?>

Bakan Albayrak'ın sıfır konutta faiz indirimi açıklaması 'yılbaşı piyangosu' oldu

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Bakan Albayrak’ın sıfır konutta faiz indirimi açıklamasına ilişkin, "Karar üreticiler için 'yılbaşı piyangosu' oldu." dedi.

Ekonomi - 6 yıl önce

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Bakan Albayrak’ın kamu bankalarının sıfır konutlara verilecek kredilerdeki faizin yüzde 0,79’a indirileceğini açıklaması üreticiler için "yılbaşı piyangosu" oldu. Bu haberle birlikte yeni yıla daha şevkle gireceğiz.

Bu indirimin etkisiyle mevsimsellik özelliğine sahip ocak ayı satışlarının değişeceğini ve 'bekle-gör' çizgisindeki müşteri tavrının 'bu fırsat kaçmaz' şekline dönüşeceğini düşünüyorum." dedi.

Durbakayım yaptığı açıklamayla, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kamu bankalarının birinci el konutlara verilecek kredilerdeki faizin yüzde 0,79’a indirileceğini açıklamasını değerlendirdi.Kararın üreticiler için "yılbaşı piyangosu" olduğunu ifade eden Durbakayım, faiz oranlarının konut satışları üzerindeki etkisinin çok fazla olduğunun yılın ikinci yarısında net şekilde görüldüğünü hatırlattı.

"Satışların 120 bin seviyelerini çok rahat bir şekilde aşacağını söyleyebiliriz"

Faizlerin yüzde 1’in altına inmesiyle birlikte konut satışlarının aylık bazda 120 bin seviyesinin üzerine yükseldiğini aktaran Durbakayım, şunları kaydetti:

"Söz konusu faiz indiriminden en fazla ikinci el konut üreticileri faydalandı. Faiz indiriminin reel sektöre yansıması ve ekonominin çarklarına derinlemesine işlemesi için, birinci eldeki satışların bu avantajlı faizlerden daha çok faydalanması gerekiyordu.

Sektörümüzün ihtiyaçlarını çok önceden algılayan Sayın bakanımız, bu kez birinci el konut satışlara ivme kazandıracak bu önemli hamleyi yaptı. Bu konuda bakanımıza bir kez daha teşekkür ederiz. Bu haberle birlikte yeni yıla daha şevkle gireceğiz.

Bu indirimin etkisiyle mevsimsellik özelliğine sahip ocak ayı satışlarının değişeceğini ve 'bekle-gör' çizgisindeki müşteri tavrının 'bu fırsat kaçmaz' şekline dönüşeceğini düşünüyorum. Bu kapsamda 2020’deki aylık bazda satışların 120 bin seviyelerini çok rahat bir şekilde aşacağını söyleyebiliriz.

Diğer taraftan bir hafta sonra biteceği açıklanan tapu harç ve KDV indirimindeki teşviklerin devam ettirilmesi yönünde atılacak ikinci bir adım, sektördeki yeni projelerin başlaması için cesaret verecektir diye düşünüyorum.

Geride bıraktığımız yılda ruhsatı alınan ancak beklemeye konulan projelerin de bu vesile ile masaya yatırılacağını öngörebiliriz."

Kaynak: AA . dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'Torba kanun teklifi' Genel Kurulda kabul edildi

2019-12-22 00:08 - Gündem

Bakan Albayrak'ın sıfır konutta faiz indirimi açıklaması 'yılbaşı piyangosu' oldu

2019-12-27 19:44 - Ekonomi

Sur Belediyesine görevlendirme

2019-12-21 11:47 - Gündem

Batı Afrika ülkeleri 74 yıllık Fransız sömürge parası CFA frangını bırakıyor

2019-12-22 11:12 - Gündem

Türkiye'de elektrikli araç sayısı 2030 yılında 2,5 milyona ulaşacak

2019-12-23 18:52 - Ekonomi

Tekvandoculardan 2019'da 567 madalya

2019-12-26 14:22 - Spor

Türkiye, Twitter ve Instagram kullanımında ilk sırada

2019-12-24 15:47 - Teknoloji

Türk Konseyi Özbekistan'daki seçim sürecini olumlu buldu

2019-12-23 18:02 - Genel

Lübnan'da 2019 hükümet karşıtı gösterilerle geçti

2019-12-25 15:32 - Dünya

Borsa 114.000 puanın üzerine çıktı

2019-12-26 16:10 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türkiye ile Kuveyt arasında 4 anlaşma imzalandı

15:32 - Ekonomi

İstanbul İhracatçı Birliklerinden yılın 9 ayında 9,2 milyar dolarlık ihracat

14:53 - Ekonomi

Altının ons fiyatı ticaret gerilimlerinin azalmasının ardından kar satışlarıyla geriledi

14:47 - Ekonomi

Antalya Havalimanı'na 77 metre yüksekliğinde yeni kule

14:42 - Ekonomi

SunExpress bu yıl 13 milyondan fazla yolcu taşıdı

14:38 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İletişim Başkanı Duran'dan, "Yeşil Vatan Seferberliği" paylaşımı

15:53 - Gündem

İstanbul Orman İnovasyon Haftası'nda yangın yönetimi ve bilinçlendirme ele alındı

15:47 - Gündem

UAD, UNRWA'nın yasaklanması hakkındaki danışma görüşünü yarın açıklayacak

15:47 - Dünya

Xabi Alonso'dan Arda Güler ve Kenan Yıldız'a övgü

15:43 - Spor

TÜGVA'nın düzenlediği "Türkiye Münazara Yarışması" başladı

15:38 - Gündem