?>

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu: Google'ın reklam hakimiyeti ele alınmalı

Avustralya rekabet kurumu, Google'ın reklam hakimiyetinin ele alınması gerektiğini bildirdi. Google ise yerel medya kuruluşlarına ödeme yapmaya zorlayan yasa teklifinin kabul edilmesi halinde ülkedeki ana arama motorunu kapatacağı tehdidinde bulundu.

Dünya - 4 yıl önce

Canberra

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu, ülkede Google'ın hakimiyetinde bulunan dijital reklam hizmetleriyle ilgili soruşturmanın ara raporunu yayımladı.

Komisyonun Başkanı Rod Sims, raporda dijital endüstride "gerçek bir rekabet, seçenek ve şeffaflıktan yoksunluk bulunduğuna" dikkati çekerek, "tüm reklam teknolojisi tedarik zincirinde dikkate değer varlığı, belirgin veri avantajıyla bir araya geldiğinde, Google'ın, bir bakıma kendi reklam teknolojisi işletmelerinin tercih edilmesini teşvik etme kabiliyeti olabileceğine" işaret etti.

Soruşturma sürecinde tarafların, Google'ın endüstrideki çeşitli rollerinden ötürü potansiyel çıkar çatışmaları konusundaki endişelerini dile getirdiğini belirten Sims, "Bu, Google'ın çok sıklıkla reklam teknolojisi tedarik zincirinde aynı reklam satışı için reklamcılar ve yayıncılar adına hareket etmesi, aynı zamanda kendi reklam envanterini satmasını kapsıyor." değerlendirmesini yaptı.

Sims, Avustralya'nın, çıkar çatışmalarının yönetilmesi ve Google'ın potansiyel olarak kendi işletmelerini tercih etmesinin önüne geçmek için konuyu ele alması ve kurallar getirmesi önerisinde bulundu.

Komisyon, Google'ın, piyasa gücünü suistimal ederek Avustralya rekabet yasasını ihlal edip etmediği hakkında görüş bildirecek. Nihai rapor, 31 Ağustos'ta Avustralya hükümetine verilecek.

Google ve Facebook'tan tehdit

Bu arada Google yayınladığı içerikle ilgili şirketi yerel medya kuruluşlarına ödeme yapmaya zorlayan yasa teklifinin kabul edilmesi halinde Avustralya'daki ana arama motorunu kapatacağı, Facebook da haber paylaşımını engelleyeceği tehdidinde bulundu.

Avustralya hükümeti, ABD'li teknoloji devlerinin, içerikleriyle ilgili Avustralyalı haber kuruluşlarına adil bir ödeme yapmaya zorlayacak bir yasa tasarısı hazırlamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Süper Lig'in en centilmeni Göztepe

2021-01-26 14:26 - Spor

Gala Gölü'nün 'pembe tüylü misafirleri' izleyenleri hayran bırakıyor

2021-01-22 17:11 - Gündem

'Gece Kartalları' 2020'de aranan 45 bin kişiyi yakaladı

2021-01-24 16:11 - Gündem

Beşiktaş'ın en istikrarlısı Hutchinson, en golcüsü Larin, en 'hırçın'ı Rosier

2021-01-27 13:31 - Spor

Eren-5 operasyonunda 53 sığınak ile 62 depo kullanılamaz hale getirildi

2021-01-27 14:21 - Gündem

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu: Google'ın reklam hakimiyeti ele alınmalı

2021-01-28 15:26 - Dünya

ABD Senatosu Biden'ın Dışişleri Bakanı adayı Blinken'a onay verdi

2021-01-27 00:01 - Gündem

Hindistan'da hükümetle çiftçilerin müzakerelerinden sonuç çıkmadı

2021-01-22 21:51 - Dünya

THY ve İstanbul Havalimanı Avrupa'nın zirvesindeki yerini korudu

2021-01-26 15:58 - Gündem

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, İstanbul'da ofis açacak

2021-01-22 05:29 - Dünya

İlgili Haberler

Trump'ın, 12 ülkenin vatandaşlarının ABD'ye seyahatini yasaklamasına ilişkin kararı yürürl

12:02 - Dünya

İsrail'in Gazze'de düzenlediği son saldırılarda 19 Filistinli can verdi

11:43 - Dünya

Libya’nın başkenti Trablus’ta başlayan çatışmalar Ateşkes Komitesinin müdahalesiyle durdu

11:37 - Dünya

İsrailli STK'dan, Netanyahu'nun sağlık durumuna ilişkin ayrıntılı rapor çağrısı

10:28 - Dünya

Okinava Adası'ndaki Amerikan üssünde patlama meydana geldi

08:42 - Dünya

Günün Manşetleri

THY bugün planlanan 1369 uçuşla rekor kıracak

12:48 - Gündem

Başhekim Topçu'dan, Ferdi Zeyrek'in sağlık durumuna ilişkin açıklama

12:43 - Gündem

Ayakkabı sektörünün nitelikli iş gücü ihtiyacına mesleki eğitim merkezinden destek

12:38 - Ekonomi

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İsrail'in "Madleen" gemisine müdahalesine tepki

12:28 - Gündem

Büyük İstanbul Otogarı'nda polisin bayram denetimi sürüyor

12:27 - Gündem