?>

Avustralya Kovid-19 salgınında yayılma öbeklerini kontrol altına almaya çalışıyor

Avustralya'nın en büyük kenti Sydney'de hafta sonu tespit edilen yeni vakalar nedeniyle iki hafta süreyle sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildi.

Dünya - 4 yıl önce

Ankara

Okyanusya ülkesi Avustralya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ortaya çıkan yeni yayılma öbeklerini yerel tedbirlerle yalıtmaya çalışıyor.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, son 24 saatte ülke genelinde 9'u yurt dışı kaynaklı 44 Kovid-19 vakası saptandığı, virüs nedeniyle can kaybı olmadığı bildirildi.

Yeni vakaların 32'si ülkenin en büyük kenti Sydney'in başkenti olduğu Yeni Güney Galler eyaletinde kaydedildi.

Eyaletteki vakaların büyük bölümü 16 Haziran'da yabancı bir uçuş ekibini Sydney Havaalanı'ndan taşırken virüsün ilk kez Hindistan'da ortaya çıkan bulaşıcılığı yüksek Delta varyantını kapan bir limuzin şoförü aracılığıyla yayıldığı tahmin ediliyor.

Limuzin şoförünün yol açtığı yayılma öbeğiyle bağlantılı cumartesi 30, pazar 29 vaka bildirilmişti.

Sydney'de iki hafta sokağa çıkma kısıtlaması

Yayılmayı önlemek üzere Sydney'de hafta sonundan itibaren iki hafta süreyle karantina tedbirleri ve sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildi.

Filyasyon çalışmalarında ülke genelinde 19 yayılma öbeği bulunduğu tespit edildi.

Öte yandan, hafta sonunda Queensland eyaletinin başkenti Brisbane'de otel karantinasında tutulan bir maden işçisinin de Delya varyantı ile enfekte olduğu bildirildi.

Kuzey Toprakları eyaletinde bir altın madeninde çalışan işçinin virüsü madende çalışan yaklaşık 900 işçiye bulaştırmış olabileceğinden şüpheleniliyor.

İşçinin Kuzey Toprakları eyaletinin Palmerstone kentindeki evine dönmesi nedeniyle Palmerstone ve eyalet başkenti Darwin'de de 48 saatliğine sokağa çıkama kısıtlaması ilan edildi.

Güney Avustralya eyaletinin başkenti Perth'te iki hafta önce Sydney'i ziyaret eden bir kişide Kovid-19 tespit edilmesi üzerine yetkililer alarma geçti. Eyalette 3 gün boyunca maske takma zorunluluğu getirilirken sokağa çıkma kısıtlamalarının da uygulanabileceği kaydedildi.

Queensland eyaletinin başkenti Brisbane ve Canberra Ulusal Başkent Bölgesi'nde de maske zorunluluğu yeniden uygulanmaya başlandı.

Nüfusun yalnızca yüzde 5'inin aşılanması tamamlanabildi

Avustralya, salgının başından bu yana titiz filyasyon uygulamasıyla salgın öbeklerini kontrol etmekte başarı sağlamıştı. Ancak yeni öbeklerin ortaya çıkması ülkede aşılama faaliyetinin yavaş ilerlediğiyle ilgili eleştirileri gündeme getirdi.

Yaklaşık 54 milyon nüfuslu ülkede bugüne dek yalnızca 7 milyon 260 bin doz aşı yapılırken, ülke nüfusunun yalnızca yüzde 5'inin aşılanması tamamlanabildi.

Bugüne dek 30 milyon 529 bin vakanın görüldüğü Avustralya'da 910 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye, şark tipi tütün üretiminde birinci sıradaki yerini koruyor

2021-06-27 14:46 - Ekonomi

Yolcu360'a, “Mükemmel Müşteri Memnuniyeti Başarı Ödülleri“nde elmas ödül

2021-06-22 18:17 - Yerel haber-Şirket Haber

Türkiye Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi yeni yatırımlar için rehber niteliği taşıyor

2021-06-22 14:51 - Ekonomi

Avustralya Kovid-19 salgınında yayılma öbeklerini kontrol altına almaya çalışıyor

2021-06-28 14:26 - Dünya

TFF'den Azerbaycan'a teşekkür mesajı

2021-06-21 16:26 - Spor

CHP Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü partisinden istifa etti

2021-06-25 15:26 - Siyaset

Yerli Kovid-19 aşısı 'TURKOVAC'ın Faz-3 çalışması 40 bin 800 gönüllüyle yürütülecek

2021-06-22 22:41 - Sağlık

Islah edilerek üretilen tohumlar 20 ülkeye satılıyor

2021-06-22 14:38 - Ekonomi

Çiğ süt desteği ödemelerine ilişkin esaslar belli oldu

2021-06-27 13:46 - Ekonomi

İtalya'da son 24 saatte 951 Kovid-19 vakası kaydedildi

2021-06-23 23:06 - Dünya

İlgili Haberler

ABD ve Çin liderleri, Güney Kore'nin Busan şehrinde bir araya geldi

06:37 - Dünya

Bakü’nün simge yapıları Türk bayrağının renkleriyle aydınlatıldı

23:38 - Dünya

Brüksel'de Türk temsilcilikleri, Cumhuriyet Bayramı için ilk kez ortak resepsiyon verdi

23:27 - Dünya

Katar'daki sembol binalar Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türk bayrağıyla ışıklandırıldı

22:12 - Dünya

Almanya, Yahudi soykırımından kurtulanlara yaklaşık 1 milyar avro ödeme yapacak

20:58 - Dünya

Günün Manşetleri

ABD ve Çin liderleri, Güney Kore'nin Busan şehrinde bir araya geldi

06:37 - Dünya

Samsun'da geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

02:03 - Asayiş

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlamlı hediye

00:08 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cumhuriyet'in 102. yaşını tebrik eden ülkelere teşekkür

23:42 - Siyaset

Bakü’nün simge yapıları Türk bayrağının renkleriyle aydınlatıldı

23:38 - Dünya