?>

Avustralya'da Mursi için cenaze namazı kılındı

Mısır'ın demokratik yöntemlerle göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Melbourne ve Sydney'de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Dünya - 6 yıl önce

Melbourne

Avustralya’nın Melbourne ve Sydney kentlerinde yatsı namazında bir araya gelen Avustralyalı Müslümanlar, mahkeme salonunda hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Avustralya’da faaliyet gösteren Müslüman kuruluşlar, Mısır’ın demokratik yöntemlerle göreve gelen ve mahkeme salonunda hayatını kaybeden merhum Cumhurbaşkanı Mursi için Melbourne’daki Newport ve Sydney’deki Auburn Gelibolu Camisi’nde cenaze namazı organize etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Auburn Gelibolu Camisi’nde yatsı namazının ardından Avustralya Müftüsü Dr. İbrahim Ebu Muhammed tarafından kılınan gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Newport Camisi’ndeki cenaze namazına katılmak için gelen İslami kuruluşların temsilcileri ise yatsı namazı sonrasında düzenlenen anma programında yaptıkları konuşmalarda Mursi’nin İslam dünyasına rol model olduğundan, mücadelesinden ve adaletsizliğe boyun eğmemesinden örnekler verdi.

Victoria İslam Konseyi Genel Sekreteri ve Mısır kökenli Avustralyalı Mohammad Helmy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece Mısırlılar için değil dünyadaki tüm Müslümanlar için üzücü bir gün olduğunu söyledi.

"Hiç kimsenin karşısında eğilmedi ve öylece şehit oldu"

Hayatı, mücadelesi ve dik duruşuyla İslam alemine örnek olan Mursi’nin açtığı yolda yürümenin önemine dikkati çeken Helmy, "Sadece Mısırlıların gözünde değil dünyadaki birçok insanın gözünde, özgürlüğün, sabrın, dayanıklılığın, direnmenin, prensip ve değerlerine sahip çıkmanın simgesi olmuş bir isim. Bunları yaptı, buna hayatını verdi, güçlü bir insan olarak öldü, hiçbir şeyin ve kimsenin karşısında eğilmedi ve böylece şehit oldu." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mursi için yayımladığı başsağlığı mesajının Mısırlılar açısından çok anlamlı olduğunu dile getiren Helmy, "Bence bu çok önemli, dünya genelindeki Mısırlılar adına Muhammed Mursi’nin ölümünden dolayı dünyada tek başsağlığı mesajı yayınlayan devlet başkanı olan Başkan Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz." ifadesini kullandı.

Avustralya Türk toplumu adına yaptığı konuşmada Mursi’nin ölümünü anmak için değil şehadetini kutlamak için geldiklerini hatırlatan Kazım Ateş, "Her bir şehit sonrasında İslami mücadele, barış, kurtuluş, adalet ve özgürlük filizleri gittikçe yeşerecektir. Muhammed Mursi, ne mutlu ona ki o da Allah’a kavuştu, yüksek mertebelere ulaştı." dedi.

Öte yandan, Türkiye’nin Sydney ve Melbourne Başkonsolosluğu İdari ve Sosyal İşler Ataşeliği tarafından yapılan açıklamalara göre, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Avustralya genelindeki tüm camilerde cuma günü, Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılınacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İranlı uzmanlar Abe'den 'mucize çıkmayacağı' görüşünde

2019-06-12 16:05 - Genel

Şırnak şehidi Evran son yolculuğuna uğurlandı

2019-06-17 18:17 - Gündem

Otokoç Otomotiv'e "Kurumsal Yayınlar" kategorisinde ödül

2019-06-12 16:55 - Genel

Bozcaada bin yıllık siluetine yeniden kavuşuyor

2019-06-18 16:41 - Günün Fotoğrafı

'Ankara-Washington ilişkileri sabote ediliyor'

2019-06-15 15:07 - Dünya

Havuza gireceklere 'enfeksiyon' uyarısı

2019-06-16 14:52 - Çevre-Hayat

Sağanak yağış sürecek

2019-06-18 18:01 - Genel

'İstanbul'a çaylaklık değil, ustalık yaraşır'

2019-06-18 16:22 - Siyaset

'31 Mart öncesi vaatte bulunduk geldik, yaptık'

2019-06-12 21:02 - Siyaset

Adana Valiliği saldırısına ilişkin davada karar

2019-06-12 23:52 - Gündem

İlgili Haberler

Küresel Sumud Filosu'nda İsrail tarafından alıkonulan 7 İtalyan aktivist daha Roma'ya dönd

08:18 - Dünya

Suriye güvenlik güçleri ile PKK/YPG arasında Halep’te ateşkes anlaşmasına varıldı

06:48 - Dünya

Suriye güvenlik güçleri ile SDG arasında Halep’te ateşkes anlaşmasına varıldı

04:27 - Dünya

Trump, Alaska'nın maden potansiyelini ortaya çıkaracak projeyi onayladı

04:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump, Gazze’de ateşkes için Türkiye’nin çabalarına dikkat çekti

03:07 - Dünya

Günün Manşetleri

Mersin'de şarampole devrilen işçi servisindeki 5 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı

08:32 - Gündem

Sosyal medyada silahlı paylaşım yapan 23 şüpheli yakalandı

08:28 - Gündem

Küresel Sumud Filosu'nda İsrail tarafından alıkonulan 7 İtalyan aktivist daha Roma'ya dönd

08:18 - Dünya

Suriye güvenlik güçleri ile PKK/YPG arasında Halep’te ateşkes anlaşmasına varıldı

06:48 - Dünya

Trump, Alaska'nın maden potansiyelini ortaya çıkaracak projeyi onayladı

04:08 - Dünya