Bakan Göktaş: Engel durumuna göre bireylerimizin fiziksel ve sportif yatkınlıklarını belirleyeceğiz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Sporla Engelsiz Yaşam" programıyla, engel durumuna göre bireylere on farklı sportif test uygulayarak, fiziksel ve sportif yatkınlıklarını belirleyeceklerini söyledi

Siyaset - 3 yıl önce

Ankara
Saray Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen "Sporla Engelsiz Yaşam Programı"nda konuşan Bakan Göktaş, özel gereksinimli bireylerin daha iyi bir yaşam sürmelerine yönelik birçok proje yürüttüklerini belirtti.
Bu kapsamda, Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla "Sporla Engelsiz Yaşam Programı"nı hayata geçirdiklerini aktaran Göktaş, "Sporla rehabilitasyon olarak tanımladığımız bu programla herkesin yapabileceği bir spor dalının olabileceğine vurgu yapmak istiyoruz. Engel durumuna göre bireylerimize 10 farklı sportif test uygulayarak, fiziksel ve sportif yatkınlıklarını belirleyeceğiz. Testlerden elde edilen puanlamalarla uygulanacak istatistiksel bilgiler doğrultusunda kategoriler oluşturulacak. En üst kategoride spor yapabilecek bireylerimizi uygun branşlara yönlendireceğiz." diye konuştu.

İçeriğinde farklı spor branşlarının olacağı eğitim programının koordinasyonunu bakanlığın spor kulübü tarafından görevlendirilen branş antrenörleriyle sağlayacaklarını bildiren Göktaş, her ilde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına ait spor kulüplerini güçlendireceklerini de kaydetti.

"Özel gereksinimli bireylerimizin başarılarıyla gurur duyuyoruz"

Dünya İşitme Engelliler Güreş Şampiyonasında sporcuların 26 madalya ve 4 kupa kazanarak takım halinde tarihte ilk defa dünya şampiyonu olduklarını belirten Göktaş, çeşitli spor branşlarında uluslararası yarışmalarda madalya kazanan ve şampiyon olan engelli sporcuları ve takımları tebrik etti.

Mahinur Özdemir Göktaş, "Özel gereksinimli bireylerimizin aslında başarılarıyla hepimiz gurur duyuyoruz." dedi.

Programın ardından basın mensuplarının projeye ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Göktaş, sporcuların hem kendi yeteneklerini keşfettiklerini hem de mutlu olduklarını dile getirdi.

Göktaş, "Gençlik ve Spor Bakanlığıyla dünya şampiyonlarını çıkarmaya devam ederiz. Sporun iyileştirici ve rehabilitasyona yönelik rolünü bildiğimiz için böyle farkındalık programlarını Türkiye genelinde yaygınlaştıracağız. Bu 6 aşamalı bir proje. Bugün ilk aşamasını yapıyoruz, önümüzdeki dönemde çok daha iyi yerlerde, güzel sporcularımız olmaya devam edecek, biz de onları destekleyeceğiz." şeklinde konuştu.

Programa, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu da katıldı.
Programın sonunda, Bakanlar Göktaş ve Bak, çocuklarla masa tenisi ve golbol oynadı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Ticaret Bakanlığı, marketlerdeki etiket-kasa fiyatı uyuşmazlığına göz açtırmıyor

2023-09-12 14:03 - Ekonomi

"Türkiye Kart" Konya'da uygulamaya geçti

2023-09-14 14:12 - Gündem

"Migren dostu" iş yerleri geliyor

2023-09-13 15:12 - Sağlık

Kerem ve Abdülkerim milli takım aday kadrosundan çıkarıldı

2023-09-09 13:48 - Spor

Avrupa'daki yüz binlerce Ukraynalı mülteci çocuk bu yıl da eğitimden mahrum kalabilir

2023-09-08 15:53 - Dünya

Libya'nın doğusundaki sel felaketinde 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti

2023-09-11 22:09 - Dünya

BM: Gıda yardımlarındaki her yüzde 1'lik kesinti 400 binden fazla kişiyi açlığa itiyor

2023-09-12 18:58 - Dünya

Blinken, Ukrayna'nın Rus filosuna saldırısını engellediği iddia edilen Musk'ı suçlamaktan

2023-09-11 11:53 - Dünya

Socios.com'un düzenlediği "Türkiye Taraftarlık Araştırması 2" anketi başladı

2023-09-11 12:27 - Spor

Rus bankalarının net karı 2,6 trilyon rubleyi aşarak rekor kırabilir

2023-09-09 20:56 - Özel Haber

İlgili Haberler

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye, Pakistan'ın güvenlik alanındaki meşru hassasiyetlerini desteklemekte

23:37 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan: (Gazze’de Mısır’la) Daha ciddi tedbirlerin alınması konusunda mutabık kaldık

20:28 - Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman: AK Partimiz 2053 hedefleri için bugünden itibaren çalışmaya başlamıştır

20:07 - Siyaset

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ercan, partisinin kadın politikaları vizyonunu anlattı

19:57 - Siyaset

Günün Manşetleri

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya