?>

Azerbaycan: Ermenistan'ın amacı barış anlaşmasının imzalanmasını geciktirmek

Dünya - 3 yıl önce

Bakü

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Uluslararası Askeri İşbirliği Dairesi Başkanı Tümgeneral Hüseyin Mahmudov, Ermenistan ordusunun sınırda Azerbaycan mevzilerini düzenli olarak ateş altına almasının asıl amacının, barış anlaşması imzalanmasını, aynı zamanda işgalden kurtarılmış bölgelerde yürütülen geniş çaplı imar ve yeniden yapılandırma çalışmalarını geciktirmek olduğunu bildirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Mahmudov, Azerbaycan Cumhuriyeti'nde akredite olan yabancı askeri ataşelere Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde gerçekleştirdiği büyük çaplı provokasyonlar hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Mahmudov, "Ermenistan tarafının son zamanlarda söz konusu istikametlerde Azerbaycan mevzilerini düzenli olarak ateş altına almasının asıl amacının, barış anlaşması imzalanmasını, aynı zamanda işgalden kurtarılmış bölgelerde yürütülen geniş çaplı imar ve yeniden yapılandırma çalışmalarını geciktirmek olduğunu" belirtti.

Azerbaycan'ın 10 Kasım 2020 tarihli üçlü bildiriye bağlı olduğunu, sınırların belirlenmesi ve çizilmesi çalışmalarına başlanması ve iki ülke arasında barış anlaşması imzalanmasıyla bölgede huzurun tesis edilmesinden yana olduğunu ifade eden Mahmudov, karşı tarafın ise tam tersine, Azerbaycan topraklarına, birliklerin ikmal yollarına mayın döşeyerek bildiriye aykırı davranışlar sergilediğini kaydetti.

Mahmudov, Ermenistan'ın dünkü provokasyonları sonrasında Azerbaycan tarafından alınan cevap tedbirlerinin birliklerini ve işgalden kurtarılan bölgelerde imar çalışmalarında yer alan sivillerin güvenliğini sağlamaya yönelik olduğunu, çatışma ve kayıplardan Erivan yönetiminin sorumlu olduğunu vurguladı.

Ermenistan ordusu dün akşam saatlerinde sınırın Daşkesen, Kelbecer ve Laçın istikametlerinde geniş kapsamlı provokasyonda bulunmuş, Ermeni birliklerce Azerbaycan ordusunun mevzileri arasındaki arazilere ve yollara mayın döşenmişti. Bu durumu önlemek için Azerbaycan birliklerince alınan tedbirler neticesinde çatışmalar başlamıştı.

Yaşananların, 2. Karabağ Savaşı sonrasında Ermenistan ve Azerbaycan arasında meydana gelen en büyük çatışma olduğu belirtiliyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Kurum'dan yeni sosyal konutlara ilişkin paylaşım

2022-09-11 17:22 - Gündem

Otomotiv endüstrisinin ağustos ayı ihracatı 2,3 milyar dolar oldu

2022-09-06 14:42 - Ekonomi

Azerbaycan: Ermenistan'ın amacı barış anlaşmasının imzalanmasını geciktirmek

2022-09-13 11:08 - Dünya

Fransa ve GKRY, kriz durumunda Fransızların tahliyesine ilişkin anlaşma imzaladı

2022-09-09 22:32 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hırvatistan Başbakanı Plenkovic'i kabul etti

2022-09-08 18:08 - Dünya

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Milanovic: Türkiye ile ticarette 1 milyar doları aşmayı hedefliyoruz

2022-09-08 18:43 - Ekonomi

Avrupalılar ekonominin gidişatından kaygılı

2022-09-06 16:15 - Dünya

SunExpress, ekiplerini yeni üslerine geçiş sürecinde destekleyecek

2022-09-08 12:08 - Ekonomi

Kraliçe Elizabeth'in oğlu Charles "İngiltere Kralı" oldu

2022-09-08 21:44 - Dünya

Emine Erdoğan, TİKA'nın yeniden inşaatını tamamladığı Annelik Merkezi'ni ziyaret etti

2022-09-07 16:58 - Gündem

İlgili Haberler

İsrail ordusu, ateşkese rağmen Gazze’de 4 Filistinliyi öldürdüğünü duyurdu

22:48 - Dünya

Suriye'de PKK/YPG'nin döşediği mayının patlaması sonucu bir çocuk hayatını kaybetti

22:42 - Dünya

Beyaz Saray, ABD'nin Gazze'de geçici bir askeri üs kurmayı düşündüğü iddiasını yalanladı

22:32 - Dünya

ABD Başkanı Trump ile Şara arasında Oval Ofis'teki esprili sohbet sosyal medyada gündem oldu

21:33 - Dünya

İsrail, Lübnan'ın güneyine topçu saldırıları düzenledi

21:27 - Dünya

Günün Manşetleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından, CHP Genel Başkanı Özel'in iddialarına ilişkin açıklama

01:48 - Gündem

RTÜK üyelikleri için yapılan seçime ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:48 - Gündem

EURO 2028'de açılış maçına Cardiff, finale Londra ev sahipliği yapacak

00:12 - Spor

Kağıthane'de apartman dairesinde çıkan yangında 1 kişi yaralandı

23:42 - Asayiş

Beyaz Saray, ekim ayı enflasyon ve istihdam verilerinin açıklanmayabileceğini duyurdu

23:13 - Ekonomi