?>

Bakan Akar: Doğu Akdeniz'deki hak ve menfaatlerin korunması için tüm tedbirler alındı

Milli Savunma Bakanı Akar, Doğu Akdeniz'deki hak, alaka ve menfaatlerin korunması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

Gündem - 5 yıl önce

Ankara

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz'deki hak, alaka ve menfaatlerin korunması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını vurguladı.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Akar, Genelkurmay Karargahı başta olmak üzere Kuvvet Komutanlıkları ve bölgedeki birlik komutanlarıyla video telekonferans yöntemiyle toplantı yaptı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın da video telekonferansla katıldığı toplantıda, Bakan Yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu ve Alparslan Kavaklıoğlu da hazır bulundu.

"Hiçbir oldubittiye izin verilmeyecek"

Süren faaliyetler hakkında birlik komutanlarından bilgi alarak talimatlar veren Bakan Akar, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanlarında sismik araştırma yapacak olan MTA Oruç Reis gemisiyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

MTA Oruç Reis sismik araştırma gemisine, Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca refakat ve koruma sağlandığını anımsatan Akar, Türkiye'nin deniz yetki alanlarındaki uluslararası hukuktan kaynaklanan hak, alaka ve menfaatlerini korumak için tüm gerekli tedbirlerin alındığını vurguladı.

Bakan Akar, Türkiye'nin Kıbrıs dahil Mavi Vatan'daki hak-alaka ve menfaatlerini korumakta azimli, kararlı ve muktedir olduğuna dikkati çekerek, Doğu Akdeniz'de Türkiye ve KKTC'nin yer almadığı hiçbir projenin yaşama şansı olmadığını ve bölgede hiçbir oldubittiye izin verilmeyeceğini ifade etti.

Terörle mücadele tavizsiz devam edecek

Teröristle mücadelenin tavizsiz devam edeceğini, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan tempo ve şiddette operasyonların süreceğini belirten Hulusi Akar, büyük bir dikkat ve titizlikle uygulanan Kovid-19 ile mücadelenin de kararlıkla devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

PFDK Trabzonspor'a ceza yağdırdı

2020-08-06 21:42 - Spor

Rusların 'turizmin başkentindeki' tatil özlemi sona erdi

2020-08-10 18:07 - Gündem

Rusya'da, ipotek oranlarının yüzde 7,5'e düşeceği tahmin ediliyor

2020-08-07 07:26 - Ekonomi

Bakan Akar: Doğu Akdeniz'deki hak ve menfaatlerin korunması için tüm tedbirler alındı

2020-08-11 19:12 - Gündem

Türkiye akıllı ulaşım sistemlerinde atağa geçecek

2020-08-05 16:47 - Ekonomi

Antalya'ya ilk Rus turist kafilesi geldi

2020-08-10 11:02 - Gündem

Konya'da koronavirüs tedbirleri kapsamında oyun parkları çadırla kapatıldı

2020-08-08 19:07 - Gündem

Keçiören Belediyesi, Kazak şair Abay İbrahim Kunanbayev'i unutmadı

2020-08-11 14:35 - Ekonomi

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Düşmanların üzerimizdeki baskısı çok ağır

2020-08-06 17:52 - Dünya

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne ziyaretçilerin ilgisi sürüyor

2020-08-06 18:07 - Gündem

İlgili Haberler

Hatay'da Küresel Sumud Filosu'nu "selamlama" etkinliği düzenlendi

18:52 - Gündem

Ankara'nın Çankaya ve Gölbaşı ilçelerindeki bazı mahallelere su verilemeyecek

18:12 - Gündem

Marmara Denizi'nde 5 ve 4 büyüklüğünde depremler

17:52 - Gündem

Uzmanlar Marmara Denizi'ndeki depremi değerlendirdi

17:42 - Gündem

"Milli Anadolu Ankası-2025" tatbikatı Konya'da icra ediliyor

15:52 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Rümeysa Öztürk'ün gözaltına alınmasında özel bir birim kullanmış

19:57 - Dünya

IMF küresel enflasyonda 'karışık bir tablo'ya işaret etti

19:23 - Ekonomi

TürkŞeker'in şeker pancarı alım fiyatı ton başına 3 bin 100 lira olarak güncellendi

19:08 - Ekonomi

Hatay'da Küresel Sumud Filosu'nu "selamlama" etkinliği düzenlendi

18:52 - Gündem

Uğurcan Çakır, Şampiyonlar Ligi'nde haftanın 11'ine seçildi

18:42 - Spor