?>

Avustralya'da Mursi için cenaze namazı kılındı

Mısır'ın demokratik yöntemlerle göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Melbourne ve Sydney'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Dünya - 6 yıl önce

Melbourne

Avustralya’nın Melbourne ve Sydney kentlerinde yatsı namazında bir araya gelen Avustralyalı Müslümanlar, mahkeme salonunda hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Avustralya’da faaliyet gösteren Müslüman kuruluşlar, Mısır’ın demokratik yöntemlerle göreve gelen ve mahkeme salonunda hayatını kaybeden merhum Cumhurbaşkanı Mursi için Melbourne’daki Newport ve Sydney’deki Auburn Gelibolu Camisi’nde cenaze namazı organize etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Auburn Gelibolu Camisi’nde yatsı namazının ardından Avustralya Müftüsü Dr. İbrahim Ebu Muhammed tarafından kılınan gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Newport Camisi’ndeki cenaze namazına katılmak için gelen İslami kuruluşların temsilcileri ise yatsı namazı sonrasında düzenlenen anma programında yaptıkları konuşmalarda Mursi’nin İslam dünyasına rol model olduğundan, mücadelesinden ve adaletsizliğe boyun eğmemesinden örnekler verdi.

Victoria İslam Konseyi Genel Sekreteri ve Mısır kökenli Avustralyalı Mohammad Helmy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece Mısırlılar için değil dünyadaki tüm Müslümanlar için üzücü bir gün olduğunu söyledi.

"Hiç kimsenin karşısında eğilmedi ve öylece şehit oldu"

Hayatı, mücadelesi ve dik duruşuyla İslam alemine örnek olan Mursi’nin açtığı yolda yürümenin önemine dikkati çeken Helmy, "Sadece Mısırlıların gözünde değil dünyadaki birçok insanın gözünde, özgürlüğün, sabrın, dayanıklılığın, direnmenin, prensip ve değerlerine sahip çıkmanın simgesi olmuş bir isim. Bunları yaptı, buna hayatını verdi, güçlü bir insan olarak öldü, hiçbir şeyin ve kimsenin karşısında eğilmedi ve böylece şehit oldu." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mursi için yayımladığı başsağlığı mesajının Mısırlılar açısından çok anlamlı olduğunu dile getiren Helmy, "Bence bu çok önemli, dünya genelindeki Mısırlılar adına Muhammed Mursi’nin ölümünden dolayı dünyada tek başsağlığı mesajı yayınlayan devlet başkanı olan Başkan Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz." ifadesini kullandı.

Avustralya Türk toplumu adına yaptığı konuşmada Mursi’nin ölümünü anmak için değil şehadetini kutlamak için geldiklerini hatırlatan Kazım Ateş, "Her bir şehit sonrasında İslami mücadele, barış, kurtuluş, adalet ve özgürlük filizleri gittikçe yeşerecektir. Muhammed Mursi, ne mutlu ona ki o da Allah’a kavuştu, yüksek mertebelere ulaştı." dedi.

Öte yandan, Türkiye’nin Sydney ve Melbourne Başkonsolosluğu İdari ve Sosyal İşler Ataşeliği tarafından yapılan açıklamalara göre, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Avustralya genelindeki tüm camilerde cuma günü, Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılınacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Marka değerini en çok artıran şirket Koçtaş

2019-06-14 17:15 - Genel

Türkiye ağaçlandırmada dünya üçüncüsü

2019-06-15 14:47 - Ekonomi

100 metre mesafedeki evladını göremiyor

2019-06-16 13:57 - Gündem

Bodrum’da özel uçak pistten çıktı

2019-06-16 22:09 - Asayiş

Türkiye’de ilk defa uygulanan kalp ameliyatı tekniğiyle hayata tutundu

2019-06-13 16:02 - Sağlık

'Donör olun ve asla vazgeçmeyin'

2019-06-12 16:07 - Çevre-Hayat

YKS’nin ikinci oturumu başladı

2019-06-16 14:37 - Genel

Mutlu Akü “Türkiye'nin en değerli akü markası“ oldu

2019-06-13 14:11 - Genel

Batı Şeria'yı bekleyen 'ilhak' tehlikesi

2019-06-13 14:32 - Dünya

Juventus'ta Sarri dönemi

2019-06-16 20:22 - Spor

İlgili Haberler

KKTC, cumhurbaşkanı seçimi için yarın sandık başına gidiyor

10:38 - Dünya

Meksika'da şiddetli yağışlar sebebiyle ölenlerin sayısı 72'ye yükseldi

08:08 - Dünya

Gazze'de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana enkaz altından 280 Filistinlinin naaşı çıkarıldı

03:43 - Dünya

Trump'tan Putin ve Zelenskiy'e "artık anlaşma yapmanın zamanı geldi" çağrısı

01:03 - Dünya

Trump, Çin ile iki taraf için de iyi bir anlaşma yapılabileceğini düşündüğünü söyledi

22:58 - Dünya

Günün Manşetleri

CHP 39. Olağan İstanbul İl Kongresi'nin durdurulması için ilgili kurumlara yazı gönderildi

11:57 - Gündem

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi 8 yılda 11 bin girişimciyi destekledi

11:47 - Ekonomi

Boşnak Müslüman lider İzetbegoviç'in fikirleri ve mücadelesi, vefatının 22. yılında yaşamaya devam ediyor

11:43 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor

11:37 - Ekonomi

Fenerbahçe ile Fatih Karagümrük ligde 17. randevuda

11:33 - Spor