?>

Bakan Akar, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Özbekistan Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev ile görüştü.

Dünya - 5 yıl önce

Taşkent

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Özbekistan Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev ile görüştü.

Resmi ziyaretleri kapsamında geldiği Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Akar, Özbekistan Savunma Bakanı Bahadır Kurbanov ve Özbekistan Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Viktor Mahmudov ile yaptığı görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı'na geçti.

Akar, burada Özbekistan Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev tarafından kabul edildi. Özbekistan Savunma Bakanı Bahadır Kurbanov'un da katıldığı görüşmede, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Mehmet Süreyya Er de hazır bulundu.

Akar, görüşmenin ardından Özbek gazetecilere yaptığı açıklamada, ata yurdu olarak nitelendirdiği topraklarda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Özbekistan'a önemli ve anlamlı bir ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Akar, "Çok olumlu görüşmeler yaptık." diye konuştu.

Akar, verimli geçen toplantılarda askeri eğitim ve iş birliğinin yanı sıra savunma sanayii konularını da ele aldıklarını bildirerek, şunları söyledi:

"Programımız kapsamında son olarak da değerli Cumhurbaşkanı Mirziyoyev tarafından kabul edildik. Kendilerine yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi sunma fırsatı bulduk. Gelecek dönem için son derece umut verici, ciddi taahhütler içeren görüşmelerimiz oldu. Temenni ediyoruz ki önümüzdeki dönemde yapacağımız çalışmalarla vardığımız mutabakatları gerçekleştirme imkanı bulacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bizlere verdiği talimat da bu yönde. Özellikle 2016'dan itibaren ülkelerimiz Cumhurbaşkanlarının vardıkları mutabakat kapsamında, çizdikleri çerçeve dahilinde biz bakanlar için çalışma alanları son derece geniş. Biz de bu çerçeve içinde verilen görevleri alnımızın akıyla başarmayı amaçlıyoruz. Buradaki kardeşlerimizle birlikte çalışarak, ortak çalışmalarla ihtiyaçların karşılanması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnanıyorum ki bu çalışmaların sonucunda başaracağız."

"Güçlü kardeşlik bağları"

Bakan Akar, Türkiye ve Özbekistan arasında tarihi dostluk ve kardeşlik bağlarının bulunduğunu bir kez daha hatırlatarak, hem askeri eğitim ve iş birliği hem de savunma sanayi alanlarında mevcut ilişkilerin artarak devam etmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.

İki ülke arasında güçlü kardeşlik bağlarına dayanan stratejik ortaklık bulunduğunu söyleyen Akar, birbirini seven iki devlet ve millet olarak ilişkileri daha da geliştirmek için çalıştıklarını aktardı.

Akar, bulunduğu her ülke için bir tehdit olan FETÖ ile mücadelede iş birliğinin önemine de değinerek, Özbekistan Savunma Bakanı Kurbanov ile imzaladıkları Askeri Mali İşbirliği Anlaşması ve Nakdi Yardım Uygulama Protokolü'nün de iki ülke silahlı kuvvetlerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Ömrünü adadığı cam kaşıklarla dünyaya açıldı

2020-10-27 15:06 - Çevre-Hayat

Aras Kargo'dan dağıtım altyapısına 1 milyar TL yatırım

2020-10-21 16:53 - Ekonomi

Bakım merkezlerinden hizmet alma şartlarında değişiklik

2020-10-21 10:41 - Gündem

Avrupa ülkelerinde Kovid-19 tedbirleri geri geliyor

2020-10-22 18:31 - Dünya

Real Madrid'de Zidane'ın geleceği bu maça bağlı

2020-10-22 18:36 - Spor

BBP'nin MKYK kadrosunda yeni isimler yer aldı

2020-10-22 20:01 - Siyaset

Türkiye'de son 24 saatte 2209 kişiye hastalık tanısı konuldu

2020-10-27 22:30 - Genel

Bakan Akar, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile görüştü

2020-10-27 22:36 - Dünya

Türkiye'nin yaş meyve ve sebze ihracatında ilk sıraları 'kiraz-vişne' ile 'domat

2020-10-25 15:51 - Ekonomi

Avrupa ülkeleri Kovid-19 salgınıyla mücadelede sınıfta kaldı

2020-10-27 16:42 - Genel

İlgili Haberler

Doç. Dr. Yiğit'e göre Afrika'da sömürgecilik bitmedi, sadece şekil değiştirdi

12:22 - Dünya

Yunan basınına göre Erdoğan-Trump görüşmesi Türkiye için kazanıma işaret ediyor

11:07 - Dünya

İsrail ordusu, son 24 saatte Gazze'ye 140'tan fazla hava saldırısı düzenledi

10:53 - Dünya

İsrail'in Yemen'e düzenlediği hava saldırılarında ölenlerin sayısı 9'a çıktı

08:37 - Dünya

Çin, Meksika'nın ticaret ve yatırım engellerine ilişkin soruşturma başlattı

06:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Doç. Dr. Yiğit'e göre Afrika'da sömürgecilik bitmedi, sadece şekil değiştirdi

12:22 - Dünya

İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 30,32'ye kadar düştü

12:13 - Ekonomi

Kışlık sebze üssü İzmir, üretim gücünü yerli çeşitlerle artıracak

12:07 - Ekonomi

Somali'nin ticaret kapısı Mogadişu Limanı, Türk şirketi tarafından işletiliyor

12:03 - Ekonomi

Yeşilay "bağımlılıkla mücadelede" dünyaya rol model oldu

11:57 - Gündem