?>

Avusturya'da İslamlaşma karşıtı eylem

Avusturya’nın başkenti Viyana’da toplanan aşırı sağcı bir grup, ülkedeki

Dünya - 9 yıl önce

VİYANA

Avusturya nın başkenti Viyana da toplanan aşırı sağcı bir grup, ülkedeki "İslamlaşmanın" durdurulmasını istedi.

Kendilerine "Viyana Kimlik Hareketi" adını veren yaklaşık 100 kişi, ellerinde Avusturya bayraklarıyla Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Başkanlığı önünde toplandı.

"Vatanseverlik ve özgürlük bizim geleneğimizdir, entegrasyon son duraktır" şeklinde slogan atan grup, üzerinde "Avrupa açık sınır politikası öldü. İslamcılık durdurulsun" yazılı pankart açtı.

Grup adına yapılan açıklamada, yıllarca siyasetçilerin, medyanın, uzmanların ve papazların, entegrasyonun ülkeye katkı sağladığı yönünde propaganda yaptığını ancak kültürlerini ve dinlerini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldıkları ifade edildi.

Avusturya da yasalara ve değerlere uyum sağlamak istemeyenlerin ülkeyi terk etmesini isteyen gruptakiler, ülkede Müslüman çocuk yuvaları, camiler ve dernekler istemediklerini söyledi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından üzerinde "İyi yolculuklar", "Entegrasyon yalandır" ve "Tersine göç Havayolları" yazan Viyana-İstanbul tek yön bileti gösteren pankart açtı.

Viyana Kimlik Hareketi Başkanı Martin Sellner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerinin İslamlaşmasına karşı olduklarını belirterek, "Biz, Türklere veya İslam a karşı değiliz, ülkemizin İslamlaşmasına karşıyız" dedi.

Her milletin kendi kültürünü ve dinini koruma hakkı bulunduğunu belirten Sellner, "İnanıyorum ki birçok Türk insanı da vatanseverdir. Onlar da bizim ülkemizi sevmemizi anlamalıdır" diye konuştu.

Sellner, Türkiye deki siyasi problemlerin terör örgütü PKK tarafından Avusturya ya taşınmasına da karşı olduklarını söyledi.

Muhabir: Hasan Tosun

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tank birlikleri Suriye topraklarında

2016-08-24 14:40 - Genel

Real Madrid lige galibiyetle başladı

2016-08-22 03:37 - Spor

La Liga, sürprizlerle başladı

2016-08-23 22:07 - Spor

Avusturya'da İslamlaşma karşıtı eylem

2016-08-29 01:08 - Dünya

FETÖ inşaat işçisini müdür yapmış

2016-08-24 14:27 - Gündem

200 kızın kurtarılması için her yolu denemeye hazırız

2016-08-28 19:37 - Dünya

Sağlıklı yaşamanın sırrını açıkladı

2016-08-22 13:47 - Gündem

Güneşe en yakın gezegen bulundu

2016-08-25 10:49 - Teknoloji

Hakan Şükür'ün adı 'dört büyükler kaldırımı'ndan söküldü

2016-08-24 17:57 - Genel

Güneş enerjisiyle çalışan drone üretilecek

2016-08-28 14:57 - Teknoloji

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump: Hindistan ve Rusya'yı en karanlık ve derin Çin'e kaptırdık

14:13 - Dünya

Kremlin: Rusya-Ukrayna müzakere seviyesi yükseltilirse İstanbul formatı devam etmeli

13:33 - Dünya

Japonya'da 102 yaşındaki dağcı, Fuji Dağı'nın zirvesine tırmanan en yaşlı kişi oldu

12:58 - Dünya

Paris'in ünlü Bastille Meydanı'nda Gazze'de öldürülen Filistinli çocukların isimleri

12:47 - Dünya

İspanya Dışişleri Bakanı Albares, Gazze ve Ukrayna'daki durumu AA'ya değerlendirdi

12:32 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump: Hindistan ve Rusya'yı en karanlık ve derin Çin'e kaptırdık

14:13 - Dünya

Yurdun kuzeybatı kesimlerinde yarın gök gürültülü sağanak bekleniyor

14:08 - Gündem

Türkiye mezunu Somalili Salad, ülkesinde en büyük koku markasını kurdu

14:03 - Ekonomi

Kremlin: Rusya-Ukrayna müzakere seviyesi yükseltilirse İstanbul formatı devam etmeli

13:33 - Dünya

Eylül ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

13:18 - Ekonomi