Baharın tonlarına bürünen Akdamar Adası 'Badem Çiçeği Festivali'ne hazırlanıyor

İlkbaharda badem ağaçlarının çiçek açmasıyla ziyaretçi yoğunluğunun yaşandığı Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda "3. Badem Çiçeği Festivali" düzenlenecek

Magazin - 10 ay önce

Van
Yılın her döneminde ayrı güzelliğe bürünen Akdamar Adası, bugünlerde çiçek açan badem ağaçları, Van Gölü'nün maviliği ve yemyeşil doğasıyla seyrine doyumsuz manzara sergiliyor.
Gevaş ilçesinden 20 dakika süren tekne yolculuğunun ardından ulaşılan ada, Artos Dağı'nda henüz erimeyen kar örtüsü ve badem ağaçlarının oluşturduğu renk cümbüşüyle ziyaretçilerini ağırlıyor.
Yılın bu ayında Van Gölü ve gökyüzünün maviliğiyle bütünleşen ada yarın başlayacak olan "3. Badem Çiçeği Festivali"ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.
Valilik, Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı, Van Ticaret ve Sanayi Odası ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliğiyle iki gün sürecek festivalin hazırlıkları tamamlandı. tamamlandı.

Kano ve yelken gösterilerinin yapılacağı festivalde, konser, yöresel yemek tanıtımı ve şiir dinletisi gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Festival kapsamında gerçekleştirilecek foto safari ile adaya gidecek yüzlerce fotoğrafsever, iki gün boyunca ada ve üzerindeki tarihi mekanları karelerine yansıtacak.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Şahin, kentin en çok ziyaret edilen yerlerinden birinin Akdamar Adası olduğunu söyledi.

Adanın tarihi, mimarisi ve doğal güzelliklerini dünyaya tanıtmak için çalışma yürüttüklerini belirten Şahin, "Akdamar Adası'nı en güzel şekilde tanıtmak adına Badem Çiçeği Festivali'ni düzenlemeye karar verdik. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek festivalde hazırlıkları tamamladık. Adanın eşsiz manzarasının yanı sıra badem çiçeklerini tanıtmak ve marka değerini arttırmak açısından çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

Festivalin iki gün süreceğini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:
"Yerli ve yabancı turistler Gevaş ilçesinde bulunan iskeleden teknelerle adaya taşınacak. Festival kapsamında konserler, halk oyunları gösterileri, çocuk etkinlikleri, yöresel yemek tanıtımı, kano ve yelken gösterileri yapılacak. Bakanlığımız adaya giriş ücretlerinde destek oldu. İskeleden adaya taşınma konusunda ise vatandaşlarımız ücretlerini kendileri karşılayacak."

"Herkesin bu eşsiz manzarayı görmesini istiyoruz"

Rize'den gelen Havva Bulut ise "Uzun zamandır Akdamar Adası'nı görmeyi planlıyordum. Çiçeklerin açtığı ve etrafın şenlendiği muazzam bir ortamla karşılaştım. Doğru zamanda geldiğimi düşünüyorum. 5 yıl önce kışın gelmiştim. Şu an duygularımı tarif edemiyorum. Cennetten bir köşeyi andıran adada güzel vakit geçirdik." diye konuştu.

Adanın doğasına hayran kaldığını dile getiren Ayşegül Özbek de "Van'ın en güzel yerlerinden biri olan Akdamar Adası'nı fotoğrafladık. Havaların ısınmasıyla açan badem çiçekleri, muazzam bir ortamın oluşmasını sağladı. Herkesin festivale gelip bu eşsiz manzarayı görmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Fotoğrafçı Turan Keve, "Akdamar Adası, çiçekler açtığında ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Adanın tanıtımı için daha fazla festivallerin düzenlenmesi önemli. Ada, her sene ziyaretçi akınına uğruyor. Her mevsim ayrı bir güzelliği var." dedi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Usta yönetmen Derviş Zaim: Hikaye anlatma geleneğini devam ettirmemiz lazım çünkü hikaye ilaçtır

2025-04-15 16:08 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in katliamlarına sessiz kalmak bu suça ortak olmaktır

2025-04-11 16:07 - Siyaset

Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda temaslarda bulundu

2025-04-11 19:28 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in katliamlarına sessiz kalmak bu suça ortak olmaktır

2025-04-11 19:33 - Siyaset

Hastaneden TBMM Başkanvekili Önder'in sağlık durumuna ilişkin açıklama

2025-04-17 11:33 - Gündem

Panathinaikos, milli basketbolcu Cedi Osman'ın sözleşmesini 2027'ye kadar uzattı

2025-04-15 17:19 - Spor

Baharın tonlarına bürünen Akdamar Adası 'Badem Çiçeği Festivali'ne hazırlanıyor

2025-04-18 12:28 - Magazin

Kızılırmak Deltası'ndaki Galeriç Ormanları su düğün çiçekleriyle kaplandı

2025-04-15 13:03 - Çevre-Hayat

Döşemealtı Devlet Hastanesi uzman doktorlarıyla tam donanımlı hizmet veriyor

2025-04-15 15:33 - Sağlık

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Zirai dondan 34 il farklı ölçülerde etkilendi

2025-04-16 15:42 - Ekonomi

İlgili Haberler

Dede mesleği Ramazan davulculuğunu baba oğul yaşatıyor

13:43 - Magazin

Türkiye'de geçen yıl 9 bini aşkın kişi 'ikinci bahar'ında evliliğe adım attı

12:23 - Magazin

Bartın'da sanayi esnafının çalışma masası 1967 model Mercedes

12:12 - Magazin

Gaziantep'te kurulan 'Ramazan Sokağı'na yoğun ilgi

00:03 - Magazin

Yanından ayırmadığı kuzusunu parka da misafirliğe de götürüyor

14:28 - Magazin

Günün Manşetleri

Kimya sektöründen şubatta 2,3 milyar dolarlık ihracat

16:03 - Ekonomi

Sakarya'nın iki aylık ihracatı 1 milyar dolara yaklaştı

15:58 - Ekonomi

Rusya: İran'a karşı savaş, nükleer silah üretimine yönelik eylemleri canlandırabilir

15:53 - Dünya

Otomotiv endüstrisi şubat ayında 3,5 milyar dolarla en fazla ihracat yapan sektör oldu

15:47 - Ekonomi

Türk Telekom, Mobil Dünya Kongresi'nde son teknoloji ürünlerini sergiliyor

15:43 - Ekonomi