?>

BAE, İsrail üzerindeki boykotu kaldırdı

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan, İsrail ile yapılan normalleşme anlaşması kapsamında, Tel Aviv'e uygulanan boykot kararının lağvedildiğini duyurdu.

Dünya - 5 yıl önce

İstanbul

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan, İsrail ile yapılan normalleşme anlaşması kapsamında, Tel Aviv'e uygulanan boykot kararının lağvedildiğini duyurdu.

BAE'nin resmi ajansı WAM'da yer alan habere göre Al Nahyan, İsrail'i boykota yönelik 1972'de çıkarılan ve bugüne kadar uygulamada olan 15. yasayı İsrail ile varılan barış anlaşması çerçevesinde lağvetti.

Haberde, boykotun kaldırılmasının, İsrail ile diplomatik ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, ortak bir yol haritasının başlatılması kararından sonra geldiği kaydedildi.

Haberde, boykotu lağvetme kararından sonra BAE'li şirketlerin veya iş insanlarının İsrail ile herhangi bir anlaşma yapmalarının önünün açıldığı aktarıldı.

İsrail-BAE normalleşme anlaşması

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos'ta İsrail ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

ABD, İsrail ve BAE adına yapılan ortak açıklamada, İsrailli ve BAE'li yetkililerin gelecek haftalarda bir araya gelerek yatırım, turizm, kültür, doğrudan uçuşlar, güvenlik, telekomünikasyon, teknoloji, enerji, sağlık, kültür, çevre, karşılıklı elçiliklerin açılması konularında ikili anlaşmalar imzalayacağı kaydedilmişti.

Anlaşmanın duyurulmasının ardından İsrail istihbarat servisi Mossad’ın Başkanı Yossi Cohen de geçen hafta ilk kez resmi bir şekilde Abu Dabi'ye giderek, BAE Ulusal Güvenlik Müsteşarı Şeyh Tahnun Bin Zayid Al Nahyan ile bir araya gelmişti.

BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasını imzalayan 3. Arap ülkesi oldu.  

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Yarım asırlık lokumcudan 'biberli lokum'

2020-08-25 15:21 - Çevre-Hayat

Terör örgütü PKK/KCK'nın örgütsel iletişimdeki isim oyunu iddianamede

2020-08-26 14:11 - Asayiş

Putin, Mihriban Aliyeva'yı doğum günü vesilesiyle kutladı

2020-08-28 07:25 - Özel Haber

Beyşehir Gölü'ndeki balıkçıların emek dolu mücadelesi

2020-08-23 15:11 - Çevre-Hayat

77. Venedik Film Festivali'ne doğru

2020-08-25 20:46 - Kültür Sanat

Adana karpuzu coğrafi işaret tescil belgesi aldı

2020-08-28 19:26 - Ekonomi

BAE, İsrail üzerindeki boykotu kaldırdı

2020-08-29 15:56 - Dünya

2020-2021 sezonu hakem ve gözlemci klasmanları belirlendi

2020-08-27 21:46 - Spor

Arap dünyasından Türkiye'ye doğal gaz keşfi tebriği

2020-08-23 02:05 - Dünya

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: Sosyal Koruma Kalkanı kapsamındaki desteklerimiz 31 milyar lirayı aştı

2020-08-28 01:02 - Siyaset

İlgili Haberler

BM, Lübnan'daki barış gücü UNIFIL'in sonlandırılmasına oy birliğiyle karar verdi

20:52 - Dünya

Türkiye'nin Doha Büyükelçiliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu düzenlendi

20:33 - Dünya

Sanatçılar, politikacılar, gazeteciler, doktorlar ve aktivistler Gazze'ye doğru yola çıkmaya ha

19:07 - Dünya

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Cook, görevden alınmasını engellemek için Trump'a dava açtı

19:03 - Dünya

İsrail, Yemen'in başkenti Sana'ya hava saldırısı düzenledi

18:22 - Dünya

Günün Manşetleri

BM, Lübnan'daki barış gücü UNIFIL'in sonlandırılmasına oy birliğiyle karar verdi

20:52 - Dünya

Emine Erdoğan: Bu büyük festivalin hayırlara vesile olmasını diliyorum

20:38 - Gündem

Türkiye'nin Doha Büyükelçiliğinde 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu düzenlendi

20:33 - Dünya

Çekmeköy'de tırın jandarma aracına çarptığı kazada 5 kişi yaralandı

20:28 - Gündem

Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu

20:23 - Spor