?>

BAE'nin ilk astronotu Al Mansoori, Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu değerlendirdi

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ilk astronotu Hazzaa Al Mansoori, Alper Gezeravcı'nın Türkiye'yi çok iyi temsil ettiğini belirterek, "Umarım gelecekte birlikte uçarız." dedi.

Teknoloji - 6 saat önce

Berlin

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ilk astronotu Hazzaa Al Mansoori, Alper Gezeravcı'nın Türkiye'yi çok iyi temsil ettiğini belirterek, "Uzaydan gönderdiğin mesajın gerçekten etkili olduğunu düşünüyorum. Bu mesaj sadece Türkiye için değil, tüm bölge ve dünya için önemli. Umarım gelecekte birlikte uçarız." dedi.

????

Uzay görevini 2019'da gerçekleştirerek BAE'nin ilk astronotu olan Al Mansoori, Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilen teknoloji fuarı GITEX Europe 2025'te konuştu.

GITEX'in farklı bölgelerden şirketlerin teknolojilerini sergilemeleri için iyi bir fırsat olduğunu vurgulayan Al Mansoori, etkinlikteki "Dubai Digital" standında Dubai için geliştirilen yapay zeka uygulamalarının tanıtıldığını söyledi.

Al Mansoori, GITEX'te BAE'nin ilk kadın astronotu Nora Al Matrooshi ile birlikte Muhammed bin Raşid Uzay Merkezi'ni temsil ettiklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Merkezimiz daha çok uzay sektörü ve yer gözlem uyduları gibi alanlarla ilgileniyor. GITEX'te uydularımızdan gelen verileri analiz ederek yapay zeka ve teknolojiyi nasıl uyguladığımızı ve bu verileri tarımdan şehir planlamasına ve afet yönetimine kadar farklı alanlarda nasıl kullandığımızı gösteriyoruz. Bu kullanımı sadece Dubai'de değil, dünyanın farklı bölgelerinde de yapıyoruz. Libya'daki sel felaketi ve birkaç yıl önce Japonya'da yaşanan depremle ilgili işbirliği yaptık ve yapay zekanın analiz ettiği tabloyu onlara sunduk."

"Gerçekten harika bir adam ve Türkiye'yi çok iyi bir şekilde temsil etti"

BAE'nin 4 astronotu olduğunu belirten Al Mansoori, BAE'den uzaya giden ilk astronot olduğunu anımsattı. Al Mansoori, 2019'daki uzay görevinin 1 hafta sürdüğünü ifade ederek, görev kapsamında 15'ten fazla deney gerçekleştirdiğini söyledi.

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın arkadaşı olduğunu anlatan Al Mansoori, "Johnson Uzay Merkezi'nde tanıştım. Eğitimi sırasında ve uçuşundan önce birkaç kez görüştüm. Gerçekten harika bir adam ve Türkiye'yi çok iyi bir şekilde temsil etti. Zeki ve mütevazı bir adam. Yakın zamanda kendisiyle Yeni Delhi'deki konferanslardan birinde (Küresel Uzay Araştırmaları Konferansı-GLEX) birlikte çalıştım." diye konuştu.

Al Mansoori, GLEX'te Gezeravcı'yla birlikte dünyaya uzaydan bakış açılarını ve deneylerini paylaştıklarına işaret ederek, "İnsanlı uzay uçuşunun ve ülkeden uzaya giden ilk astronot olmanın önemini paylaştık. Bunun, uzayın hayati öneme sahip bir sektör olduğunu gösterdiğini ve gelecek nesillere ilham verdiğini söyleyebilirim." değerlendirmesinde bulundu.

AA aracılığıyla Gezeravcı'ya mesaj

Gezeravcı'ya AA aracılığıyla mesaj gönderen Al Mansoori, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kariyerinde bol şans diliyorum. Türkiye'yi çok iyi bir şekilde temsil ettin. Uzaydan gönderdiğin mesajın gerçekten etkili olduğunu düşünüyorum. Bu mesaj sadece Türkiye için değil, tüm bölge ve dünya için önemli. Teknoloji için uzaya gitmek ve uluslararası ortaklar olarak birlikte yürümek gerçekten önemli. Bol şans dilerim. Umarım gelecekte birlikte uçarız."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Avrupa Güreş Federasyonu'nda ilk Azerbaycanlı üye: Yusif Abbasov

2025-05-24 07:06 - Özel Haber

Yapay zeka ASELSAN'a kazandırdı

2025-05-23 00:02 - Teknoloji

Carlo Ancelotti Real Madrid'e veda edecek

2025-05-24 00:42 - Spor

Şampiyon Galatasaray, son 48 saatte 155 milyon lira ciro yaptı

2025-05-20 20:17 - Spor

KIZILELMA'dan PT-4 AB kalkışlı aerodinamik sistem tanımlama testi

2025-05-22 01:28 - Teknoloji

Çin'in uzay istasyonundaki yeni taykonot ekibi ilk uzay yürüyüşünü yaptı

2025-05-22 18:03 - Teknoloji

Ekvador'da seçimleri kazanan devlet başkanı Daniel Noboa yemin etti

2025-05-25 08:18 - Dünya

Alg biyoteknolojisi alanında faaliyet gösteren kadın girişimci yurt dışına açılmayı hedefliyor

2025-05-22 13:57 - Teknoloji

Bursaspor Yörsan Erkek Basketbol Takımı, play-in'den zaferle ayrılmak istiyor

2025-05-23 17:18 - Spor

Dışişleri İsrail’in Cenin’i ziyaret eden diplomatlara ateş açmasını kınadı

2025-05-21 18:52 - Gündem

İlgili Haberler

Dijital dolandırıcılığı önlemede yenilikçi çözümler öne çıkıyor

16:42 - Teknoloji

ASELSAN, Tekno Macera Tırı'yla çocukları teknoloji yolculuğuna çıkarıyor

15:03 - Teknoloji

Bakan Kacır: İMECE 2, İMECE 3 ve Türksat 7A'yı hayata geçirmek için gayret gösteriyoruz

17:13 - Teknoloji

GITEX Europe, 67 ülkeden teknoloji şirketlerine ev sahipliği yaptı

12:58 - Teknoloji

MEB'in robot yarışması için öğrenciler 17 yılda 32 bin robot yaptı

11:52 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Sivasspor Kulübü Başkanı Bahattin Eken'den istifa çağrılarına yanıt

17:38 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü

16:12 - Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun'dan, Necip Fazıl Kısakürek'i anma mesajı

15:28 - Gündem

Ankara için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

15:08 - Gündem

Trabzonsporlu futbolcu Cihan Çanak'ın adalesinde yaralanma tespit edildi

15:02 - Spor