Bakan Kacır, EBRD Başkanı Odile Renaud-Basso ile görüştü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Başkanı Odile Renaud-Basso ile bir araya geldi.

Ekonomi - 3 yıl önce

Ankara
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ankara'da yapılan görüşmede, Bakan Kacır ve Başkan Odile Renaud-Basso, karbondan arındırma yatırımlarını değerlendirdi. Bu alanda sanayi sektörünü desteklemek için "Düşük Karbon Yol Haritalarının (LCP)" çalışmalarını temel alan, özel bir yatırım ve ülke platformu oluşturmak dahil olmak üzere potansiyel yeni işbirliği alanları görüşmede ele alındı.
Bakan Kacır, EBRD ile yapılan işbirliğinin önemine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Endüstriyel süreçlerin karbondan arındırılması, Türk sanayi sektörlerinin bölgesel ve küresel ölçekte rekabet edebilirliğinin korunması ve artırılmasının yanı sıra ülkeye doğrudan yabancı yatırımların çekilmesinin sürdürülmesi açısından da kilit önem taşıyor. EBRD ile yaptığımız işbirliğinden son derece memnunuz ve Türk sanayisinin düşük karbonlu gelişimini destekleyen yatırımların hızlandırılması için ihtiyaç duyulan finansmanın sağlanmasına yönelik etkili mekanizmalar kurmayı sabırsızlıkla bekliyoruz."

Başkan Renaud-Basso da EBRD ve Bakanlık arasındaki etkili işbirliğinden dolayı teşekkür ederek, "Türkiye bizim faaliyet gösterdiğimiz en büyük ülkelerden biri ve sanayi şirketlerini karbon nötr olma yolunda desteklemeye devam etme konusunda istekliyiz. Bu, ülke için temel bir gereklilik olduğu kadar, bu konuda Türkiye'yi desteklemek de EBRD için temel bir önceliktir. Sektörel LCP'lerin uygulanması konusunda Bakanlığımız, ilgili tüm Türk endüstri şirketleri ve uluslararası ortaklarımızla işbirliğimizi sürdüreceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 2022'de Türkiye ile uluslararası ortaklar arasında imzalanan İklim Değişikliği Mutabakat Zaptı kapsamında, Türkiye'nin iklim hedefi doğrultusunda karbon yoğun sektörlerin karbondan arındırılmasını destekleyecek teknoloji çözümlerini, yatırım ihtiyaçlarını ve politika olanaklarını değerlendirmek üzere EBRD öncülüğünde ayrıntılı bir çalışma başlatmıştı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Kacır'dan sel ve fırtınadan etkilenen KOBİ'lere Acil Destek Kredisi müjdesi

2023-11-22 12:48 - Ekonomi

İstanbul merkezli operasyonda 'Yolyemezler' suç örgütü çökertildi

2023-11-21 18:03 - Asayiş

İstanbul'daki tüketici hakem heyetleri 10 ayda 816,7 milyon liralık uyuşmazlığı karara bağladı

2023-11-19 10:42 - Ekonomi

Gönen'de yıllık 7 bin 753 ton patlıcan üretimi

2023-11-22 10:58 - Ekonomi

Bakan Kacır, EBRD Başkanı Odile Renaud-Basso ile görüştü

2023-11-23 15:13 - Ekonomi

"Öğretmenler Günü"ne 3 gün kala şehit edilen Ayşenur öğretmen, gününü hiç kutlayamadı

2023-11-22 11:33 - Çevre-Hayat

F1 Las Vegas Grand Prix'sini Verstappen kazandı

2023-11-19 11:48 - Spor

Sinner'in galibiyeti, Djokovic'i ATP Finalleri'nde yarı finale taşıdı

2023-11-17 13:37 - Spor

Yeryüzü Çocukları Derneğinden Filistinli çocuklara destek eylemi

2023-11-20 20:53 - Gündem

Batman'da selden etkilenen mahallelerde incelemeler sürüyor

2023-11-20 22:13 - Gündem

İlgili Haberler

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

ABD Başkanı Trump'a Truth Social paylaşımlarına erişim hizmeti satışı nedeniyle dava açıldı

21:03 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı "Hizmet İhracatı Strateji Belgesi"ni yenileme çalışmalarına başladı

18:38 - Ekonomi

Bakan Yumaklı: Silvan Barajı'nda Eylül 2027 itibarıyla su tutmaya başlıyoruz

18:07 - Ekonomi

Rusya: Kiev'in Azak Denizi ve Karadeniz'deki eylemleri küresel gıda güvenliğini baltalıyor

17:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 265'e çıktı

08:13 - Dünya

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor