?>

Bakan Çavuşoğlu: Tüm imkanlarımızla Almanya'da çocukları ellerinden alınan Altınkaya ailesinin yanındayız

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Alman Gençlik Daireleri (Jugendamt) tarafından çocukları ellerinden alınan Altınkaya ailesinin duruma ilişkin, tüm imkanlarla ailenin yanında olduklarını ve hukuki süreci takip ettiklerini söyledi.

Siyaset - 5 yıl önce

ANKARA 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletine bağlı Dormagen kentinde Alman Gençlik Daireleri (Jugendamt) tarafından çocukları ellerinden alınan Altınkaya ailesinin duruma ilişkin, tüm imkanlarla ailenin yanında olduklarını ve hukuki süreci takip ettiklerini bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu, Kanal D'de katıldığı bir programda, Almanya'da Türk ailelerin çocuklarının ellerinden alındığı iddialarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının tüm sorunlarını çok yakından takip ettiklerini söyleyen Çavuşoğlu, vatandaşların, yurt dışındaki misyonlar ve sosyal medya aracılığıyla sıkıntılarını kolaylıkla dile getirebildiklerini ifade etti.

Çavuşoğlu, Almanya'da Türk ailelerin ellerinden çocuklarının alındığı iddialarına ilişkin konuları da başından bu yana yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Geçmişte de haklı ya da haksız ailelerinden alınan çocuklar olduğunu anımsatan Çavuşoğlu, "Fakat bu çocukları özellikle bazı bölgelerde eşcinsel şekilde birlikte yaşayan insanlara aile sıfatı vererek vermeye çalıştılar." dedi.

Çavuşoğlu, geçmişte ortaya koydukları girişimlerle bunların birçoğunu engellediklerini vurgulayarak, "Özellikle Almanya'da yaşayan Türk toplumunu daha duyarlı hale getirmek için çalışmalar yaptık." diye konuştu.

Bazı haklı sebeplerden ötürü ailelerinden alınan çocukların kimlere verileceği konusunda kasıtlı tutumların olduğunu gözlemlediklerini ifade eden Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla bu konuda Türk ve Müslüman aileleri daha duyarlı hale getirmeye çalışıyoruz. Ayrıca Berlin'de çocuklar için var olan bir kreşten yer kiralayarak bu tür durumlarda o çocuklarımızı Türklerin ve Müslümanların görev aldığı bir bölümde barındırıyoruz.

Aynı şekilde aile danışmanlığı da veriyoruz. Bu danışmanlığımızın sayısını ve mesai sayısını da arttırıyoruz. Bu tür durumlarda ve son zamanlarda artan ırkçı ve İslam karşıtı saldırılarda da vatandaşlarımıza hukuk desteği veriyoruz, yani avukat tutuyoruz."

"Tüm imkanlarımızla ailenin yanındayız"

Çavuşoğlu, Almanya'da Gençlik Dairesi tarafından çocukları ellerinden alınan Altınkaya ailesinin duruma ilişkin de tüm imkanlarla ailenin yanında olduklarını ve hukuki süreci de takip ettiklerini belirtti.

"Düsseldorf Başkonsolosu Ayşegül Gökçen Karaaslan aileyle her gün görüşüyor. Bakan Yardımcım, bizler sürekli görüşüyoruz." diyen Çavuşoğlu, aileyi, Almanya'daki tüm yetkililerle de görüştürdüklerini bildirdi.

Bakan Çavuşoğlu, "Psikologlardan ve pedagoglardan da yardım alıyoruz. İki vatandaşımız da gönüllü olarak ailenin avukatlığını üstlendi. O bölgede yaşayan Türk toplumu büyük hassasiyet gösteriyor." diye konuştu.

"Bu tarz vakaları yakından takip ediyoruz"

Çavuşoğlu, bu tarz vakaların son 5-6 yıldır gündemlerinde olduğunu ve yakından takip ettiklerini vurgulayarak, "Çoğunlukla yurt dışındaki vatandaşlarımızın yarısından çoğu Almanya'da yaşadığı için buna benzer vakalar Almanya'da daha fazla ama Hollanda gibi ülkelerde de çok olmasa da bazı ufak tefek olaylar oldu ama çoğunluğu Almanya'da yaşandı." dedi.

Almanya'da gençlik dairelerince çocukları alınan ailelere destek mitingi

Almanya'nın Düsseldorf kenti yakınlarındaki Dormagen beldesinde Alman Gençlik Daireleri tarafından haksız yere çocukları ellerinden alınan aileler için 12 Temmuz'da destek gösterisi düzenlenmişti.

Mahkemenin, Dormagen'da yaşayan Altınkaya ailesinden, darp iddiasıyla Gençlik Dairesi tarafından alınan çocukları Yakup ve Kuzey'in annesine verilmesine yönelik kararının iki haftadır uygulanmadığının ortaya çıkması üzerine Türkler başta olmak üzere çevre sakinleri sokağa dökülmüştü.

Dormagen Belediyesi önünde toplanan kalabalık belediye önüne siyah çelenk bırakarak Alman Gençlik Dairelerinin haksız tavrını protesto etmişti.

Eylemciler adına konuşan Mehmet Altınkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na seslenerek, "Burada toplanan binlerce kişi adına sesleniyorum, herkes sizi çok seviyor. Ne olursunuz sessizliğimizin sesi siz olun." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Albayrak'tan pancar çiftçisine müjde

2020-07-14 17:33 - Ekonomi

Tunus'ta hükümet krizi kapıda

2020-07-13 22:27 - Dünya

Borsa güne düşüşle başladı

2020-07-10 13:06 - Ekonomi

Srebrenitsa Soykırımı kurbanlarının cenazeleri Potoçari'ye ulaştı

2020-07-09 21:04 - Gündem

Yeni Malatyaspor sahasında 'Dört büyükleri' zorluyor

2020-07-12 16:22 - Spor

Turkcell, New York Borsası'nda 20. yılını kutluyor

2020-07-10 13:35 - Genel

Göztepe'nin konuğu Gençlerbirliği

2020-07-10 12:42 - Spor

Sivasspor galibiyet hasretini sonlandırdı

2020-07-13 13:02 - Spor

Hatayspor Süper Lig'e çıkmayı garantiledi

2020-07-12 23:13 - Spor

FETÖ'nün kılcal damarlarına inen yol: Ankesör

2020-07-14 15:22 - Gündem

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan: Ermenistan'la normalleşmeye hazırız

23:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alın teri ve emek hiçbir ideolojiye ipotek edilemeyecek kadar kutsaldır

15:57 - Siyaset

MHP Genel Başkanı Bahçeli: (Terörsüz Türkiye) Niyet hayırlı, inşallah netice de hayırlı olacaktır

12:53 - Siyaset

Bakan Güler: KAAN için geliştirilen yerli ve milli motor çalışmaları planlı takviminde yürütülüyor

11:17 - Siyaset

CHP 39. Olağan Kurultaya hazırlanıyor

11:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

İsrail'in Lübnan'daki Filistin mülteci kampına düzenlediği saldırıda 13 kişi hayatını kayb

23:47 - Dünya

Dışişleri Bakanı Fidan: Ermenistan'la normalleşmeye hazırız

23:22 - Siyaset

BM Özel Raportörü Albanese, AB ve üye ülkeleri Filistin konusunda sert şekilde eleştirdi

23:17 - Dünya

ABD Temsilciler Meclisi, tüm Jeffrey Epstein dosyalarının açılmasını öngören tasarıyı kabul etti

23:12 - Dünya

Türkiye’nin UAEA etkinliğinde “kanserle mücadele ve gıda güvenliği” ele alındı

23:02 - Gündem