?>

Azerbaycan'da düzenlenen COP29, yoğun katılımla dikkati çekiyor

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı (COP29) yüksek katılım ve düzeni ile dikkati çekiyor.

Dünya - 6 ay önce

Bakü

İklim değişikliği konularının konuşulduğu dünya çapındaki en önemli organizasyonlardan biri olan COP29'a, 169 ülkeden 72 bin kişi katılıyor.

Konferans, Bakü Olimpiyat Stadyumu'nun içinde ve çevresinde kurulan geçici alanlarda gerçekleştiriliyor. Katılımcılar, Azerbaycan tarafından sağlanan özel otobüslerle konferans alanına ulaştırılıyor.

49 hektarlık alanda toplam 110 bin metrekarelik prefabrik yapılar ve çadırlardan oluşan, BM'nin yetkisindeki Mavi Bölge'de COP29 başlıca toplantıları ve müzakereler gerçekleştiriliyor.

Yeşil Bölge olarak nitelendirilen ve Azerbaycan'ın yetkisinde olan 8 hektarlık alanda, toplam 36 bin metrekarelik yapılarda ise kamu ve sivil toplum kuruluşlarının çevreyle ilgili projeleri sergileniyor.

Şehir merkezindeki belirli alanlardan otobüslerle stadyuma taşınan katılımcılar alanda geleneksel Azerbaycan müziği ile karşılanıyor. Güvenliğin hem Azerbaycan hem de BM ekiplerince yapıldığı alanda katılımcılar sıkı denetim sonrasında içeri alınıyor.

Görevlilerce ilgili alanlara yönlendirilen katılımcılar, hem tabelaları hem de monitörleri takip ederek istedikleri toplantı salonlarına ulaşabiliyor. Söz konusu organizasyonun en az sorunla atlatılabilmesi için Azerbaycanlı 3 bin gönüllü de katılımcılara yardımcı oluyor.

Azerbaycan kültürü tanıtılıyor

Giriş alanından toplantı salonuna uzanan koridorlarda, Azerbaycan Tarih Müzesinin envanterinde bulunan, ülke tarihine ait eski objeler sergileniyor.

Etkinliklerin yapıldığı salonlar, Azerbaycan'ın tarih, edebiyat ve kültürüne özgü Karabağ, Natavan, Muğam, Nizami, Nesimi, Şirvan ve Buta gibi isimlerle isimlendirildi.

Konferansı 3 binden fazla gazeteci takip ediyor

Konferansı, farklı ülkelerden 3 binden fazla gazeteci takip ediyor. Gazeteciler, medya için ayrılan üç büyük alanda çalışmalarını yapıyor. Bazı televizyonlar da alanda kurulan stüdyolarında program hazırlıyor ve canlı yayınlarını yapıyor.

COP29 kapsamında kurulan ülke pavilyonları da büyük ilgi görüyor. Ülkelerin iklim değişiklikleriyle mücadele çözümlerinin anlatıldığı pavilyonlar ziyaretçi akınına uğruyor.

İklim aktivistleri, pavilyonlarda pankart açarak yaşanan sorunlara dikkat çekip İsrail'in Filistin'e saldırılarının durdurulması çağrısında bulunuyor.

Etkinlikte yöresel kıyafetlerle yer alan katılımcılar da yoğunluğun yaşandığı koridorlara renk katıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Van ile Hakkari'nin yüksek kesimlerinde kar ve sis etkili oldu

2024-11-11 12:22 - Gündem

Ticaret Bakanı Bolat, Bakanlığının bütçe görüşmelerinde soruları cevapladı

2024-11-13 00:28 - Ekonomi

HÜRJET'in ikinci prototipi, ilk uçuşunu başarıyla tamamladı

2024-11-12 19:47 - Teknoloji

Düzce Depremi'nde hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi

2024-11-12 14:47 - Gündem

Van'da 2 bin çiftçiye 200 bin koyun verildi

2024-11-13 15:17 - Çevre-Hayat

İsrail'in Lübnan'ın Sur kentine düzenlediği hava saldırısında 14 kişi yaralandı

2024-11-07 20:12 - Dünya

Elif öğretmen sayesinde atletizme başlayan Erzurumlu kızlar başarıya koşuyor

2024-11-12 11:53 - Çevre-Hayat

ABD seçimlerinde Cumhuriyetçiler, Kongre'de üstünlüğü sağladı

2024-11-14 09:28 - Dünya

Elon Musk'ın İtalyan yargıçları eleştirmesi, İtalya'da tepkilere yol açtı

2024-11-12 23:22 - Dünya

Maltepe Belediyesine grev kararı asıldı

2024-11-11 10:17 - Gündem

İlgili Haberler

Arjantin'in güneyindeki 7,4'lük depremin ardından tedbirler alındı

09:43 - Dünya

İran: ABD'nin yaptırım ve tehditleri, müzakerelerdeki ciddiyetine ilişkin güvensizliği artırdı

09:37 - Dünya

İngiltere'de yerel seçimler ve milletvekili ara seçiminin galibi aşırı sağcılar oldu

09:32 - Dünya

Nike ve Adidas'ın da aralarında bulunduğu ayakkabı üreticileri Trump'tan tarife muafiyeti istedi

01:17 - Dünya

Amazon'un kurucusu Bezos, 25 milyon adet hisse satmayı planlıyor

01:12 - Dünya

Günün Manşetleri

Bakan Güler, Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Gurbanov'u kabul etti

10:47 - Gündem

Guardiola, Manchester City'nin ardından teknik direktörlüğe ara verecek

10:27 - Spor

Samsunspor, Süper Lig'de yarın Eyüpspor'u konuk edecek

10:03 - Spor

Sarıyer'de çöken yol trafiğe kapatıldı

09:53 - Asayiş

Beşiktaş,
Süper Lig'de yarın Fenerbahçe'ye konuk olacak

09:47 - Spor