - Sağlık

Fransa'da 1427 kişi daha Kovid-19'dan hayatını kaybetti

2020-04-07 23:42 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Duran, İsrail'in Suriye'ye saldırılarını kınadı

16:48 - Gündem

Dışişleri Bakanlığından İsrail'in Şam'ın merkezine yaptığı saldırıya tepki

16:12 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan'ı resmi törenle karşıladı

15:48 - Gündem

Adana merkezli "Narkokapan-Adana 2" operasyonunda 130 şüpheli yakalandı

15:27 - Gündem

Ankara'nın kuzey ve doğusu için gök gürültülü sağanak uyarısı

15:23 - Gündem

Günün Manşetleri

UCM, İsrail'in Netanyahu ve Gallant hakkındaki tutuklama emirlerinin iptali talebini reddetti

20:07 - Dünya

Real Madrid'de omzundan ameliyat edilen Jude Bellingham 3 ay forma giyemeyecek

19:47 - Spor

ABD Başkanı Trump, Fed Başkanı Powell'ı görevden almayı planlamadığını söyledi

19:38 - Ekonomi

Lübnanlı Dürzi lider Canbolat: İsrail, Suriye'de karışıklık çıkarmak için bazı Dürzileri kullanıyor

19:23 - Dünya

Arnavutluk'ta "Zaferin Adı Türkiye" konulu panel düzenlendi

19:12 - Dünya