?>

Avusturya’da Müslümanlara ait kurumların fişlendiği 'İslam Haritası' çevrim dışı oldu

Avusturya’da Müslümanlara ait kurumların detaylı bilgilerine yer vermek suretiyle fişlendiği "İslam Haritası" adı verilen dijital uygulama, farklı çevrelerden gelen ciddi tepkiler üzerine çevrim dışı oldu.

Dünya - 4 yıl önce

Burgenland

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz iktidarınca kurulan Siyasal İslam Dokümantasyon Merkezinin, Prof. Dr. Ednan Aslan ve ekibine yaptırdığı dijital "İslam-Landkarte (İslam Haritası)" uygulaması şu an için çalışmıyor.

Uygulamanın bulunduğu www.islam-landkarte.at internet sitesinde açıklama yapan Aslan, çalışmanın siyasi tartışmalara yol açmasından ve bazı aşırı sağcı gruplar tarafından kötüye kullanılmasından duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Prof. Aslan, amacının ülkedeki farklı İslami oluşumları her yönüyle ele alan bir çalışma ortaya koymak olduğunu savundu.

Aslan, söz konusu dijital haritanın kullanımdan kaldırılıp kaldırılmadığına ya da farklı bir şekilde çalışacağına ilişkin bir açıklama yapmadı.

Öte yandan resmi tatil nedeniyle devlet kurumlarının kapalı olduğu Avusturya’da, henüz hükümetten de çevrim dışı yapılan uygulamanın kullanımına son verilip verilmediğine yönelik bir açıklama yapılmadı.

Avusturya’da Siyasal İslam Dokümantasyon Merkezinin hayata geçirdiği İslam Haritası adı verilen dijital haritanın 27 Mayıs'ta kullanılmaya başlanmasının ardından, çok sayıda camiye aşırı sağcı gruplar tarafından İslam karşıtı ifadelerin bulunduğu levhalar asılmıştı.

Fişleme yapılıyor iddiası

İktidardaki merkez sağ Avusturya Halk Partisi (ÖVP) ve Yeşiller Partisi, koalisyon hükümetinin öncülüğünde kurulan Siyasal İslam Dokümantasyon Merkezi, Müslümanlara ait 600 cami ve eğitim merkezi gibi çeşitli kuruluşların hangi çatı derneğine bağlı olduğu, dünya görüşleri, yöneticileri ve adresleri gibi detaylı bilgilerin yer aldığı "İslam-Landkarte" adı verilen bir dijital haritayı kamuoyuyla paylaşmıştı.

Viyana Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ednan Aslan'ın öncülük ettiği ekibe hazırlatılan çalışmaya tepki gösteren çeşitli kesimler, dijital haritanın Müslümanları potansiyel suçlu gösterdiğini, bir tür fişlemeyi andırdığını ve yolsuzluk soruşturmalarından bunalan hükümetin bir kez daha çıkış yolu olarak Müslümanlar üzerinden toplumu manipüle etmeye çalıştığını belirtmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Erbakan'dan çarpıcı 'Sedat Peker' yorumu

2021-05-27 19:52 - Siyaset

Türkiye olimpiyatlara umutla bakıyor

2021-06-01 14:17 - Spor

Hamas, Mavi Marmara saldırısını savaş suçu olarak nitelendirdi

2021-06-02 08:46 - Dünya

ABD'nin Miami kentinde silahlı saldırı: 2 ölü, 20 yaralı

2021-05-30 19:56 - Dünya

Bazı hükümlüler için uygulanan Kovid-19 salgını izin süreleri 2 ay uzatıldı

2021-05-30 15:49 - Sağlık

İstanbul'daki düğün salonu sahipleri, kademeli normalleşmeyle başlayan yoğunluktan memnun kaldı

2021-06-02 19:02 - Gündem

İkiz kardeşler hafızlık icazet sevincini Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde yaşadı

2021-05-29 18:06 - Çevre-Hayat

Lukaşenko, Batı’ya karşı Rusya ile hareket edeceklerini söyledi

2021-06-01 18:31 - Dünya

İsrail saldırılarında kızlarını teselli eden Mensi'nin eşi: O bizim hayatımızdı ve şimdi gitti

2021-05-28 15:46 - Dünya

Avusturya’da Müslümanlara ait kurumların fişlendiği 'İslam Haritası' çevrim dışı oldu

2021-06-03 14:17 - Dünya

İlgili Haberler

Putin: "Temaslarda bulunmak, savaşı devam ettirmekten daima daha iyidir"

19:47 - Dünya

Türkiye'nin aralarında olduğu 15 ülke, Arap Birliği ve İİT, İsrail'i en güçlü şekilde kına

19:38 - Dünya

İngiltere hükümeti, Müslüman kurumları için 10 milyon sterlinlik ek güvenlik paketi açıkladı

19:22 - Dünya

Türkiye'nin de aralarında olduğu 15 ülkeden İsrail’in Batı Şeria adımına ortak tepki

19:07 - Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Somali’de binlerce hastaya umut oluyor

18:53 - Dünya

Günün Manşetleri

Putin: "Temaslarda bulunmak, savaşı devam ettirmekten daima daha iyidir"

19:47 - Dünya

Türkiye'nin aralarında olduğu 15 ülke, Arap Birliği ve İİT, İsrail'i en güçlü şekilde kına

19:38 - Dünya

Antalya'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi

19:32 - Gündem

İngiltere hükümeti, Müslüman kurumları için 10 milyon sterlinlik ek güvenlik paketi açıkladı

19:22 - Dünya

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Şampiyonlar Ligi'nde başarı istiyor

19:18 - Spor