?>

Bahçeli: 16 Nisan’da Avrupa’da rejim değişikliğinin ilk adımı atılacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "16 Nisan’da Türkiye’de hükümet sistemi değişecek, Avrupa’da ise rejim değişikliğinin ilk adımı atılacaktır. Evet, meselenin özü budur" dedi.

Siyaset - 9 yıl önce

Yazılı bir açıklama yapan MHP lideri Bahçeli, "On sekiz maddeden oluşan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin TBMM’de kabulü 21 Ocak 2017’dir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin omurgasını teşkil eden anayasa değişikliğinin oylanacağı referandum tarihi de 16 Nisan 2017’dir. Değişen, değişecek olan rejim olmayıp hükümet sistemidir. Yeni sistem inşasının demokratik yollarla sağlanacak olması da büyük kazançtır.

Ülke ve dünya gündemi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne kilitlenmiş, tartışmalar keskinleşmiş, tahrik ve tahripkar bakışlar kamçılanmıştır. İbn-i Sina boşuna söylememiş; hiç kimse görmek istemeyen kadar kör değildir. Şu sıralar bakan ama görmeyenlerin sayısı ne çoktur! Türk milleti meşru ve egemen iradesiyle hükümet etme sistemini değiştirecektir. Peki Avrupa niye kaynamakta, niye kayış atmaktadır? Hadi CHP, HDP, FETÖ, PKK, PYD-YPG, DHKP-C, eli kanlı aydınlıkçılar itiraz ediyor da, Avrupa ülkelerine ne oluyor, onlar niye hopluyor? İnanıyorum ki, Türkiye’de yapılacak sistem değişikliği Avrupa’nın demokratikleşmesinde teşvik edici rol oynayacak, ilham verecektir.

Anayasal monarşiyle yönetilen ülkelerin gerçek demokrasiyle buluşup prangalarından kurtulmasına 16 Nisan Referandumu öncü olacaktır" ifadelerini kullandı.

HOLLANDA’DAKİ TÜRKLERE SESLENDİ

Hollanda’nı ’evet’ten neden rahatsız olduğunu soran Bahçeli, "Atını nallayıp itini yallayarak vatandaşlarımızın üzerine salan ve saldıran Hollanda niye rahatsızdır? Bu vahşilik, bu vandallık niyedir? 16 Nisan’dan sadece Hollanda mı çekinmektedir? Elbette hayır! Kral ve kraliçelerin elinde bulunan Avrupa ülkelerini korku sarmıştır. Belçika, Danimarka, İspanya, Norveç, İsveç ve de içten içe Birleşik Krallık Türkiye’nin kendi iradesiyle sistem değiştirmesinden ürkmüştür.

Hollanda’da 15 Mart’ta yapılacak seçimler demokratikleşme için milat,rejim değişikliğinin kıvılcımını çakması açısından da tarihi fırsattır. Bu vesileyle Hollanda’da yaşayan soydaşlarımıza, vatandaşlarımıza sesleniyorum: Türkiye-Hollanda ilişkilerini gerenleri sandıkta unutmayın! Türk milletine hakaret eden, kötü söz sarfeden, barbarlık ve kaba güçle insanımıza, değerlerimize saldıran partilere taviz ve onay vermeyin. Şayet Türk ve Türkiye düşmanlığını meslek edinmiş partilerde Türk soylu aday varsa çekilmesi, demokratik tepkisini göstermesi temennimdir" dedi.

"AVRUPA’NIN DEMOKRATİKLEŞMEYE İHTİYACI KAÇINILMAZ VE ERTELENEMEZ BOYUTTADIR"

Türk milleti evet dedikçe, Avrupa ülkelerinin titreyip tökezlediğini anlatan Devlet Bahçeli, "Avrupa kendine bakmalı, asırlık monarşik yönetimlerin tasallut ve ambargosundan kurtulmayı denemeli, bunu da başarabilmelidir. Hasta olanın şifa dağıtması, reçete yazması akıl ve mantık dışıdır. Avrupa ağır hastadır,Hollanda komadadır ve kriz üstüne kriz geçirmektedir.

Türk milleti 16 Nisan’da sandığa gidecektir. Hiç kimse, hiçbir sözde demokrasi ve özgürlük şampiyonu gocunmasın, gücenmesin, işine baksın. Son yurdumuzdan yayılacak milli irade ve demokrasi depremi yaşlı kıtayı çatır çatır sallayacak, sonunda acı gerçekleriyle yüzleştirecektir. Son tahlilde, Avrupa’nın demokratikleşmeye ihtiyacı kaçınılmaz ve ertelenemez boyuttadır. 16 Nisan bu nedenle küresel de önemdedir. Diyorum ki, bu ülke için yeminimiz var, vazgeçilmez. Devlet için evet, millet için evet, Cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet. Türk milleti evet dedikçe, Avrupa ülkeleri titreyip tökezliyor. Tahtlar sallanıyor, taç giyenlerin yüzleri sararıp yüreklerine korku düşüyor. 16 Nisan’da Türkiye’de hükümet sistemi değişecek, Avrupa’da ise rejim değişikliğinin ilk adımı atılacaktır. Evet, meselenin özü budur" ifadelerini kullandı.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Soylu Lice'deki operasyon bölgesinde bilgi aldı

2017-03-09 13:52 - Gündem

Ses dalgası ile burun operasyonu

2017-03-11 13:52 - Sağlık

'Tüm engellemelere rağmen Rotterdam'a gideceğim'

2017-03-10 03:42 - Gündem

Bahçeli: 16 Nisan’da Avrupa’da rejim değişikliğinin ilk adımı atılacak

2017-03-14 03:17 - Siyaset

İşten çıkartıldığı belediyeye pompalı tüfekle ateş etti

2017-03-09 23:27 - Asayiş

Cumhurbaşkanı’na suikast girişimi davasında ara karar |Muğla haberleri

2017-03-11 22:52 - Asayiş

Google Pixel donanım sorunları yaşıyor!

2017-03-10 06:37 - Teknoloji

'Türkiye mevcut yönetim sistemiyle yoluna devam edemez'

2017-03-11 19:42 - Gündem

Hamile kadını önce gasp ettiler sonra araçtan attılar

2017-03-09 13:52 - Asayiş

Kasayı açamayan hırsız kamera kayıtlarının olduğu bilgisayarı götürdü

2017-03-11 13:42 - Asayiş

İlgili Haberler

11. Yargı Paketi'nin yılbaşından önce yasalaşması planlanıyor

11:23 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Dünya Türk Dili Ailesi Günü kapsamında Üç Kademe Toplantısı'na katıldı

23:43 - Siyaset

Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti

19:52 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 23 yıllık iktidarlarımız boyunca hep gençlerle omuz omuza yürüdük

18:27 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP Genel Başkanı Özel'in cemevleriyle ilgili açıklamalarına te

14:22 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kırgızistan'dan Türk yatırımcılara işbirliği çağrısı

14:32 - Ekonomi

Serie A'da Inter zirvenin yeni sahibi oldu

14:27 - Spor

AB Komisyonu: Gazze'ye yardım damla damla değil, sel gibi akmalı

14:22 - Dünya

Mettler-Toledo hakkında rekabet soruşturması başlatıldı

14:17 - Ekonomi

Volkswagen, 88 yıllık tarihinde ilk kez Almanya'daki bir fabrikasını kapatıyor

14:13 - Ekonomi