Avustralya'yı yangınların ardından toz fırtınası, dolu ve sel vurdu

Avustralya'da aylardır kontrol altına alınamayan yangınların ardından ülkeyi toz fırtınası, dolu ve sel felaketi vurdu.

Dünya - 6 yıl önce

Kanberra
Avustralya'da aylardır kontrol altına alınamayan yangınların ardından ülkeyi toz fırtınası, dolu ve sel felaketi vurdu.
İtfaiye biriminden yetkililer, başkent Kanberra'da bugün etkili olan dolunun ardından meydana gelen selde, bazı ağaçların kökünden söküldüğü ve 2 kişinin yaralandığını bildirdi.
Aniden bastıran dolu; kamu binaları, ev, iş yerleri ve otomobillerde hasara neden olurken, şehrin bazı bölgelerinde elektrik kesintileri meydana geldi.
Dubbo, Broken Hill, Nyngan ve Parkes kasabalarında hızı saatte 107 kilometreye varan rüzgarların taşıdığı toz bulutu, gökyüzünü kapladı.

Avustralya'nın en büyük ikinci şehri Melbourne'de ise dün ve bugün etkili olan dolu fırtınasının ilerleyen günlerde de devam etmesi bekleniyor.
Ayrıca hafta sonunda yangınların en fazla etkili olduğu Brisbane ve Queensland eyaletindeki Gold Coast'ta etkili olan fırtınalar sele yol açtı.
Yeni Güney Galler ve Viktorya'daki yağışların da yangınlar üzerinde etkili olduğu ancak tamamen bitirmediği kaydedildi.
Yetkililer, Yeni Güney Galler ve Viktorya'da bu hafta sıcaklığın artacağını vurgulayarak yangın tehlikesine karşı uyardı.
Yangınlar nedeniyle ölenlerin sayısı 28'e yükseldi
Ülke genelinde eylül ayından bu yana kontrol altına alınamayan yangınlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 28'e yükselirken, çoğu Yeni Güney Galler eyaletinde olmak üzere toplam 10,3 milyon hektardan fazla alan ve 2 bin 600'den fazla ev kül oldu.
ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nden yapılan açıklamada, Avustralya'da aylardır orman ve çayırlık alanlarda etkili olan ve zaman zaman yerleşim yerlerine de sıçrayan yangınların neden olduğu dumanların, Dünya'nın etrafını en az bir kez dolaşmasının beklendiği bildirilmişti.
Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), Avustralya'da aylardır süren yangınlarda doğrudan veya dolaylı 1,25 milyar hayvanın ölmüş olabileceği tahmininde bulunmuştu.
Telef olan hayvanlar arasında en çok sürüngenlerin ve kuşlar ile koala ve kanguru gibi memeli hayvanların olduğu sanılıyor.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

A Milli Kadın Voleybol Takımı kaptanı Eda Erdem Dündar: Tokyo'da kürsüye çıkmak için mücadele edeceğiz

2020-01-15 01:30 - Spor

Suriye, Tel Abyad'daki şehitler kime kurban edildi?

2020-01-19 08:56 - En Son Yazılar

Hamaney: ABD'nin itibarını ve süper gücünü hedef aldık

2020-01-17 16:57 - Genel

UEFA 2018 finans yılı raporunu yayımladı

2020-01-17 18:02 - Spor

Türk bilim insanları magnezyumun ağrıyı azalttığını kanıtladı

2020-01-20 16:19 - Sağlık

Kanaat önderi Abdülkerim Çevik ömrünü barışa ve toplumsal huzura adadı

2020-01-20 18:22 - Gündem

TSKB, Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kulübü'nün yönetiminde yerini aldı

2020-01-15 14:42 - Genel

'Rafadan Tayfa 2: Göbeklitepe' filmi rekor izleyiciye ulaştı

2020-01-20 18:37 - Kültür Sanat

Sömestir turizmcilerin yüzünü güldürecek

2020-01-18 15:17 - Ekonomi

Avustralya'yı yangınların ardından toz fırtınası, dolu ve sel vurdu

2020-01-20 21:17 - Dünya

İlgili Haberler

İsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 17 kişi hayatını kaybetti

02:48 - Dünya

British Airways, Orta Doğu'da bazı bölgelere bu ayki uçuşlarını iptal etti

02:17 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 10 kişi hayatını kaybetti

02:02 - Dünya

Erbil'deki ABD Başkonsolosluğu yakınlarında patlama sesi duyuldu

01:37 - Dünya

ABD Başkanı Trump'ın, İsrail'den İran petrol tesislerini hedef almamasını istediği iddia e

01:12 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 17 kişi hayatını kaybetti

02:48 - Dünya

British Airways, Orta Doğu'da bazı bölgelere bu ayki uçuşlarını iptal etti

02:17 - Dünya

İsrail ordusunun Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 10 kişi hayatını kaybetti

02:02 - Dünya

Erbil'deki ABD Başkonsolosluğu yakınlarında patlama sesi duyuldu

01:37 - Dünya

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu heyecanı 4 maçla başladı

01:27 - Spor