?>

Bakan Albayrak: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri ivme kazanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, "Bugün imza konulacak anlaşmalar ve Türkiye'den 18 firmanın içinde bulunduğu anlaşma töreni, Suudi Arabistan ve Tükiye ilişkilerine önümüzdeki dönemde ivme kazandıracak." dedi.

Ekonomi - 9 yıl önce

İSTANBUL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Al-Falih ile Saudi Aramco ve 18 Türk şirketinin imzalayacağı mutabakat zaptları öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Çok kıymetli bir imza töreni için bir araya gelindiğini ifade eden Albayrak, şöyle konuştu: "Bugün imza konulacak anlaşmalar ve Türkiye'den 18 firmanın içinde bulunduğu anlaşma töreni Suudi Arabistan ve Tükiye ilişkilerine önümüzdeki dönemde ivme kazandıracak. Türkiye ve Suudi Arabistan, iki dost ve kardeş ülkedir. Özellikle geçen yıldan itibaren her geçen gün ivme kazanan iki ülke ilişkileri daha iyi bir noktaya doğru ilerliyor." Türkiye'nin büyümeye ve yatırımlara devam edeceğini vurgulayan Albayrak, "Bölgemize ve dünyaya istikrar ve barış noktasında katkı yapmaya devam edeceğiz. Türkiye, bölgesel bir pazar ve ortak olmaya devam edecek. Bugünkü bu imza töreni vesilesiyle Suudi dostlarımıza, kardeşlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

-Falih: Türkiye'nin gelişiminden mutluyum

Suudi Bakan Al-Falih de bu mutabakat zaptlarının gelecekteki birçok sermaye projesi için yasal çerçeve oluşturacağını belirtti. Türkiye'nin gelişmesini gördüğünü ve bundan mutluluk duyduğunu dile getiren Al-Falih, şunları kaydetti: "Türkiye ve Suudi Arabistan ilişkilerinin daha güçlü olmasını temenni ediyoruz. Suudi 2030 Vizyonu kapsamında Türk şirketleriyle birlikte çalışmak istiyoruz. Suudi Arabistan belki de yüzlerce milyar dolar yatırım yapacak, bugünkü anlaşmaların önümüzdeki yıllardaki projeler için hazırlık olacak. Bu anlaşmaların bu sürecin ilk adımları olacağına inanıyoruz, Türkiye ve Suudi Arabistan belki de üçüncü ülkelerde çok büyük işler yapacak." Saudi Aramco, 18 Türk şirketiyle ayrı ayrı mutabakat zaptı imzaladı. İmzalanan bu mutabakat zaptları Türk şirketlerinin Saudi Aramco'nun çeşitli projelerinde ihaleye girmesini sağlayacak. Basın toplantısının ardından şirketler zapta imza attı.

Haftanın Öne Çıkanları

Yenge-kayın fuhuş operasyonunda yakalandı

2016-10-06 13:37 - Asayiş

İskarpelasıyla 'sanat eseri' mobilyalar yapıyor

2016-10-05 16:46 - Genel

İşverenlerin rahatsız edici Facebook talebi

2016-10-05 21:22 - Medya

Bursa'da trafik kazası: 2 ölü 1 yaralı

2016-10-05 13:08 - Gündem

'Kürtler ile Türkleri ayrıştırmaya kimsenin gücü yetmeyecek'

2016-10-09 20:52 - Gündem

FETÖ'den üyelerine yükselme sınavında 'Gülen soruları'

2016-10-09 16:58 - Genel

Obama beklenen Matthew Kasırgası'na dair brifing aldı

2016-10-06 00:22 - Dünya

Cerabluslu çocuklar gelecekten umutlu

2016-10-10 15:47 - Çevre-Hayat

FETÖ'nün 'bilişim işleri sorumlusu'nun eşi tutuklandı

2016-10-04 16:37 - Gündem

Petrol fiyatları 50 doların üzerinde dengelendi

2016-10-04 16:52 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türkiye E-Ticaret Haftası başladı

13:12 - Ekonomi

Akbank Genel Müdürü Gür, 2026'da bankacılık sektöründe kademeli toparlanma bekliyor

13:07 - Ekonomi

Türkiye'nin bölünmüş yol ağı 22 yılda yaklaşık 5 katına çıktı

12:18 - Ekonomi

Türkiye'nin G20 ülkelerine ihracatı 100 milyar doları aştı

12:08 - Ekonomi

Yapay zeka ve veri merkezleri küresel enerji talebinin yeni belirleyicisi olma yolunda ilerliyor

11:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Gazze'de İsrail'in yıktığı okulların yerine kurulan çadırlarda eğitim mücadelesi

13:18 - Dünya

Türkiye E-Ticaret Haftası başladı

13:12 - Ekonomi

Akbank Genel Müdürü Gür, 2026'da bankacılık sektöründe kademeli toparlanma bekliyor

13:07 - Ekonomi

Sınır Tanımayan Doktorlar, Gazze halkının yeniden korkunç kış şartlarıyla yüzleştiğini bildirdi

13:02 - Dünya

Trabzonspor, bu sezon Fatih Tekke ile İstanbul ekipleri karşısından 1 kez puansız ayrıldı

12:59 - Spor