?>

Bakan Akar ve komutanlar harekat merkezinde

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) komuta kademesiyle Sincar ve Karacak Dağı bölgelerine düzenlenen harekatı Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi’nden takip etti.

Asayiş - 7 yıl önce

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) komuta kademesiyle Sincar ve Karacak Dağı bölgelerine düzenlenen harekatı Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi’nden takip etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak’ın Sincar ve Karacak Dağı bölgelerine yapılan harekatı Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile birlikte takip etti.

Teröristler tarafından üs olarak kullanılan sınırdan 85 kilometre uzaklıktaki Sincar ile 165 kilometre uzaklıktaki Karacak Dağı bölgelerindeki terör hedefleri istihbarat birimleriyle yoğun koordinasyon içinde belirlendi.

Harekatta sivil halkın can ve mal güvenliğinin korunması konusunda azami hassasiyet gösterilirken, harekat gerek verdiği mesaj gerekse plan ve icra aşamalarıyla dikkat çekti.

Baskın tarzındaki harekatta 20’den fazla savaş uçağının yanı sıra insansız hava araçları ile tanker uçakları da görev aldı. Sincar ve Karacak Dağı bölgesindeki 30’dan fazla hedefin ateş altına alındığı harekat sırasında bombalar eşzamanlı olarak terör hedeflerini imha etti.

Harekat nedeniyle terör örgütü üyeleri büyük şok yaşadı. Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği harekat kapsamında Karacak Dağı bölgesi ilk defa vurulmuş oldu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, harekatı başından sonuna kadar Hava Kuvvetleri Harekat Merkezi’nden takip etti.

Bakan Akar, “Hep birlikte, omuz omuza aynı azim ve kararlılıkla en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonlarımızı sürdüreceğiz. Birlikte inşallah bu çalışmalarımızın sonucunda ülkemizi ve asil milletimizi kahrolası terör belasından kurtaracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da burada operasyonlara katılanlara selamları, sevgileri var, hepinizin yanaklarından öpüyor, teşekkür ediyor. Bu görev bitti, bundan sonraki görevler için de hazırlıklarımızı aynı ciddiyetle, samimiyetle yapmak suretiyle hazır olacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Konyaspor taraftarını taşıyan otobüslere saldırı

2018-12-08 23:30 - Spor

Haley: 'Kaşıkçı cinayetinin sorumlusu Muhammed bin Selman'

2018-12-12 21:02 - Dünya

PKK’yı simgeleyen bez parçalarına 4 gözaltı

2018-12-10 21:16 - Gündem

AK Parti Bursa ilçe başkanları belli oldu

2018-12-14 06:32 - Siyaset

Bakan Koca'dan sağlıkta istihdam müjdesi

2018-12-12 13:32 - Sağlık

Bakan Akar ve komutanlar harekat merkezinde

2018-12-14 14:15 - Asayiş

Özel öğrenci Burak'ın 'kamyon' sevinci

2018-12-13 19:02 - Çevre-Hayat

İstanbul’da holdingin arka bahçesinde bomba bulundu

2018-12-13 01:49 - Asayiş

Öğrencilerin kamyonet kasasında tehlikeli yolculuğu

2018-12-14 12:37 - Asayiş

Yardım için duran polis aracına kamyon çarptı: 6 yaralı

2018-12-13 23:28 - Asayiş

İlgili Haberler

İstanbul'da kişisel müzik cihazlarıyla çevreyi rahatsız edenlere para cezası uygulanacak

09:48 - Asayiş

Nitelikli dolandırıcılığa yönelik operasyonlarda 98 şüpheli yakalandı

09:22 - Asayiş

Kütahya'da tüp satılan iş yerindeki patlamada 3'ü ağır 8 kişi yaralandı

23:28 - Asayiş

Bilecik'te çıkan orman yangını kontrol altına alındı

22:48 - Asayiş

Bilecik'te çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

20:27 - Asayiş

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş, hicri yılbaşını kutladı

16:23 - Gündem

ABD ekonomisi 2025'in ilk çeyreğinde yüzde 0,5 küçüldü

16:18 - Ekonomi

Kremlin: Ukrayna ile yeni müzakerelerin tarihi, takas süreci bitince belirlenecek

16:13 - Dünya

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı kabul etti

16:07 - Gündem

Hafta sonu yurdun kuzey ve iç kesimlerinde yağış bekleniyor

16:03 - Gündem